"Daha iyi bir takım olduk"
Ömer Güleryüz, Avrupa şampiyonu oldukları dönemden daha iyi durumda bulunduklarını söyledi
- Futbol Haberleri
- Giriş Tarihi: 24 Ekim 2018, 11:13
Meksika'nın ev sahipliğinde yapılacak 2018 Ampute Futbol Dünya Kupası'nda yer alacak Ampute Milli Takımı'nın oyuncularından Ömer Güleryüz, Avrupa şampiyonu oldukları dönemden daha iyi durumda bulunduklarını söyledi.
Ömer Güleryüz, yaptığı açıklamada, yedinci ve son kamplarını İstanbul'da gerçekleştirdiklerini belirterek, "Altı aydır turnuvaya hazırlanıyoruz. Her şey güzel gidiyor. O kupayı çok istiyoruz, sonunu inşallah güzel bitiririz." dedi.
Genç ve tecrübeli bir kadroya sahip olduklarını vurgulayan milli oyuncu, "Avrupa şampiyonu olduğumuz kadroyu 3-4 oyuncu haricinde koruduk. Onun üzerine takviyeler yapıldı. Daha iyi bir takım olduk. İyi bir sonuçla dönmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
Avrupa şampiyonluğunun ardından beklentilerin arttığına dikkati çeken Ömer Güleryüz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Herkes dört gözle bu turnuvayı bekliyor. Herkesi mutlu etmek istiyoruz. Çok güçlü takımlarla mücadele edeceğiz. Hepsini tek tek geçme amacındayız. Kupaya ulaşmayı hedefliyoruz. Meksika'da taraftarlarımızı görmek isteriz. Güzel bir coşkuyla gitmeyi istiyoruz. Bizden desteklerini esirgemesinler."
"BU KADARINI HAYAL BİLE EDEMİYORDUM"
Ömer Güleryüz, Türkiye'de gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'ndaki başarılarının çok şeyi değiştirdiğini dile getirdi.
Elde ettikleri şampiyonluğun maddi ve manevi çok şeyi değiştirdiğini vurgulayan milli oyuncu, "Kırılma noktası Avrupa Şampiyonası. Önceden dışarı çıktığımda insanlar acıyarak bakıyordu. Artık mahallemde, okulumda yürürken insanların gururla baktığını hissediyorum. Bu kadarını hayal bile edemiyordum." diye konuştu.
Avrupa Şampiyonası'ndaki final mücadelesi öncesinde Vodafone Park'ta Beşiktaş'ın Leipzig ile oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmasını takım halinde izlediklerini belirten Ömer, şunları söyledi:
"Hayal etmiştim, 'finale kalırsak büyük bir statta oynayalım' diye konuşuyorduk aramızda. İki hafta boyunca 'Vodafone Park'ta oynayabilir miyiz, acaba gol atabilir miyim' diye hayal ediyordum. Finalde de gol atmak nasip oldu. Bu duyguyu kimseye anlatamadım. Fenerbahçeli eski futbolcu Alex de Souza'nın çok güzel bir sözü var; 'hayal edebilirseniz, başarabilirsiniz' diye. Her şey hayalden geçiyor. Biz hayal ettik. Çok çalıştık ve şampiyon olduk."
"SOKAKTA ARKADAŞLARIMLA OYNARKEN KEŞFEDİLDİM"
Doğuştan ampute olduğunu anlatan Ömer Güleryüz, "6 yaşından beri futbol oynuyorum. Sokakta arkadaşlarımla oynarken keşfedildim. 'Böyle bir spor var' denildi. Futbol hayalimdi. Ampute futbola 12 yaşında başladım. 15'imde milli takıma seçildim. İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde okuyorum. Ankara'da da Türk Silahlı Kuvvetleri'nde oynuyorum." değerlendirmesinde bulundu.
DİĞER HABERLER
-
Suudi Arabistan Pro Lig’de 26. hafta heyecanı, alt sıralardan tamamen uzaklaşmak isteyen bir köklü kulüp ile küme düşme hattından kurtulmaya çalışan rakibinin mücadelesine sahne oluyor. Lig aşamasını 26 puanla 13. sırada sürdüren ev sahibi ekip, kendi sahasında alacağı üç puanla nefes almak ve sezonun geri kalanına daha güvenli bakmak isterken; 13 puanla 17. basamakta yer alan konuk ekip, Riyad deplasmanından çıkaracağı sürpriz bir sonuçla ligde kalma umutlarını tazelemeyi hedefliyor. King Fahd Stadyumu’nda gerçekleşecek bu stratejik savaşta, her iki tarafın da savunma disiplinini ön planda tutması bekleniyor. Peki Al Shabab-Al Akhdoud maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? -
Suudi Arabistan Pro Lig’in 26. haftasında Al Fateh, sahasında dev rakibi Al Hilal’i konuk ediyor. Teknik direktör Jose Gomes yönetiminde 28 puanla 12. sırada yer alan ev sahibi ekip, son dönemdeki formsuz grafiğini güçlü bir galibiyetle unutturmak istiyor. Diğer yanda ise 61 puanla 3. sırada bulunan ve zirve takibini sürdüren Simone Imzaghi'nin Al Hilal’i, yenilmezlik serisini koruyarak şampiyonluk yolunda kritik bir engeli daha kayıpsız geçmeyi hedefliyor. Prince Abdullah bin Jalawi Stadyumu’nda oynanacak bu zorlu mücadele, alt ve üst sıralardaki dengeleri doğrudan etkileyecek nitelikte. Peki Al Fateh-Al Hilal maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? -
Suudi Arabistan Pro Lig’de 26. hafta, ligin zirvesinde yer alan Al Nassr’ın Al Khaleej deplasmanındaki kritik sınavına sahne oluyor. Jorge Jesus yönetiminde topladığı 64 puanla liderlik koltuğunda oturan ev sahibi ekip, 11 maçlık galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşüne devam etmek istiyor. Ev sahibi Al Khaleej ise Georgios Donis idaresinde 30 puanla 11. sırada yer alırken, son hafta aldığı Al Hazem galibiyetinin moraliyle güçlü rakibine sürpriz yapma peşinde. Prince Nayef bin Abdulaziz Stadyumu’nda oynanacak bu zorlu karşılaşma, her iki takımın ligdeki hedefleri için büyük önem taşıyor. Peki Al Khaleej-Al Nassr maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?