A Milli Takımımız, FIFA 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 7. maçında Andorra ile karşılaştı. Milliler, Kadir Has Stadı'nda ağırladığı zayıf rakibini 5-0 mağlup etti. Türkiye'ye galibiyeti getiren goller Umut Bulut, Burak Yılmaz ve Arda Turan'dan geldi. Umut attığı 3 golle hat-trick yaparak geceye damga vurdu. A Millilerimiz Andorra galibiyetiyle 10 Eylül Salı günkü Romanya maçı öncesi moral buldu.
4. SIRADAYIZMilli Takım, Andorra galibiyetinin ardından 10 puana yükselerek 4. sıradaki yerini korurken Andorra sıfır puanla son sırada kaldı.
TERİM KAYBETMEDİ
Üçüncü kez Milli Takım'ın başına geçen teknik direktör Fatih Terim ilk maçında 3 puanla tanışmış oldu. Andorra ile oynadığı ilk maçı 2-0 kazan Millilerimiz ikinci maçta da rakibine puan kaptırmadı.
BURAK'LA NET GOLÜ KAÇIRDIK
Karşılaşmaya hızlı başlayan Milli Takım, ilk dakikalardan itibaren öne geçmek için rakip kaleye yüklendi. 15. dakikada Gökhan Töre'nin ceza sahası dışından yaptığı sert vuruş az farkla dışarı giderken, Milliler 21. dakikada Burak ile mutlak bir golden yararlanamadı. Arda'nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan golcü oyuncu topu ağlara gönderemedi.
ANDORRA'NIN TEK TEHLİKESİ
Andorra, 29. dakikada ilk yarıdaki tek tehlikeli atağını gerçekleştirdi. Sağdan kullanılan kornerde ceza sahası önünde topla buluşan Lorenzo'nun vuruşu defanstan geri geldi. Millilerimiz dönen topta bu tehlikeyi uzaklaştırdı.
UMUT PERDEYİ AÇTI
Türkiye aradığı golü 35. dakikada Umut Bulut ile buldu. Gökhan Töre'nin sağdan ortasında ceza sahası içinde iyi bir kafa vuruşu yapan Umut topu ağlara gönderdi ve A Millilerimiz'i 1-0 öne geçirdi.
30 METREDEN YAZDI
Golden sonra baskısını sürdüren Milliler, 39. dakikada yine Umut'un attığı golle 2-0 öne geçti. Ceza sahası dışında topla buluşan Umut, yaklaşık 30 metreden yaptığı harika bir vuruşla hem kendisinin hem de hem de Türkiye'nin 2. golüne imza attı. İlk yarı Millilerin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
3. GOLE YAKLAŞTIK
İkinci yarıya da etkili başlayan A Milli Takımımız, 55. dakikada Mehmet Topal ile gole yaklaştı. Soldan ceza sahasına yönelen Mehmet'in yaptığı vuruş yandan dışarıya gitti.
BURAK BU KEZ ATTI
Milli Takım'ı iyice rahatlatan 3. gol ise 63. dakikada Burak Yılmaz'dan geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Arda topu Gökhan Töre'ye bıraktı. Gökhan hiç bekletmeden kale önündeki Burak'ı gördü. Burak, düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek Millilerimizin 3. golünü kaydetti.
GECENİN YILDIZI UMUT
Bu golden 5 dakika sonra gecenin yıldızı Umut Bulut yine sahneye çıktı. 68. dakikada Gökhan Töre'nin pasında sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Umut aşırtma bir vuruşla topu ağlara göndererek hat-trick yaptı.
KAPANIŞ ARDA'DAN
Millilerimiz 90+3. dakikada Arda ile bir gol daha bularak maçın sonucunu belirledi: 5-0. Arda'nı pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Umut'un vuruşu Ferran'dan geri geldi. Dönen topu takip eden Arda, yaptığı kafa vuruşuyla Türkiye'nin 5. ve son golüne imza attı. Karşılaşma A Milli Takımımız'ın 5-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.
STAT:
HAKEMLER: Sven Bindels, Marco Tropeano, Steven Curfs (Lüksemburg)
TÜRKİYE: Volkan, Gökhan Gönül, Semih, Ömer, Caner, Mehmet Topal, Nuri (Dk. 65 Olcay Şahan), Gökhan Töre (Dk. 82 Hakan Çalhanoğlu), Arda, Umut, Burak (Dk. 78 Alper Potuk)
ANDORRA: Ferran, Martinez, Vales, Josep, Lima, Pujol, Nicolas, Ayala (Dk. 80 Peppe), Lorenzo (Dk. 62 Vieira), Gomes, Garcia
GOLLER: Dk. 35, Dk. 39 ve Dk. 68 Umut Bulut, Dk. 63 Burak Yılmaz, Dk. 90+3 Arda Turan (Türkiye)
Takımlar O G B M A Y P 1.
2. ROMANYA 7 4 1 2 13 10 13
3. MACARİSTAN 7 3 2 2 13 11 11
4. TÜRKİYE 7 3 1 3 12 7 10
5. ESTONYA 6 2 0 4 3 9 6
6. ANDORRA 7 0 0 7 0 22 0
MAÇTAN NOTLAR
507. MAÇIMIZ
FIFA 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 7. maçında Kayseri'de Andorra ile karşılaşan ay-yıldızlılar, bu maçla birlikte 90 yıllık tarihinde 266'sı resmi, 241'i özel olmak üzere 507. karşılaşmasına çıkmış oldu.
ANDORRA İLE İKİNCİ RANDEVU
Türkiye tarihinde Andorra ile ikinci kez karşı karşıya geldi. İki ülke A Milli Takımları arasında 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Andorra'da yapılan ilk maçı Türkiye 2-0 kazanmıştı.
KAYSERİ'DE 3. MİLLİ MAÇA Milli Futbol Takımı, Andorra maçıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda 3'üncü kez sahaya çıktı. Milliler, daha önce 2 Haziran 2009'da Azerbaycan'ı 2-0 yendiği özel maçta ve 5 Eylül 2009'da 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grubunda 4-2 kazandığı Estonya karşılaşmasını Kadir Has Stadı'nda oynamıştı.
TERİM 1442 GÜN SONRA
A Milli Futbol Takımı'nda üçüncü Fatih Terim dönemi, Andorra maçıyla birlikte resmen başladı. Abdullah Avcı'nın yerine A Millilerin başına geçen Galatasaray Teknik Direktörü Terim, ay-yıldızlı ekipte, bir maçlık ilk deneyimi hariç, üçüncü kez görev yapıyor. Milli takımın başına 22 Ağustos'ta attığı imzayla getirilen Fatih Terim, tam bin 422 gün sonra ay-yıldızlı takımın başında sahaya çıktı.
SELÇUK KADRODA YOKA Milli Takım'da soğuk algınlığı bulunan Selçuk İnan, teknik direktör Fatih Terim tarafından 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Selçuk'un, 10 Eylül'de oynanacak Romanya maçı düşünülerek riske edilmediği öğrenildi.
KAYSERİ'DE MİLLİ COŞKUTürkiye-Andorra mücadelesiyle Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda milli coşku yaşandı. Türk bayrakları ve kırmızı-beyaz formalarıyla tribünlerde yer alan taraftarlar, milli futbolcular karşılaşmaya hazırlanmak için sahaya çıktığında stat hoparlörlerinden çalınan müzikler eşliğinde tezahüratlar yaptı. Maç öncesi tribünlerin çeşitli bölümlerine irili ufaklı Türk bayrakları asıldı. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda tribünlerin büyük bölümü dolarken, az sayıda koltuk boş kaldı.
