TÜRKİYE, Avrupa Takımlar Atletizm Şampiyonası 1. Lig yarışlarını ilk sırada tamamlayarak Süper Lig'e yükseldi. İzmir'deki mücadelede Türkiye'nin ardından Süper Lig'e yükselen Yunanistan ve Norveç de ödüllerini düzenlenen törenle aldılar. Şampiyonanın son gününe ikinci sırada giren atletlerimiz, üst üste gelen birinciliklerle zirveye çıktılar.
Yunanistan'ı solladıkİLK günü 173,5 puanla Yunanistan'ından ardından 2. tamamlayan atletlerimiz, dün adeta coştular. Dünkü yarışlarda Alemitu Bekele (5000 m), Halil Akkaş (3000 m engelli) ve Kemal Koyuncu (3000 m) birinci oldular. Son puanlarımızı ise 4x400 bayrak yarışından kazandık. 40 yarışın
9'unu ilk sırada tamamladık.
Son gün 156 puan4 YARIŞTA ikinci olan ve 5 yarışı da üçüncü bitiren atletlerimiz, şampiyonada 6 Türkiye rekoruna da imza attılar. 40 yarış sonunda 329 puana ulaşan sporcularımızın ardından gelen Yunanistan (307.5 puan) ikinci ve Norveç ise (290 puan) üçüncü olarak Süper Lig'e terfi ettiler. Son iki sıradaki Slovenya ve Hırvatistan, 2. Lig'e düştü.
Rekor üstüne rekor
Takım ruhuyla!
