Rusya'nın en büyük kulüplerinden biri olan Zenit'te şimdiye kadar Afrika kökenli hiçbir oyuncunun oynamaması ve ülkede bu anlamda tek kulüp olması aslında herşeyi açıklarken taraftar grubu bu durumun böyle devam etmesinden yana.
"Biz ırkçı değiliz, Zenit'te siyahi oyuncuların bulunmaması durumunu önemli bir gelenek olarak görüyoruz" açıklaması yapan grup "Bu özellik Zenit'in ulusal özelliğidir. Takımda sadece Slav kökenli oyuncular istiyoruz, mesela Ukraynalı veya Belaruslu futbolcular... Baltık ve İskandinav kökenliler de olabilir. Bu ülkelerle abenzer mentaliteye ve kültürel altyapıya sahibiz" sözleriyle ilginç bir talepte bulundu.
Grup yaptığı açıklamada ayrıca, takımda "cinsel azınlıktan" oyuncular olmasına da karşı olduklarını da belirtti. Son 1 yılda da bir çok siyahi oyuncu Zenit'ten aldıkları dolgun ücretli teklifleri, Zenit taraftarlarından aldıkları ölüm tehditleri nedeniyle reddetmişti.
Öte yandan, Zenit'in eski futbolcularından Alexander Panov ise konuyla ilgili "Bence taraftarlar takıma kimin alınıp alınmaması gerektiği konusunda talepte bulunamazlar. Eğer Zenit kadrosunda yeterli oyuncu olmazsa ne olacak? Dünyadaki bütün takımlarda siyahi oyuncular var. Taraftarlar bence kendi evlerindeki veya deplasmandaki maçlara gidip takımlarını desteklemeliler" diyerek belki de günün en dişe dokunur açıklamasını yaptı.
