İtalyan medyası, Prandelli'nin Galatasaray'ın başına geçmesi ile ilgili şu yorumlarda bulundu:
LA GAZETTA DELLO SPORT: "Pazartesi iş başı yapacak. Lüks bir G.Saray onu bekliyor. Milli Takım'dan kazandığının 3 mislini alacak. Tarihi yenilgiden 13 gün sonra imza atacak."
İL MESAGGERO: "Prandelli işi, Türk işi. Cesare, Dünya Kupası'ndaki düş kırıklığını unutmak için Boğaz'ı seçti. Onun için son derece güzel ve maddi bir kaçış. Mancini 'Git' demiş."
CORRİERE DELLO SPORT: "G.Saray'da Prandelli dönemi pazartesi başlıyor. Şimdi elinde nefis bir Muslera-Sneijder- Melo-Burak Pokeri var."
LA REPUBLİCA: "Prandellli artık Türk oluyor. Ünal Aysal'a göre hocayla şampiyonluk çok kolay. 9 gün işsiz kaldı, değerini 3'e katladı."
LİBERO: "Dünya Kupası suçlusu Prandelli, Türkiye'ye sığındı. Tam anlamıyla Türk işi bir gelişme oldu."
