Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, UEFA Finansal Fair Play kriterleri çerçevesinde 1+1 yıl talep edilmesine karşın, 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası almalarını başarı olarak görmediklerini söyledi. Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan ve UEFA'ya yaptıkları savunmada, kulüp için en kötü cezanın talep edilmesine tepki gösterdiklerini belirterek, "Ancak çok enteresan, savcılık makamı, 2014 yılında yaptıkları inceleme sonrası izleme süresi verirken, Galatasaray Sportif AŞ'nin o yıl kara geçeceğinin söylendiğini belirterek, 'Eğer bize planlanan gerçek zararı söyleseydiniz, o dönem 5 yıl izleme verebilirdik. Neden o zaman şeffaf olmadınız, gizlediniz?' dedi. Biz de yeni bir yönetim olduğumuzu ve mevcut mali sıkıntıları giderebilme hedefiyle göreve geldiğimizi aktardık" dedi.
UEFA'nın, 1+1 yıl olarak önerilen cezayı 1 yıl olarak uyguladığını, 10 milyon euro olarak talep edilen zarar sınırını da kaldırdığını aktaran Özbek, "Buradan bir başarı öyküsü çıkartmaya çalışmıyorum. Sadece tüm ayrıntılarıyla yaptıklarımızı anlatıyorum. Elbette ki UEFA'dan hiç ceza almasaydık, bu bir başarı öyküsü olarak anlatılabilirdi ama işin sonuna gelmedik.
Marka değerimiz düştü
Şimdi konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıyoruz. Aynı savunmayı biraz daha kuvvetlendirerek yapacağız. Galatasaray'ın muhatap olduğu, marka değerini ve prestijini düşüren bu cezanın kaldırılması için hırslı bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah CAS'ta düzelttirmeye muvaffak olacağız" diye konuştu.
ÖDEMELER 65 MİLYON EURO'YU AŞMAYACAK
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası veren UEFA'nın, harcamalara da sınırlama getirdiğini paylaştı. Gelecek sezon için sporculara yapılacak ödemelerin tamamının 65 milyon Euro ile sınırlandırıldığını dile getiren başkan Özbek, "Şu anda mevcut takımımız da bu seviyede. Önceden söz konusu maaşlar 105 milyon euro'ya kadar çıkmıştı" diye konuştu.
İNCELEME BAŞLIYOR
Dursun Özbek, geçtiğimiz aylarda bazı üyelerin talepleri üzerine, mali konularla ilgili geriye dönük bir soruşturma için çalışma halinde olduklarını açıkladı. Uluslararası bir firma ile imza aşamasına geldiklerini belirten Başkan, "Sözleşme imzalanana kadar isim telaffuz etmek istemiyorum" ifadesini kullandı.
FOTOMAÇ HABERDE ÖNCÜ
Türk Spor Basınının bir numarası FOTOMAÇ, gündemi bir kez daha belirledi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Avrupa'dan aldığımız 1 yıllık men cezasını CAS'a taşıyacağız" diyerek dün Divan Kurulu Üyeleri'ne verdikleri kararı ilk kez paylaşırken FOTOMAÇ'ın dün 11. Sayfada yer alan "Galatasaray, CAS'a gidiyor" haberini de doğrulamış oldu. Haberi tek veren gazete olan FOTOMAÇ böylece habercilikteki üstünlüğünü bir kez daha ortaya koydu.
Savaş ÇORLU
