Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Macaristan temsilcisi Ferencvaros'a deplasmanda 4-0 mağlup oldu ve yoluna Konferans Ligi'nden devam etti. Maçın ardından Teknik Direktör Fatih Tekke'nin istifa etmesiyle baş döndüren bir telefon trafiği yaşandığı ortaya çıktı. Maç sonrası A Spor'a konuşan Fatih Tekke, "Sorumlu ben ve ekibim. Takım çok daha iyi olacak, bu kesin ama çok uzatmayayım, şu an istifa ediyorum" ifadeleriyle görevini bıraktığını duyurdu. İstifa kararının yönetimle önceden paylaşılmaması şaşkınlıkla karşılandı. Kararı televizyondan öğrenen Trabzonspor yönetimi, hemen bir kriz masası oluşturdu. Asbaşkan Zeyyat Kafkas statta kaldı ve Başkan Ertuğrul Doğan ile sürekli iletişimde kalarak süreci yönetti. afkas, Fatih Tekke ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdi. Zeyyat Kafkas daha sonra futbolcularla da görüşerek değerlendirme yaptı. Futbolcular sorumluluğu üstlenerek Fatih Tekke'ye büyük destek verdi.
HAVALİMANINDA SEVGİ SELİ
Bordo-mavili kafileyi Trabzon Havalimanı'nda taraftarlar karşıladı. Taraftarlar, tezahüratlarla hem takıma hem de Teknik Direktör Fatih Tekke'ye moral verdi. Birçok taraftar, Fatih Tekke'ye sevgi gösterilerinde bulundu.
BU TAKIMI SEN KURDUN
Macaristan'da maçın oynandığı stattan üzgün ayrılan Teknik Direktör Fatih Tekke'ye yönetimden destek geldi. Asbaşkan Zeyyat Kafkas, Fatih Tekke'nin yanından ayrılmadı ve telefon trafiğini hep sürdürdü. Trabzonspor yönetiminin Fatih Tekke ile yaptığı görüşmede, "Bu takımı sen kurdun, sen toplayacaksın" diyerek tecrübeli teknik adama olan güvenini tazelediği öğrenildi.
AYNI SORUMLULUKLA YOLA DEVAM
Fatih Tekke, görevinin başında olduğunu açıkladı. Tekke, "Trabzonspor'a karşı taşıdığım sorumluluğun farkındayım. Güvenini ve desteğini hissettiren Başkanımız Ertuğrul Doğan'a, Yönetim Kurulumuza, oyuncularıma ve teknik ekibime teşekkür ediyorum. Birlikte mücadele etme, ayağa kalkma ve zaferlere kenetlenme zamanı. Aynı sorumluluk duygusuyla devam edeceğiz" dedi.
İSTİFA KABUL EDİLMEDİ
Trabzonspor, Fatih Tekke'nin görevine devam ettiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Teknik Direktörümüz Fatih Tekke, Ferencvaros karşılaşmasının ardından yaşanan mağlubiyetin oluşturduğu duygusal yoğunlukla istifa kararı almıştır. Fatih Tekke'nin istifa kararı kabul edilmemiştir. Fatih Tekke görevine devam etmektedir ve Amedspor karşılaşmasında takımımızın başında olacaktır" denildi.
FATİH TEKKE ANTRENMANDA
Görevine devam eden Teknik Direktör Fatih Tekke, Amed Sportif maçı hazırlıkları kapsamında dünkü antrenmanda takımın başında yer aldı. Tüm takımla bir konuşma yapan Tekke, birlik ve beraberlik içinde olacaklarını söyledi.
AMED MAÇIYLA SERİ HEDEFİ
Görevine devam eden Teknik Direktör Fatih Tekke, Amed Sportif maçına odaklandı. Süper Lig'de 3. haftada Diyarbakır ekibiyle deplasmanda karşılaşacak Fırtına, Başakşehir galibiyetinin ardından ikide iki yapmayı amaçlıyor.
