Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 25 kişiden 20'si, tutuklama kararıyla mahkemeye sevk edildi. Bu 20 kişinin arasında F.Bahçe İkinci Başkanı Şekip Mosturoğlu, F.Bahçeli Yönetici İlhan Ekşioğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, F.Bahçe Altyapı Sorumlusu Cemil Turan, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve Sportif Direktörü Ümit Karan, F.Bahçe Kulübü Muhasebecisi Tamer Yelkovan, Sivasspor'da geçen sezon kiralık olarak forma giyen Korcan Çelikay, Ali Kıratlı, Cengiz Demirel, İbrahim Bülent İşçen, Sami Dinç, Yusuf Tarçınlı, Abddullah Başak, Ahmet Çelebi, Yavuz Ağırgöl, Doğan Ercan, Mehmet Şen, Erdem Konyar ve Mehmet Yenice yer aldı.
BERK'E YARDIMCI SAVCILARBu işlemin ardından şüphelilerin ifadelerinin alınmasına başlandı. İfade alma işlemleri sırasında şüpheli sayısının fazla olması nedeniyle soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e bazı savcılar da yardımcı oldu. Gözaltında tutuldukları İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen 25 kişi, futbolda şike iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ve adliyede görevli diğer savcılarca sorgulandı.
SABAHA KADAR SORGULAMATutuklama istemiyle İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 20 kişinin sorguları sabahın ilk saatlerine kadar sürdü. Gece saat 01.00 sıralarında 10 kişinin sorgusu tamamlanabildi. Hakim karşısına çıkarılan ilk 10 kişinin arasında Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Mecnun Odyakmaz'ın olduğu öğrenildi. Soruşturma savcısı tarafından sorgulanan Şekip Mosturoğlu'nun kendisine yöneltinel suçlamaları kabul etmediği ve yapılan şike operasyonunu önceden haber aldığını söylediği ifade edildi. Sorgu sırası bekleyen 10 kişinin sorgulamasının ise en az 3 saat süreceği öğrenildi.
5 FUTBOLCU SERBEST KALDISorgulamanın ardından Sezer Öztürk, Emmanuel Emenike, G.Birliği'nden Mahmut Boz ile Tuğrul Çağrı Özer ve Mustafa Efe de serbest bırakıldı. Sezer Öztürk, sorgusunun ardından savcının talebiyle serbest bırakıldı. Adliyeden ayrılan Sezer'in F.Bahçe Can Bartu Tesisleri'nin yolunu tuttuğunu öğrenildi. Gözaltına alınan Emenike de sorgusunu ardından serbest bırakıldı. Ancak Nijeryalı futbolcu, prosedür gereği çalışma izninin onayı için Yabancılar Şube Müdürlüğü Gönderme Merkezi misafirhanesinde tutuldu.
DEMİRÖREN&ADALI İFADEYE!
Şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in de "şüpheli" sıfatıyla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çağrılarak ifadesi alınacak. Ayrıca, Serdal Adalı ve Emre Belözoğlu'nun da bu kapsamda ifadelerine başvurulacağı kaydedildi. Avusturya kampına gelen Demirören, gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine, "Ben de şimdi duydum. Konuyla ilgili fazla bilgim yok" demekle yetindi. İfade vermeye çağrılan Serdal Adalı, takımın kamp yaptığı otelde Demirören ile bir araya geldi.8 RUHSATSIZ SİLAH BULUNDU
Emniyet güçlerinin dün şike operasyonu sırasında yaptığı operasyonlarda, 8 ruhsatsız tabanca (3 adet 9 mm çapında, 4 adet 7.65 mm çapında, 1 adet 38 kalibre çapında) ile bu tabancalara ait çeşitli çap ve ebatlarda fişek ve boş kovan ile 1 adet ehliyet ele geçirildiği kaydedildi. Öte yandan bugün de 11 kişinin adliyeye sevk edileceği belirtildi.EMRE'NİN DE İFADESİ ALINACAK
Fenerbahçe- Ankaragücü maçı öncesi menajerinin, Kağan Söylemezgiller'e çektiği mesajlarla gündeme gelen Emre Belözoğlu'nun da ifadesine başvurulacak. Emre, Emniyet'in listesindeki şüpheli 15 maçtan biri olan Fenerbahçe-A.Gücü maçı ile ilgili ifade verecek. Şike operasyonu kapsamında Emre'nin kuzeni Volkan Bahçekapılı da sorgulanmış ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.MOSTUROĞLU RAHATSIZLANDI
Nöbetçi mahkemede ifadesi tamamlanan Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, strese bağlı gerginlikten dolayı rahatsızlandı. İlk müdehaleyi adliyedeki sağlık ekipleri yaptı ve ambulans çağırıldı. Yüksek tansiyona bağlı rahatsızlık geçirilen Şekip Mosturoğlu'nun hastaneye sevk edilmesine gerek görülmedi. Saat 02.00 sularını gösterdiği bu anlarda 20 kişiden 15'inci sırada yer alan Bülent Uygun'un ifade sırası gelmişti.