Şükrü Saraçoğlu'nda 30 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe ve deplasmanlarda 7 mücadelededir yenilmeyen Trabzonspor'u karşı karşıya getiren mücadelede gülen taraf, tek golle Fenerbahçe oldu. Sarı Lacivertliler, 10 kişi kalan rakibine karşı aldığı bu galibiyetle puanını 34 yaparak liderliğe tekrar ortak olurken, Kadıköy'de namağlupluk serisini de 31 maça çıkardı. SELÇUK ÇOK SERT VURDU
VOLKAN MÜTHİŞ ÇIKARDITrabzonspor 19. dakikada Burak'la mutlak bir gol pozisyonu yakaladı. Gustavo Colman'ın kullandığı kornerde Burak çok iyi yükseldi. Boş pozisyonda altı pas içinden Kafa vuruşunu gerçekleştiren golcü oyuncunun şutunu Volkan güçlükle çıkardı.
MEHMET TOPUZ YAKLAŞTIDakikalar 23'ü gösterirken uzun aradan sonra formasına kavuşan Mehmet Topuz gole çok yaklaştı. Alex De Souza çok iyi bir ara pası gönerdi Mehmet Topuz'a. Müsait bir pozisyonda sağ çaprazda ceza alanı içerisinde topla buluşan oyuncunun sert şutunu Tolga kornere çeldi.
BU SEFER KAÇIRMADI: 1-0Fenerbahçe'nin aradığı gol 24. dakikada henüz 1 dakika önce önemli bir fırsat yakalayan Mehmet Topuz'dan geldi. Alex'in kullandığı kornerde Mehmet Topuz ceza alanı içerisinde bomboş kaldı. İyi yükselerek net bir kafa vuruşu vuran Topuz, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.
MAÇTA TEMPO ÇOK YÜKSEKİki ezeli rakibin mücadelesi beklendiği üzere yüksek tempoya ve bol atağa sahne oluyor. Trabzonspor beraberliği yakalayabilmek adına özellikle Burak Yılmaz'la rakip kaleye yüklenirken, Fenerbahçe ise 2. gol için var gücüyle bastırıyor.
İlk yarının kalan dakikalarında iki taraf da başka gol üretemeyince, Fenerbahçe soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle girdi.
TRABZONSPOR 10 KİŞİ!55. dakika Trabzonspor için çok talihsiz bir an oldu. Aykut Akgün orta alanda Gökhan'a yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Trabzonspor bu karttan sonra yaklaşık 40 dakika 10 kişi mücadele etmek zorunda kaldı.
STOCH KARŞI KARŞIYA...Fenerbahçe'nin Slovak yıldızı Miroslav Stoch 63. dakikada mutlak bir gol fırsatından faydalanamadı. Ceza alanının solundan kale alanına giren oyuncunun sol ayağıyla yaptığı vuruşu Tolga son anda kornere çeldi. Mutlak bir pozisyondu.
BURAK ŞANSSIZLIĞINI KIRAMIYORSon haftaların suskun golcüsü Burak Yılmaz, maçta yakaladığı ikinci önemli pozisyondan da faydalanamadı. Burak, ceza alanı dışı sağ çarprazından kaleyi denedi. Islak zeminden de hız alan topu Volkan son anda kornere çeldi.
CECH MÜTHİŞ VURDUDakikalar 67'yi gösterirken Trabzonspor'un beki Marek Cech muhteşem bir şutla kaleyi yokladı. Ceza alanı dışından mükemmel bir şut çıkaran yıldızın gönderdiği top yan direğe çarparak auta çıktı.
ALEX DEĞERLENDİREMEDİFenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, 76. dakikada maç içindeki en çok gole yaklaştığı pozisyonu yakaladı. Altıpas içerisinde Stoch'un pasında top ayaklarının ucu ile dokunmak isteyen Brezilyalı'nın dokunuşu Tolga'da kaldı. Alex bu müsait pozisyondaki istediği vuruşu yapabilse farkın 2'ye çıkması işten bile değildi.
CRISTIAN İNANILMAZ KAÇIRDI!
OLMUYOR, OLMUYOR!87. dakika Fenerbahçe için en net gol poizsyonlarından birinin yaşandığı anlardan oldu. Tolga Zengin önce Stoch'un mükemmel vuruşunu aynı güzellikte çıkardı. Devam eden pozisyonda Gökhan ceza alanı içerisinde Alex'i topla buluşturdu net bir pozisyon olmasına rağmen Tolga yine başarılıydı.
Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca mücadeleden 1-0'lık galibiyetle ayrılan ve 3 puanı alan takım Fenerbahçe oldu. Trabzonspor'un ise galibiyet hasreti bu maçta da sürdü.
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Cüneyt Çakır xx, Bahattin Duran xx, Tarık Ongun xx
Fenerbahçe: Volkan Demirel xxx, Gökhan Gönül xxx, Serdar Kesimal xxx, Yobo xxx, Ziegler xxx, Mehmet Topuz xxx (Dk. 65 Dia xx), Selçuk Şahin xx, Emre Belözoğlu xxx (Dk. 86 Caner Erkin x), Stoch xxx, Alex xx, Semih Şentürk x (Dk. 71 Cristian x)
Trabzonspor: Tolga Zengin xxx, Celustka xx, Giray Kaçar xx, Glowacki xx, Cech xx, Aykut Akgün x, Serkan Balcı xx (Dk. 71 Henrique x), Colman xx (Dk. 65 Adrian x), Halil Altıntop xx, Alanzinho xx, Burak Yılmaz x
Gol: Dk. 24 Mehmet Topuz (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Dk. 54 Aykut Akgün (Trabzonspor)
Sarı Kartlar: Dk. 25 Gökhan Gönül, Dk. Serdar Kesimal, Dk. 87 Selçuk (Fenerbahçe), Dk. 48 Colman, Dk. 84 Tolga Zengin, Dk. 86 Giray (Trabzonspor)
HAYDE ŞARKISI ÇALINDIFenerbahçe'de, Trabzonspor karşısında alınan galibiyetin ardından büyük bir sevinç yaşanırken, maçın bitişiyle birlikte stada hoparlörlerinden Karadeniz ezgilerinden oluşan ''Hayde'' parçası çalındı. Tribünler de şarkıya eşlik etti.
Taraftarların isteği üzerine bazı futbolcular soyunma odasından oyun alanına geri dönerek tribünleri selamlayıp, galibiyetin coşkusunu taraftarlarla paylaştılar.
GOLDEN SONRA YEDEK KULÜBESİ ÖNÜNDE SEVİNÇ YUMAĞI OLDULARFenerbahçeli futbolcular, Trabzonspor karşısında 24. dakikada Mehmet Topuz'un attığı golün ardından saha kenarında adeta bir sevinç yumağı oldular.
Mehmet Topuz golü attıktan sonra yedek kulübesine doğru koşarken, bütün futbolcular burada toplanıp yedek kulübesinde bulunan teknik direktör Aykut Kocaman diğer teknik adam ve yedek oyuncularla kenetlenerek golün sevincini yaşadılar.
Takım hep birlikte sevinirken Alex'in sevinç yumağının uzağında kaldığı görüldü.
MEHMET TOPUZ BU SEZON İLK GOLÜNÜ ATTIFenerbahçe'nin Trabzonspor karşısında 24. dakikadaki golünü atan Mehmet Topuz, bu sezon ligde ilk kez golle buluştu.
Sakatlığı nedeniyle 12.-14. haftalar arasında 3 maçta takımdan uzak kalan, geçen hafta Bursaspor mücadelesinde son 4 dakikada forma giyen Mehmet Topuz, Trabzonspor'a karşı ilk 11'de sahaya çıkıp, takımının galibiyet golüne imza attı.
GÖKHAN GÖNÜL'DEN CENTİLMEN DAVRANIŞFenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, Trabzonspor'da Aykut Akgün'ün kırmızı kartla oyun dışında kaldığı pozisyonda centilmence bir davranış sergiledi.
Karşılaşmanın 54. dakikasında Trabzonspor'da Aykut Akgün 2. sarı kartı ardından da kırmızı kart görerek oyun dışında kalırken, bu futbolcunun faulüne maruz kalan Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül'ün hakeme yönelik olarak Trabzonsporlu futbolcu için karta gerek yok şeklinde bir hareket yaptığı görüldü.
Maç sonunda iki takım futbolcuları arasında centilmenlik görüntüleri dikkat çekerken, bazı futbolcular birbirlerine forma alıp verdiler.
61. DAKİKA TEPKİSİFenerbahçeli taraftarlar, karşılaşmanın 61. dakikasında bordo-mavili ekibe tepkili ''Olamazsın şampiyon'' şeklinde tezahürat yaptı.
Karşılaşmada dakikalar Trabzon'un plaka işareti olan 61'i gösterdiğinde bütün tribünler tezahürata katıldı.
FENERBAHÇE'DE SELÇUK VE EMRE SAKATLANDIFenerbahçe'nin Trabzonspor ile yaptığı maçta sarı-lacivertli takımın oyuncuları Emre Belözoğlu ve Selçuk Şahin, sakatlıkları nedeniyle oyundan çıktılar.
Maçın 83. dakikasında bir pozisyonda sakatlanan Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, sedye ile saha kenarına alınırken, sağlık ekibinin kontrolünün ardından 2 dakika sonra oyuna geri döndü.
Emre, 2 dakika oyunda kaldıktan sonra oyundan alınırken, bu futbolcunun yerine Caner Erkin oyuna dahil edildi. Emre, soyunma odasına da sedye ile götürüldü.
Karşılaşmanın 89. dakikasında ise sakatlığı nedeniyle yerde kalan Fenerbahçeli futbolcu Selçuk Şahin maçın hakemine işaret ederken, hakem Cüneyt Çakır taç çizgisine yakın durumda yerde kalan bu futbolcuya oyun alanının dışına çıkmasını işaret etti.
Selçuk sahanın dışarı çıkarken, sağlık ekibi futbolcuya taç çizgisinin hemen dışında müdahale etti. Selçuk daha sonra getirilen sedye ile soyunma odasına götürüldü.
Trabzonspor'da Aykut Akgün'ün kırmızı kart görmesi ve Fenerbahçe'de Selçuk'un son dakikalarda sakatlığı nedeniyle oyun alanının dışında kalması nedeniyle iki takım da son dakikaları 10 kişiyle oynadı.
NOTLAR-Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu maçın 12. dakikasında kramponunu değiştirerek maça devam etti.
-Maç sonunda futbolcular soyunma odasına doğru giderken, Trabzonzpor kalecisi Tolga hakemlere doğru yürüdü. Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel Tolga'yı uzaklaştırmaya çalışırken, Tolga ve Fenerbahçeli Semih Şentürk ile arasında gerginlik yaşandığı görüldü. İki futbolcu soyunma odasına girmeden önce sarılarak gerginliği sona erdirdi.
Tolga'ya tribünlerden tepki gelirken, soyunma odasına gittiği sırada tribünlerden yabancı maddeler atıldığı görüldü. Çevik kuvvetin kalkanları atılan yabancı maddeleri önledi.
-Bir taraftar maraton üst tribüne astığı pankartta İngilizce olarak ''Mary me? Bahar'' yazan pankartla evlenme teklifinde bulundu.
YÖNETİM GELMEDİ!Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'ye konuk olan Trabzonspor'da yönetim, karşılaşmayı izlemeye gelmedi.
Bordo-mavili yöneticiler, hafta içinde yaptıkları açıklamalar nedeniyle Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ile yönetim kurulu üyesi Tuncay Bekiroğlu'nun Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesine tepki olarak, ortak karar alarak Fenerbahçe maçını izlemediler.
Başkan Sadri Şener ile asbaşkan Nevzat Şakar'ın ''Seyirden yasaklı'' olduğu Trabzonspor'da, yöneticilerin karşılaşmayı birlikte televizyondan izleyecekleri aktarıldı.
Öte yandan, Trabzonsporlu bazı yöneticiler, Fenerbahçe maçı öncesi bordo-mavili takımı stada kadar getirirlerken, buradan tekrar ayrıldılar.
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİTrabsonspor takımı, karşılaşma öncesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Saracoğlu Stadı'na geniş güvenlik önlemleri altında getirildi.
Takımın kamp yaptığı otelden stada gelişi sırasında, kafileyi taşıyan otobüsün önünde ve arkasında çok sayıda polis aracı olması dikkat çekerken, ayrıca motosikletli polisler de otobüse eşlik etti
İKİ DEĞİŞİKLİK
Kırmızı kart cezası nedeniyle Zokora, Fenerbahçe maçında da forma giyemezken, teknik direktör Güneş, Gençlerbirliği maçında ilk 11'de şans verdiği Volkan Şen ile Henrique'yi Fenerbahçe karşısında yedeğe çekti. Güneş, bu iki oyuncunun yerine, sarı-kart cezası nedeniyle Gençlerbirliği karşısında oynayamayan Burak Yılmaz ile Marek Cech'i ilk 11'de sahaya sürdü.
GİRAY YERİNİ ALDI
SADRİ ŞENER VE TOLGA'YA KÜFÜRKarşılaşma öncesi Fenerbahçe tribünlerinden Trabzonspor'a küfürlü tezsbahüratlarda bulunuldu. Sarı-lacivertli taraftarların, özellikle Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile kaleci Tolga Zengin'e küfürlü tepkilerde bulundular.


