Birileri engelleyebilir

Rusya'nın Zenit Petersburg takımı oyuncusu Fatih Tekke, Trabzonspor'a transferiyle ilgili olarak, ''Birileri Trabzonspor'a gelmemi engelleyebilir ama hiç kimse Trabzonsporluluğumu değiştiremez'' dedi.

Bordo-mavili takımın eski takım kaptanı Fatih Tekke, Trabzonsporlu Profesyonel Futbolcular Derneği'nde basın toplantısı düzenledi.
Fatih Tekke, öncelikle yaklaşık 1 yıldır yoğun bir şekilde gündemi meşgul eden transferiyle ilgili herhangi bir demeç vermediğini ve kendisinin ağzından yazılan haberlerin gerçeğini yansıtmadığını belirtti.
Şu anda Zenit takımının sözleşmeli bir oyuncusu olduğunu ve sözleşmesinin Ağustos ayında sona ereceğini ifade eden Fatih Tekke, ''Takımımla beraber bir Rusya şampiyonluğu, UEFA Kupası, Süper Kupa gibi başarılar göstermiş bir takımın oyuncusuyum. Bununla birlikte son dönemde özellikle 1 senedir formasını giydiğim, kaptanlığını yaptığım, iyi ve kötü günler geçirdiğim Trabzonspor ile ismim çok fazla anıldı. Son 1 haftadır da bence çok talihsiz şeyler yaşadık'' dedi.
Trabzonspor ile son dönemde yaşadığı transfer sürecini anlatan Fatih Tekke, ''Hemen hemen 1,5 yıldır bu transfer söz konusu. Zenit Kulübü'nden ayrılmak istediğim her dönem Türkiye'de hangi takıma dönmek isterseniz diye sorulduğunda Trabzonspor cevabını verdim. Neden çünkü, burası benim camiam. Trabzonluyum ve Trabzonsporluyum. Beni Fatih Tekke yapan Trabzonspor'' diye konuştu.
6 ay öncesinde de Trabzonspor ile görüşmesi olduğunu anımsatan Fatih Tekke, şöyle devam etti:
''O görüşme transfere son 2 gün kala olan bir görüşmeydi. Bu görüşmede Trabzonspor Kulübü ile anlaşma gerçekleşmişti ancak Zenit Kulübü transferin olmasını engelledi. Bu ay da tekrar transferim gündeme geldi. Fatih Tekke'nin yaptığı şu oldu bu dönemde, Zenit Kulübü ile bonservis pazarlığı yapılırken 2-3 kez kulübümle restleşme yaşadım. Trabzonspor için, mevcut iyi olan durumumu şu anda problemli, diyaloğu iyi olmayan bir duruma getirdim.
Askerlik konusunu zaten ben hiç gündeme getirmedim. Bir kez konuştum. Askerliğim söz konusuysa bu benim problemim, Trabzonspor'a gelmem için sorun teşkil etmez. Bir oyuncu, transferinin gerçekleşebilmesi için başka ne yapmalı. Şimdi bunları ben yaparken transferin hukuki olarak belli şartlarda olması lazım. Bunlar nedir, isteyen kulübün, oyuncunun kulübü ile anlaşıp daha sonra oyuncu ile anlaşıp bir saat içinde bitebilecek hukuki bir süreçtir. 1 ay içinde 23 transfer yapan yönetim bunu biliyor. 19 saat, 50 saat seyahat yapıp Kolombiya'dan oyuncu alacak güçte yönetim kurulu bunu bilir.''
''GELMEK İSTİYORUM''
Trabzonspor'un sahiplerinin ne futbolcular ne yönetimler olduğunu, Trabzonspor'un gerçek sahibinin Trabzonspor taraftarı olduğunu kaydeden Fatih Tekke, ''Transferin bitmesine 10 gün süre var. 10 gün içinde birçok şey gerçekleşebilir. Benim bundan 3 yıl önceki düşüncem Trabzonspor'a dönmek istememdeki durum nasılsa şimdi de aynı. Bu süreçte hiç hak etmediğim çok olumsuz şeyler söylendi ama buna rağmen ben yine gelmek istiyorum. Her zaman söyleyeceğim. Çünkü Trabzonspor beni ben yapan şey. İhtiyacı olmadığı zaman gelmeme gibi bir lüksüm olamaz. Bugün futbolcu olarak yarın malzemeci, yönetici, antrenör olarak ben her zaman gelmek isteyeceğim. Birileri gelmek istememi engelleyebilir ama hiç kimse Trabzonsporluluğumu değiştiremez'' ifadelerini kullandı.
''TELEVİZYONDAN GÖRDÜM''
Yaklaşık 3-4 gün önce ''Zenit ile anlaşıldığı ancak özel bir sorun çıkmaması halinde Fatih Tekke transferi bitebilir'' diye alt yazı geçtiğini televizyonda gördüğünü belirten Fatih Tekke, ''Emin olun o an ben hiçbir şey bilmiyorum. Bana sorulan, 'Trabzonspor'a gelmek istiyormusun?'. Ben de her zaman 'evet' diyorum. İstanbul'da geçenlerde görüşmemiz oldu. 50 defa istiyorum. Kağıda yazayım, ben Trabzonspor'a gelmek istiyorum. Orada nota da düştüm, 9 numaralı formamı istiyorum. Hiç böyle bir şey gördünüz mü? Fatih Tekke değil, Trabzonspor büyük kulüp. Trabzonspor bir saatte 10 tane Fatih Tekke alabilir'' dedi.
Fatih Tekke, yönetimin Zenit Kulübü ile anlaşıldığını söylediğini kaydederek, şöyle konuştu:
''Ancak Zenit Kulübü dün itibariyle, 'Oyuncumuz Fatih Tekke'yi Rubin Kazan ve Trabzonspor istiyor. Görüşmeler devam ediyor. Herhangi bir şekilde bir takımla anlaşmadı' açıklaması yaptı. Benim kahramanım gerçeklerdir. Yaşanan ve doğrulardır. Tek başıma kalsam umurumda olmadığını biliyorsunuz. Allah da bana bir gün yalan konuşmayı nasip etmesin. Trabzonspor'a gelmeyi tekrar istiyorum. Siz duydunuz mu 'Fatih Tekke bu kadar para istiyor' diye benim ağzımdan. 6 ay önceki mukavelemi takım arkadaşım, oda arkadaşlığı yaptığım Ünal hocam önüme getirdi. 1 milyon 600 bin avro teklif edildi ancak ben '1 milyon 500 bin avro olsun' dedim. Ogünkü şartları da kabul ediyorum. Dün de telefonda aynı şeyleri söyledim. O şartları kabul etsem Zenit'e gidip beni alacak mısınız?''
''ŞARTLARI KABUL ETTİM''
Trabzonspor'un 6 ay önce kendisine önerdiği şartları kabul ettiğini vurgulayan Fatih Tekke, ''Maddiyat çok önemli değil. İnsanlar bilsin diye söylüyorum. Çok büyük bir kayıp olmasına rağmen, manevi birçok kayıp olmasına rağmen o şartları da kabul ediyorum. UEFA şampiyonu, süper kupa sahibi Zenit'in oyuncusuyum. Son 6 ayda 15 maçta 11 gol atan oyuncuyum. Yaptıklarım ve yapabileceklerimi hiç söylemedim ve söylemeyeceğim ama bunları takdirinize bırakıyorum. Ne yapabilirim başka'' diye konuştu.
Fatih Tekke, bir gün tek başına da kalsa yine burada olacağını ifade ederek, ''Vallahi de billahi bir gün tek başıma kalsam ben burdayım. Trabzonspor'dayım. Tek başıma kalsam da önemli değil. İnsanları lütfen yanıltmayalım. Neden bizde birlik beraberlik olmuyor? Başkalarında oluyor da bizde neden olmuyor? Burada bize maddi manevi değer veren Trabzonspor'dur. Bence hepimizin bu kurumun, camianın değerlerine saygı göstermemiz lazım. Bunu ne kadar yükseltebiliriz, bunun çabasında olmalıyız. Hayatım boyunca birçok yanlış yaptım. Ama bir gün bilerek ben Trabzonspor'a yanlış yaparsam lütfen benim cezamı verin. Ama bu olmayacak. Hiç olmayacak, ben gerçek Trabzonsporluyum'' dedi.
''EN ÖNEMLİ ŞEY TRABZONSPOR'DUR''
''Trabzonspor takımına, camiasına yapacağı herhangi bir katkı varsa Fatih Tekke alınmalıdır, değilse alınmamalıdır. Burada en önemli şey Trabzonspor'dur'' diyen Fatih Tekke, şunları söyledi:
''Telefonlarımın kapalı olduğunun söylenmesi bende rahatsızlık oluşturdu. Söylediğim süreç ile bonservis için çaba sarf eden her türlü fedakarlığı yapmak için hazır olan, bunu yapan, bu kadar olgunlaşmış bir transferin bitmesine 10 gün kala 'telefonu kapalı ulaşamadık' cümlesinin olabilirliliği şu an için ortadan kalkıyor. Kamuoyuna söylemek istiyorum. Bu ne kadar doğru vicdana sığıyor.''
Teknik direktör Şenol Güneş'i bir tarafa bıraktığını ifade eden Fatih Tekke, şu ifadeleri kullandı:
''Çünkü efsane ağabeyim. Trabzonspor'a çok katkısı olmuş ağabeyimiz, hocamız. Konuşan, bu transfer için çaba sarf eden eden, etmeyen yönetim kurulumuzdan içlerinde benim kadar Trabzonsporlu var mıdır? Ünal Karaman da dahil. Ben konuşuyorum. Bundan sonra birçok şey de konuşulacak. Ricam şu, konuşmayı seven bir adam değilim. Pazartesi günü kendi kulübümde olmam lazımdı. O gün de yolda olacaktım. Bu gece gidiyorum, kampıma katılacağım. Bu transfer sezonu bitene kadar tekrar bekleyeceğim. 10 gün içinde durumum netleşecek. İnşallah herkes için neyse hayırlıysa olur. Trabzonspor taraftarına söylemek istediğim tek şey var. Beni nasıl biliyorlarsa, nasıl inanıyorlarsa, seviyorlarsa devam etsinler. Onları yanıltmadım asla. Bunun değişeceğini de hiç
düşünmedim''.
Trabzonspor'a taraftar için geleceğini söylediğini anlatan Fatih Tekke, ''Süreç ne kadar uzarsa bundan Trabzonspor zararlı çıkıyor. Trabzonspor zarar görmesin. Fatih Tekke kim? Diyorum ki eğer olumluysa bu iş biter. Olumsuzsa olmaz, biter. Bunu evirip çevirmeye ne gerek var. Ben daha konuşmayacağım, çok aksi bir şey olmazsa, farklı şeyler söylenmezse. Beni üzen bazı şeyler vardı. 6 ay öncesinde hepsini kabul ederim. Sanki maddiyatçı bir yönüm varmış gibi söyleniyor. Bunu kim söylüyorsa Allah'tan korksun'' diye konuştu.
Bu transfer gelişmelerinin böyle olmaması gerektiğini dile getiren Fatih, ''Ben Trabzonlu, Trabzonsporluyum. Bunun böyle mi olması gerekir? İnsanlara coşku verecek, insanları motive edecek, heyecanlandıracak şekilde olabilirdi. Bunun olmaması için de bir sebep yoktu. Konuşamadığım, söyleyemediğim, çok zarar vereceğini düşündüğüm bazı şeyler var. Bunlar tehlikeli şeyler. Farklı şeyler olursa onları da konuşmak zorunda olacağım. Şimdilik kesinlikle konuşmayacağım'' diye konuştu.
ZENİT KAMPINA GİDİYORUM''

Fatih Tekke, bu gece Zenit Kulübü'nün kampına katılmak için Rusya'ya gideceğini belirterek, ''Zenit hocası son açıklamasında beni kadrosunda görmek istediğini söyledi. Kulübüm de transferde istediği transferleri yapamamış. Hoca ile görüşeceğim. Orada da rahatsızlıklarım var. 3 ay önceki performansım en üst düzeyde, yaklaşımları ile şu andaki yaklaşımları arasında fark var. Onları hoca ile konuşacağım. Eğer benimle devam etmek istiyorlarsa oturup konuşacağım'' dedi.
Zenit Kulübü'nün Fatih Tekke'nin transferinde bonservisi için harcadığı paranın 10 milyon avro olduğunu vurgulayan milli oyuncu, ''Oyuncusuna ödediği para var. 3,5 yıl içinde 20 milyon avroya yakın maliyeti olmuş. Kulüp böyle bir oyuncuyu bedava bırakabilecek kadar amatörce davranabilir mi, bırakır mı? Sonuna kadar kullanmak isteyecektir. 20 milyon avro harcadığınız oyuncuya 'serbestsin git' deme şansı var mı'' diye konuştu.
TARAFTAR OYUNCULARA DESTEK OLMALI
Fatih Tekke, bu transfer gelişmelerinin bordo-mavili takımda oynayan oyunculara katkıdan çok zarar verdiğini ifade ederek, ''Gökhan Ünal'ı kaybettik. Umut var, yeni gelen oyuncu var. Taraftar oyunculara yardımcı olsun. Bu da önemli bir şey'' dedi.
Fatih Tekke seslerinin kendisi için gurur verici olduğunu ama Trabzonspor'a faydası olmadığını kaydeden Fatih Tekke, sözlerini şöyle tamamladı:
''Oyuncular belki o yüzden golü kaçırdılar. Hepsi gelip geçici ama bizler Trabzonspor için her kademesinde görev yapacak yeterliliğe sahibiz. Bunu da olumlu şekilde kullanalım. İnşallah kutuplaşmalar olmayacak. Bence Trabzonspor'un kendi büyüklüğünün yanında bu konular çok küçük. Bunları rahatlıkla aşabilecek durumdadır. İnşallah 10 gün daha var, belki farklı gelişmeler de olabilir. Eğer Trabzonspor'a faydalıysa beni yerin dibine batırabilirsiniz. Hakkımı da helal ediyorum.''

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.