Dev derbiyi kim yönetecek? Konuşulan isim...
Son dakika Beşiktaş, Galatasaray haberi | Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbinin hakemi konusunda tartışmalar sürüyor. Beşiktaş, mücadeleye yabancı hakem atanmasını isterken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) ise yerli hakemde kararlı duruyor. İşte detaylar... (BJK, GS spor haberleri)
- Süper Lig Haberleri
- Giriş Tarihi: 18 Mart 2025, 09:51
Türk futbolu son haftalarda "Derbilerde hakem yabancı mı olacak, yerli mi?" sorusunu tartışıyor.
Sabah gazetesinde yer alan habere göre Beşiktaş, Galatasaray ile oynayacağı karşılaşmada yabancı hakem talebinde ısrarcı olurken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) yerli hakem kararında direniyor.
TFF yönetimi içinde de fikir ayrılığı yaşanıyor.
Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve bazı yöneticiler, hakemlerin yerli olmasını desteklerken, yönetimin büyük bir kısmı yabancı hakeme sıcak bakıyor.
Geçtiğimiz cuma günü gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında bu konu bir kez daha masaya yatırıldı.
Çoğunluk yabancı hakem yönünde oy kullansa da, başkan ve birkaç yönetici yerli hakemi savunmaya devam etti. Bir üye ise çekimser kaldı.
Beşiktaş, TFF ile ilişkilerin zarar görmemesi adına talebinin dikkate alınmasını beklerken, Galatasaray cephesi henüz net bir açıklama yapmış değil.
TFF ve MHK'nın resmi kararını bu hafta duyurması beklenirken, kulislerde Beşiktaş-Galatasaray derbisini Halil Umut Meler'in yöneteceği iddiaları güçleniyor.
DİĞER HABERLER
-
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük ile karşılaşıyor. Mücadelenin başlamasına 15 dakikadan az bir süre kala Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda tribünlerdeki boşluklar dikkat çekti. İşte detaylar... -
Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i makamında ziyaret etti. -
Son dakika Fenerbahçe haberleri: Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Zeki Murat Göle, Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük maçı öncesi açıklamalarda bulundu.