Fenerbahçe 19. kez şampiyon
Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kaldığı maçın ardından şampiyonluğu garantileyen Fenerbahçe, 19. kez mutlu sona ulaştı.
- Süper Lig Haberleri
- Giriş Tarihi: 27 Nisan 2014 00:00
- Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2014 21:24
En son 2010-2011 sezonunda şampiyon olan Fenerbahçe, şike davası nedeniyle yaşadığı sıkıntıların ardından bu sezon sonunda yeniden şampiyonluk kupasını müzesine götürecek.
Yanal, şampiyonluk yaşayan 3. Türk teknik adam
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Mustafa Denizli ve Aykut Kocaman'ın ardından sarı-lacivertli takımla şampiyonluk yaşayan üçüncü Türk teknik adam oldu.
Mustafa Denizli, 2000-2001 sezonunda Fenerbahçe ile şampiyonluğa ulaşarak, sarı-lacivertli takımı şampiyon yapan ilk Türk teknik direktör olarak tarihe geçmişti.
Aykut Kocaman da 2010-2011 sezonunda, sarı-lacivertli takımdaki teknik direktörlüğünün ilk yılında şampiyonluk sevinci yaşadı. Yanal yönetiminde bu sezon bitime 3 hafta kala şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe, son iki şampiyonluğunu Türk teknik adamlarla elde etmiş oldu.
15 oyuncu ilk kez şampiyonluk sevinci yaşıyor
Fenerbahçe'nin kadrosundaki 15 oyuncu, sarı-lacivertli formayla ilk kez şampiyonluk sevincini yaşıyor.
Ligde en son 2010-2011 sezonunda şampiyon olan Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosunda bulunan 24 futbolcudan 15'i ilk kez sarı-lacivertli formayla şampiyonluk gördü.
Bu yıl takıma katılan Emmanuel Emenike, Bruno Alves, Michal Kadlec, Samuel Holmen ve Alper Potuk'un yanı sıra Dirk Kuyt, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Moussa Sow, Pierre Webo, Raul Meireles, Salih Uçan, Serdar Kesimal ve Erten Ersu, Fenerbahçe formasıyla ilk şampiyonluklarını yaşadı.
DİĞER HABERLER
-
Galatasaray, Antalyaspor karşısında geriden gelerek 4-2 kazandı ve Süper Lig’de üst üste dördüncü şampiyonluğunu ilan etti. Öte yandan eski Fenerbahçe futbolcusu Jhon Duran’ın Galatasaray paylaşımını beğenmesi sosyal medyada gündem oldu. İşte detaylar... -
Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında sahasında Antalyaspor’u 4-2 mağlup ederek 26. şampiyonluğunu ilan etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar tarihi zaferin ardından kutlamalara başlarken, kulübün resmi sosyal medya hesabından da kutlamalara ilişkin paylaşım yapıldı. İşte detaylar... -
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 2-1 kaybettikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Yalçın, sezon başındaki kadroyu kendisinin kurmadığını söyleyerek, "Kampı da ben yaşamadım. Avrupa maçlarını da ben oynamadım. Ben kurulmuş kadroya geldim. Yaşayacağımız sorunları bilerek geldim. Yetkilisi olduğum ama sorumlusu olamadığım bir işin bedelini ödüyorum" dedi. | Son dakika Beşiktaş haberleri (BJK spor haberi)