Kocaeli'de yaşanacak milli gurur için geri sayıma geçildi.
Tarihimizde ilk kez yer alacağımız UEFA Uluslar A Ligi'nde yolculuğumuza Kocaeli Stadı'nda başlayacağız. Fransa Milli Takımı ile Cuma akşamı karşı karşıya gelecek ay-yıldızlılar, unutulmaz zaferlerine bir yenisini daha eklemek istiyor. Kocaeli'de yapılacak dev maça taraftarların da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
GÜRCİSTAN'I FARKLI YENMİŞTİK
Daha önce Kocaeli'de 14 Ekim 2025 tarihinde 2026 FIFA Dünya Kupası eleme grubu maçında Gürcistan'ı konuk eden Türkiye, 4-1'lik galibiyet elde etmişti. 11 aylık aranın ardından bu kez UEFA Uluslar A Ligi'nde Fransa ile aynı statta karşılaşacağız. Ay-yıldızlılar, daha önce 20 Ağustos 2008'de de Kocaeli'de İzmit İsmetpaşa Stadyumu'nda Şili ile özel maç yaparken, sahadan 1-0 galip ayrılmıştı.
İKİ MAÇTA İKİ GALİBİYET
Türkiye, Kocaeli'de oynadığı iki maçta da galip geldi. 20 Ağustos 2008'de o dönem İzmit İsmetpaşa Stadı'nda oynanan özel maçta Şili'yi 1-0 yenen ay-yıldızlılar, 17 yıl sonra da yeni statta 14 Ekim 2025'te Dünya Kupası eleme maçında Gürcistan'ı 4-1 mağlup etti.
BİLETLERE YOĞUN İLGİ OLDU
A Milli Futbol Takımımız ile Fransa arasında 25 Eylül Cuma günü oynanacak UEFA Uluslar A Ligi maçının biletleri 16 Eylül Çarşamba günü satışa çıkmıştı. Kocaeli Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak dev karşılaşmaya taraftarlar büyük ilgi gösteriyor. Cuma akşamı oynanacak karşılaşmada tüm tribünlerin dolması bekleniyor.
