Galatasaray'da Beşiktaş derbisi hazırlıkları başladı. Ligde kalan 4 maçı kazandığı takdirde şampiyon olacak sarıkırmızılılar, kritik karşılaşmaya mutlak 3 puan parolasıyla hazırlanıyor. Teknik Direktör Fatih Terim, 0-0 biten Konyaspor mücadelesi öncesi hem yabancı sınırı hem de sarı kart ceza sınırından olmasından dolayı Martin Linnes'i tribüne gönderdiğini açıklamıştı. Norveçli futbolcunun yokluğunda sol bekte Nagatomo, sağ bekte Mariano performansıyla sınıfta kalmıştı.
İSABETSİZ ORTALAR ÇILDIRTTI
Kupadaki Malatya maçına sol bekte başlayan Linnes, attığı golün yanında muhteşem bir performans sergilemişti. Konya'da onun yerine oynayan Nagatomo ise Onyekuru ile uyumsuz bir görüntü ortaya koydu. Sağ bek Mariano ise Japon futbolcuya ayak uydurdu. İki futbolcu toplamda 10 orta açtı ve sadece 2 isabet yakaladı. İki bekin isabetsiz ortaları hem Terim'i hem de taraftarları çıldırttı. Terim, oyuncuların kötü performansı sonrası uyarılarda bulunurken, Linnes ikisinden birinin yerinde olacak.
TERİM'DEN HIZ VE ŞUT AYARI
Malatya'ya 5 gol atıp finale uçan Cimbom, Konya'da ise kötü hücum performansıyla sınıfta kaldı. 11 şutta isabet olmaması, "Bu şekilde şampiyon olamayız" yorumlarını yaptırdı. Maç sonu Terim'in, "Daha üretken olmalıydık" dediği ifade edildi. Takımın hafta boyu şut çalışacağı belirtildi.
SIK SIK YER DEĞİŞTİRİN
Hücumdaki futbolcuların yerinde sabit kalmasını eleştiren Terim; Feghouli, Belhanda, Diagne ve Onyekuru'ya rakiplerini şaşırtmaları gerektiğini söyledi. Başarılı çalıştırıcı, "Yeteri kadar hareketli oynayamadık. Sıkıştığınız zaman birbirinizle yerinizi değiştirmeliydiniz" dedi.
DİAGNE'YE HEM ÖVGÜ HEM UYARI
Konya'da birkaç pozisyona girse de değerlendiremeyen Diagne'ye hem uyarı hem de motivasyon konuşması yapıldı. Tecrübeli çalıştırıcının, "Pozisyona girmen önemliydi. Pozisyona girdigin sürece mutlaka goller atarsın. Ancak kendini kolay yere bırakmamalısın, her ne olursa olsun ayakta kalmak zorundasın. VAR olduğunu unutma" dediği öğrenildi.
