Milli sporcumuz Zeynep Sönmez'den Wimbledon'da tarihi başarı!
Zeynep Sönmez, grand slam turnuvalarında 75 yıl sonra 3. tura yükselen ilk Türk sporcu oldu.
- Tenis Haberleri
- Giriş Tarihi: 03 Temmuz 2025, 15:20
- Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2025, 16:42
Milli sporcu Zeynep Sönmez, Wimbledon Tenis Turnuvası'nda Çinli rakibi Xinyu Wang'ı 2-0 yenerek 3. tura yükseldi ve tarihe geçti.
İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam organizasyonunda dünya sıralamasında 88. sırada bulunan Zeynep, 32. basamakta yer alan Wang ile 2. turda karşı karşıya geldi.
Maça servis kırarak başlayan 23 yaşındaki milli sporcu, servis attığı ikinci oyunu ise kaybetti. Rakibine üst üste 4 oyun vererek 4-1 geri düşen Zeynep, daha sonra üst üste 3 oyun alarak sette durumu 4-4 yaptı. 11. oyunda bir kez daha servis kıran milli tenisçi, kendi servisinde de hata yapmadı ve seti 7-5 kazanarak 1-0 öne geçti.
İkinci sette tenisçiler birer kez servis kırdıkları ilk 10 oyunda eşitliği bozamadı: 5-5. Zeynep Sönmez, 11. oyunda ele geçirdiği servis kırma puanını iyi değerlendirerek 6-5 öne geçmeyi başardı. 12. oyunu da alarak seti 7-5 kazanan Zeynep, korttan 2-0 galip ayrılarak adını 3. tura yazdırdı.
Zeynep Sönmez, dünya 69 numarası Hollandalı Suzan Lamens ile dünya 17 numarası Rus Ekaterina Alexandrova arasında oynanacak maçın galibiyle 3. turda karşılaşacak.
DİĞER HABERLER
-
Türkiye Tenis Federasyonu, İran ve çevre ülkelerde yaşanan gelişmeler sonrası turnuvalar için Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) bulunan milli sporcu ve hakemlerle ilgili açıklama yaptı. -
Dünyaca ünlü ve başarılı genç tenisçi Alcaraz’ın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Birçok kişi, Carlos Alcaraz kimdir? Alcaraz kaç yaşında ve nereli? Sorularının cevabını araştırıyor. Kariyerindeki hızlı yükseliş ve kazandığı prestijli şampiyonluklar sayesinde, spor dünyasında birçok kişi tarafından merak edilen Alcaraz hakkında bilgiler sürekli araştırılıyor. Peki, Alcaraz’ın hayatı nasıl başladı? Tenis kariyerine nerede adım attı? -
ABD'de düzenlenen Indian Wells Tenis Turnuvası'nda milli sporcu Zeynep Sönmez, dünya 22 numarası Anna Kalinskaya'ya 2-0 mağlup olarak turnuvaya ikinci turda veda etti.