Montella'yla gideriz
Montella, Milli Takımımız’da son 26 yılda 10 farklı dönemde çalışan 8 teknik adam içinde 2.13 puan ortalamasıyla zirvede yer aldı. Bizim çocuklara "kazanma alışkanlığı" aşıladı.
- A Milli Futbol Takımı Haberleri
- Giriş Tarihi: 29 Mart 2026, 06:51
A Milli Futbol Takımımız, teknik direktörümüz Vincenzo Montella liderliğinde emin adımlarla Dünya Kupası'na yürüyor. Eylül 2023'te teknik adamlık koltuğuna oturan İtalyan çalıştırıcı, Bizim Çocuklar'ı Avrupa Şampiyonası'na götürüp çeyrek final oynatırken, tarihte ilk kez Uluslar A Ligi'ne çıkardı.
Şimdi de 24 senelik Dünya Kupası hasretini bitirme yolundaki tarihi yürüyüşümüzde sahamızda Romanya'yı devirirken, Salı günü tarihi finalde Kosova engeli aşılırsa bir hayali daha gerçeğe dönüştürecek.
24 YILLIK HASRETE SON
Çocuklar'a 'kazanma alışkanlığını' aşılayan Montella, resmi maçlar dikkate alındığında, Milli Takım'da 2000'den beri görev yapan teknik adamlar içerisinde en başarılı isim oldu. 51 yaşındaki hoca, 10 farklı dönemde görev yapan 8 teknik adam içerisinde maç başı 2.13 puan ortalamayla zirvede yer aldı. Salı günü Kosova karşısında da istatistiklerde zirveye çıkan İtalyan hocamızın taktik dehası ve oyunu okuma becerisiyle 24 yıllık Dünya Kupası hasretimize son vereceğimize yürekten inanıyoruz.
SIRADA APOLET VAR
Türk futbol tarihinde büyük başarılara imza atan Avrupa 3.'sü apoletine sahip Fatih Terim'in iki dönemi (1.79 / 1.81) ile Dünya Kupası 3.'lüğü bulunan Şenol Güneş'i iki farklı zamanda (1.60 / 2.05) geride bırakmayı başardı. Montella da duayen isimlerimiz Fatih Terim ve Şenol Güneş gibi Milli Takımımız'la artık apolet takmak istiyor.
YÜZDE 55'LE DÜNYA KUPASINDAYIZ
Tarihi randevu öncesinde Dünya Kupası'nda boy gösterme olasılıkları belli oldu. Veri sitesi Football Meets Data, A Milli Takımımız'ın dev organizasyona katılma oranına yüzde 55 verdi. Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nın kapısına kadar gelen Kosova'ya ise yüzde 45 şans tanındı.
DİĞER HABERLER
-
Kosova Milli Takım futbolcusu Florent Hadergjonaj, Türkiye maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Ülkemizde Corendon Alanyaspor'da boy gösteren 31 yaşındaki isim, "Türkiye maçı, kariyerimizdeki en önemli maçlardan biri olacak. Bu finali oynayabilmek, bizim için adeta bir rüya gibi. Bu seviyeye gelebilmek için çok çalıştık ve çok heyecanlıyız." ifadelerini kullandı. -
Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde A Milli Futbol Takımımız, Kosova ile karşılaşacak. Kosova'nın yıldızı Vedat Muriqi'nin bir dönem Milli Takımımızda oynama ihtimali gündeme gelmişti. İşte detaylar... -
A Milli Takım’ın Kosova ile oynayacağı kritik karşılaşmada düdüğü Michael Oliver çalacak; mücadelede İngiliz hakem ekibi görev yapacak. İşte tüm detaylar...