Fenerbahçe'ye yapılan saldırının Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılan bir saldırı olduğunu ifade eden Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ise "Bu eylemin herhangi bir rengi yoktur. Bu Türk futboluna yapılmış bir eylemdir. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve sayın Bakanımızın talimatlarıyla bu failler en yakın sürede yakalanacağına inanıyoruz. Bu hafta hiçbirimizin sahaya çıkacak gücü olmadığı için böyle bir karar alındı" şeklinde konuştu. "İnşallah futbolumuzda bir daha böyle bir şey yaşanmaz. Bugün bir aradayız, tek vücuduz, dimdik ayaktayız" diyen Gümüşdağ, "Bu verilen arayı karıştırmayın. Güvenlik anlamında sıkıntımız yoktur. Biz kulüpler olarak bu haftayı boş geçmek istiyoruz. Futbolun tüm paydaşları bu aradan dersler çıkarmalı. Bir daha inşallah Türk futbolunda böyle yaşanmaz" ifadelerini kullandı. Gümüşdağ sözlerine şu şekilde noktaladı: "Futbolla uzaktan yakından bir ilişkisi olmayan, bu tamamen farklı kesimlerin ya ruh sağlığı bozuk olan, insanlık dışı, akla-vicdana sığmayan davranışı hepimiz kınıyoruz. Fenerbahçe'ye, takımına, yönetim kurulundaki tüm üyelerine ve camialarına geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyoruz."
Fatih Terim de kat
A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim de dünkü toplantıya katıldı. Federasyon Başkanı Demirören'in Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile özel görüşmesine iştirak eden Terim, bakanı karşılayan heyette yer aldı ve sohbetlerde görüşlerini bildirdi.
Dış basında flaş haber
Süper Lig'in ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarının ertelenmesi dünya basınında da geniş yer buldu. Marca, L'Equipe, Daily Mirror, Eurosport gibi basın kuruluşları sosyal medya hesaplarından kararı flaş haber olarak takipçilerine duyurdu.
NE DEDİLER?
ABDURRAHİM ALBAYRAK: G.Saray yöneticisi Abdurrahim Albayrak saldırının Türk futboluna gelen bir leke olduğunu belirterek şöyle dedi: "Büyük bir faciadan dönüldü. F.Bahçe'ye ve tüm Türkiye'ye geçmiş olsun. Yabancı ülkelerden gelen yıldızlar vardı, milli formayı terleten futbolcular vardı. Türk futbolu zırhlı araca konuyor. Aziz Yıldırım ile görüşüp geçmiş olsun diledim. Herkesin sözlerine dikkat etmeli."
RECEP BÖLÜKBAŞI:Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı da yaşanan çirkin olayın Türk futboluna yapılmış bir saldırı olduğunun altını çizdi. Protesto amacıyla hep birlikte güzel bir karar verdiklerini belirten Bölükbaşı, "Türk futbolunun birlik ve beraberlik içinde olduğunu herkese gösterdik" ifadelerini kullandı.
