Tarihi davada 8. duruşma!

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 8'inci duruşması yapılıyor...

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda faaliyet gösteren özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan'ın da aralarında bulunduğu 23 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada, 5 tutuksuz sanık da hazır bulundu.
Bu arada, duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nın içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona, önceki günlerde olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlandı. Salona geçiş yapılan diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.
*******
Futbolda Şike davası tutuklu sanığı Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz savunmasını tamamladı.
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Mecnun Otyakmaz savunmasına, ''Onuru ve şerefi bana emanet edilmiş takımımı satmaktan yargılanıyorum. Önce şikeden bahsedildi ama bugün karşımızda örgüt suçlaması ve onuru zedelenmiş insanlar var.'' sözleriyle başladı.
Otyakmaz, ''İddianamede yazdığı gibi Sedat Peker tarafından atanacak başkan olmadım. Sedat Peker benim akrabamdır. Aynı çocuklar ona amca bana dayı diyorlar. Her fırsatta adının geçmesi bana çok manidar geliyor.'' dedi. Sivasspor camiasında herkesin tanıdığını anlatan Otyakmaz, takım olarak çok sayıda ödül aldıklarını, takımının başarılara imza attığını ancak kötü dönemlerinin de olduğunu ve küme düşmemek içinde uğraştıklarını belirtti.
"MASUMİYETİMİ BİR ALLAH BİR DE AZİZ YILDIRIM BİLİYOR"
Otyakmaz, savunmasına şöyle devam etti: ''Benim masumiyetimi bir Allah, bir Aziz Yıldırım bir de futbolcularım biliyor. Sivasspor Fenerbahçe maçı öncesi futbolcularla konuştum. 'Bu maç bizim onur maçımızdır' dedim. Fenerbahçe'yi yenmek için bir konuşma yaptım. Onurumuzla şerefimizle çıktık oynadık. Mücadeleci bir futbolun neticesinde maalesef bu maçı kaybettik. Sezon başında fikstür çekilince söz konusu maçın son hafta olduğunu görünce 'eyvah' dedim. Çünkü Fenerbahçeli olduğum biliniyor. Son maç Fenerbahçe için kritik bir maç olursa yazılıp çizilecek bundan dolayı eyvah dedim.''
Emniyet ve savcılık sorgusunda iddiaları çok ciddiye almadığı için sorulara üstün körü cevap verdiğini ve daha sonra ek ifade için tekrar savcılığa gittiğini söyleyen Otyakmaz şöyle konuştu: ''Gazetelerde bir haber yer aldı. Savcının bende Fenerbahçeliyim ama 'suç işleyen babam bile olsa benim için fark etmez' açıklamaları vardı. Ben de bu açıklamalarını hatırlatıp 'savcım ben de FB'liyim ancak Sivasspor başkanıyım ve FB'liliğim geride kaldı. Kendinize gördüğünüz şerefi bana da görün' dedim. Bu dava Sivasspor için önemlidir. Sivasspor böyle bir şeye asla tenezzül etmez. Bir 'ara karar verin, sende şike yok deyin, ama yatacaksın' deyin güle oynaya metrise gider yatarım.''
"TRABZON TEŞVİK GİRİŞİMİNDE BULUNDU"
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin "Trabzonspor size teşvik girişiminde bulundu mu?" sorusuna Otyakmaz, şu cevabı verdi: ''Tabi ki var. Ama bunun Zeki Mazlum'la alakası yoktur. Zeki bana senin ne kadar yiğit biri olduğunu biliyoruz. 'Maç satan karısını satar dediğini de biliyoruz' dedi. Bu görüşme maçtan 10 gün önce olmuştu. Aslında orada bana gaz vermişlerdi bir bakıma. 50'ye yakın başkanla çalıştım. Hepsi beni bilir. Benim söylediklerimin aksine, bir kişi bir şey söylerse ben hayatıma son vermeye hazırım.''
''Seçim zamanı da kaset furyası olunca açıkça korktum.'' diyen Otyakmaz şunları söyledi: ''Aziz Yıldırım'ın güvenlikçisi dedi ki; 'Camları filmli bir araba var, foto çekiyor, medyaya veriyor. Seni de çekmiştir' deyince Aziz Yıldırım'ı aradım. O dönem sadece devlet değil, özel kişiler de telefon dinleyip orada burada yayınlıyor tedirginim. Millet bilmez dedikodu yapar dedim. Aziz başkan da bunalmış biletlerden. Dinlemedi ne olacak ki, altı üstü bilet dedi. Ofise gittim Göksel Gümüşdağ da vardı. Trabzon olayını konuştu. Endişesini dile getirdi. Ben de aynı tepkiyi verdim, 'bizden yana rahat olun' dedim. Final maçı olduğu için bilet talebinden bunaldım. Sıkıldım, tapeler olması lazım ama yok. Yarı şaka yarı ciddi 'Bülent'e bilet paralarını yollayın' dedim. Bu da şike parası oldu. Aziz Yıldırım beni arıyor. Kasıtlı olarak benim aradığım gösteriliyor. Biletler ile ilgili görüşmek istediğini söylüyor.''
"MEHMET YILDIZ'A 1 MİLYON DOLAR TEKLİF ETMİŞLER"
Otyakmaz Mehmet Yıldız'ın delikanlı bir kişi olduğunu belirterek, şunları öne sürdü: ''Yıldız, bana geldi. Ahmet Çelebi, Yıldız'a bu manada en ufak bir imada bulunsa bana gelir, söylerdi. Yıldız, 'Başkanım arkadaşlara Trabzonsporlu futbolcular gelmiş, 'bizi FB'ye karşı şampiyon yapacak bir skor alırsanız 1 milyon dolarınız hazır' demişler. İsim vermedi, 'bana isim sorma başkanım, arkadaşlarımı ispiyonlamış gibi olmayayım' dedi. Ben de Zeki Mazlum'u aradım, aynı şekilde 'sen yok dedin ama birileri ta buraya kadar gelmiş bak' dedim. Böyle bir şeyin olmayacağına ihtimal verdi. Yıldız kimden geldiğini tanımaz, ama kime dendiğini bilir, savcıya söyledim. Savcı, Mehmet'e sormuş. Mehmet 'Duydum, ama kimden bilmiyorum demiş.''
Otyakmaz, savunmasını şu sözlerle bitirdi: ''Ben bu hafiflikte olan bir insan değilim. Bedel ne olursa olsun onuru ve şerefi bana teslim eden bir takıma böyle bir şey yapmam. Benim kaleci Korcan'dan hiçbir şüphem olmadı. Hatalı gol yemesine rağmen kendisine güvendim. Benim hesabını veremeyeceğim hiçbir şey yoktur. Onurum için tahliyemi talep ediyorum.''
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci duruşmaya verilen arada salonda bir avukatın görüntü almaya çalıştığını ve bunun tespit edildiğini belirterek, ''Hukukçu avukat arkadaşımız bu durumun suç olduğunu bilmediğini söyledi. Kendisine bunu yakıştıramadık." ifadelerini kullandı.
********

DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER...
23.05:
Sanıkların savunması tamamlandı. Mahkeme avukatların taleplerini alıyor.

22.59:
Haldun Şenman: Sorular ilk olarak Ali Parlak'a geldi. Yunus Egemenoğlu beni töhmet altında bıraktı.
22.54:
Haldun Şenman: "Sınav soruları bana gelmedi. Sorular Ali Parlak, Lütfi Arıboğan ve Yunus Egemenoğlu'na geldi."
Talat Emre Koçak da savunmasını bitirdi. Geriye kalan tek isim Haldun Şenman.
22.35: Talat Emre Koçak tapeler hukuka aykırıdır deyip yanıt vermeyi reddetti
22.28: Talat Emre Koçak: Girmediğim sınavdan dolayı dolandırıcılıkla suçlanıyorum.
22.24: Talat Emre Koçak: "Faillerin hiçbirini tanımıyorum, Olgun Peker'in ofisi aranırken avukat olarak katıldım o kadar."
Şu anda Talat Emre Koçak savunmasını yapıyor. O savunmasını tamamladıktan sonra geriye sadece Haldun Şenman kalacak.
Duruşma tekrar başladı.
Duruşmaya 5 dakika ara verildi.

21.52:
Sami Dinç: Sezer Öztürk'ü şike için İstanbul'a davet ettiğim söyleniyor. Fakat tapede Sezer'e transferi maç sonrası görüşmesi söylüyorum.
21.47: Sami Dinç: "TFF yetkililerine rüşvet vermekten dolayı tutuklandım fakat TFF çalışanları zaten kanun gereği kamu personeli değildir."
21.45: Sami Dinç: Menajerlik sınav sorularının çalınmasıyla birlikte menfaat elde etmedim"
21.44: Sami Dinç: Yaptığım fesih sözleşmeleri ve transfer yasağını kaldırmak için yaptığım hukuki girişimler örgüt eylemi olarak gösterilmiş

21.41:
Sami Dinç: "Yetkisiz menajerlik suç değil, yetkisiz menajerlik sadece TFF açısından yasak"
21.38: Sami Dinç: "Suçlandığım evrakları tutuklandıktan sonra gördüm"
21.31: Sami Dinç: Burada 8 ay önce kaybettiğim hayatımı geri kazanmak için sadece 10 dakikam var. Hızla giderken yanlış birşey söylersem affedin.
Şimdi söz sırası Sami Dinç'te

Hakim bir an önce savunmaların bitmesini istiyor. Savunma sürelerini kısıtlamaya başladı Mahkeme Başkanı.
Bülent Uygun'un avukatından şok sözler!: "Yıldırımname pardon iddianame!"
Bülent Uygun'un savunmasının ardından şimdi de Uygun'un avukatı konuşuyor.
21.20: Bülent Uygun adaletle ilgili meşhur şiirini okudu ve savunmasını bitirdi. Hakim de, "Lafı da koydun" dedi.

21.19:
Bülent Uygun: "Fenerbahçe 2 kez şampiyonluğu kaybettiğinden şike-teşviği engelleme çabasındaydı diye düşünüyorum. Olay buralara geldi."
21.18: Bülent Uygun: "Erman Toroğlu'nun zaten sevilecek yanı yok."
21.17: Bülent Uygun: "Ben devletime güvenemiyorsam kime güveneceğim? Teşviği önleyen adamken şike yapan adam deniyor. İnanamıyorum!"
21.16: Bülent Uygun: "Olgun Peker'le hemşeriyim. Onun da örgütle ilgisi olduğuna inanmıyorum."
21.15: Bülent Uygun: "Kıratlı bana TS'nin 1 milyon+bir araba teklif yaptığı duyumu aldığını söyledi. Ama ona böyle bir şeyin olmadığını söyledim."

21.11:
Bülent Uygun: "Sedat Peker'le çocukluktan tanışırız, depremdeki yardımlarından ötürü ona olan sevgim arttı. Güzel bir bakış açım vardır."

21.03:
Bülent Uygun: "Bucaspor, sözleşmeme 'Dini söylemde bulunma' diye madde koymak istedi, ben de '10 milyon verseniz imzalamam' dedim."

Mahkeme Başkanı, Bülent Uygun'un göz yaşlarına boğulmasının ardından mahkemeye 1 saat ara verdi. Daha sonra 1 saat savunma yapılacak.
19.39: Bülent Uygun: "İftiraya, namusuma dil uzatılmasına dayanamıyorum"
19.37: Bülent Uygun: "Sedat Peker'le ilgili sandım göz altını. Şike denince bizimle ne ilgisi var dedim"
19.34: Bülent Uygun eşiyle ilgili tapelerden ötürü sinirlerine hakim olamayıp göz yaşlarına tutamadı.
19.30: Bülent Uygun: "Fenerbahçe'nin davasında yargılanmaktan onur duyuyorum"
Mahkeme Başkanı: "Mehmet Berk 3. savcı, ilk 2 savcı rahatsızlanırsa ancak öyle gelir"
19.28: Bülent Uygun:"Atılan iftiraları sormak için savcı Mehmet Berk'in burada olmasını isterdim"
19.25: Bülent Uygun'un savunması başladı.

(17:45) Mecnun Odyakmaz: "Final maçı olduğu için bilet talebinden bunaldım. Sıkıldım, tapeler olması lazım ama yok. Yarı şaka yarı ciddi Bülent'e bilet paralarını yollayın dedim. Bu da şike parası oldu. Aziz Yılldırım beni arıyor. Kasıtlı olarak benim aradığım gösteriliyor. Biletler ile ilgili görüşmek istediğini söylüyor."

Hakim "Trabzonspor'un teşvik teklifi var mı?" diye sordu. Odyakmaz, "Var, ama Zeki Mazlum'la alakası yok. Zeki'nin geleceğini Fenerbahçeliler duydu, problem burda basladı. Ertesi gün Bülent İşcen geldi. 'Ya hayırdır, Trabzonsporlular gelmiş dedi. İki tarafa da aynı konuşmayı yaptım. Aksi ispatlanırsa hayatıma son veririm, bu kadar netim. Benim istediğim son maça kalmamasıydı, ama maalesef oldu."

Mecnun Odyakmaz: "Deseniz ki 'Sen şike yapmadın, Metris'te git yat. Güle oynaya gider yatarım."

Mecnun Odyakmaz: "Polis sanki para benim için gönderilmiş gibi gösteriyor. Zaten para sonrasında hesaba geçmiş."

(17:35) Mecnun Odyakmaz: "Şike meziyetlerim olsaydı ya da buna tenezzül etseydim, Sivasspor'u şampiyon yapardım..."


(17:25)
Mecnun Odyakmaz: "Masumiyetimi Allah biliyor, Aziz Yıldırım biliyor, bir de futbolcularım biliyor..."
(17:15)
Mecnun Odyakmaz: "Sedat Peker akrabam... Suçu varsa çeker ki, 7 yıldır yatıyor."
(17:10)
Mecnun Odyakmaz savunmasına başladı. Odyakmaz: "Onuru, şerefi bana emanet edilmiş takımı satmakla suçlanıyorum..."
(16:55)
Abdullah Başak savunmasını bitirdi. Savunma verecek beş kişi kaldı.
(16:35)
Duruşmaya tekrar ara verildi.
(16:30)
Abdullah Başak: "Babam derdi ki 'Sana 5 koyun versek 3'ü kaybolur, 2'sini de yer gelirsin...'"
(16:15)
Abdullah Başak savunmasına başladı. Başak: "Ben İlhan Ekşioğlu'nun uğuruyum. Her aradığında rahat ol abi derim."
(16:00)
Bülent İşcen'in savunması kısa sürdü. Sözü avukatı aldı.
(15:50)
Rahatsızlığı bulunan Bülent İbrahim İşcen savunmasını oturarak yapıyor. İşcen: "Maçlarla ilgim yok, bazı maçların ne gün olduğunu bile bilmiyorum..."

(15:10)
Ali Kıratlı'nın savunması tamamlandı ve duruşmaya ara verildi.
(14:45)
Ali Kıratlı: "Ben Fenerbahçe Kulübü'nde gözüküyorum ama dernekteyim... Araştırsa bulur, araştırmıyor ki... Ben Bülent'in (Uygun) peşinden Shakhtar'a, Anderlecht'e gittim, Eskişehir'e mi gitmeyeceğim?.."
(14:40)
Ali Kıratlı: "İlhan Ekşioğlu sosyal hayatı birlikte yaşadığım biri... Totem olsun diye her pazartesi berbere giderim... Ben paraları aldım... Hiçbir yerde inkar etmedim... Alıp bankaya yatırıyorum. Transfer paraları bunlar... Olgun'la mücadelemiz aynı derken sportif anlamda söyledim..."
(14:10)
Ali Kıratlı: "Bana itirafçı olmam teklif edildi, 'Ben sadece doğruları itiraf ederim' dedim."
(13:50)
Duruşma şu anda Ali Kıratlı'nın savunmasıyla devam ediyor.
(13:30)
Duruşma devam ediyor.
(12:40) Duruşmaya saat 13:30'a kadar ara verildi.
(12:12)
Ahmet Çelebi: "Fenerbahçe, İBB'yi yenemiyorsa zaten şampiyon olmasın... Böyle saçma şey olur mu? Takip edenler sürekli kurgulamış..."
(12:08)
Ahmet Çelebi: "İlhan Ekşioğlu ile bir samimiyetim yok..."
(12:05)
Ahmet Çelebi: "Petrol ofisi bayiiyim, tekstil işim var... Son 8 ayda işim ne halde bilmiyorum..."
(11:50)
Yusuf Turanlı'nın savunması tamamlandı. Sözü Ahmet Çelebi aldı.
(11:42)
Mahkeme Başkanı: "Korcan'ın sakatlığı var mı?" Yusuf Turanlı: "Evet kasıkları ağrıyordu, son maçta oynama" dedim.
(11:26)
Yusuf Turanlı: "İddianamenin 318. sayfasında teşvik girişimi sonuca ulaştı ifadesi varsayımdır... Doğru değil, 2 maça aynı tapeleri koymuşlar."
(11:20)
Yusuf Turanlı: "İbrahim Akın'ın ifadelerini kabul etmiyorum, zaten kendisi de kabul etmiyor... İbrahim Akın'a verilen torbada İ. Toraman'ın forması vardı, para yoktu. Tanık olarak dinlensin... Elimdeki her torbaya şike torbası denmiş"
(11:16)
Yusuf Turanlı: "Para konusu ise şöyle... İbrahim Akın'a daire satttım, annesi ile yaptığım sözleşme burada, annesi tanık olarak dinlenebilir..."
(11:10)
Yusuf Turanlı: "Menajerlik sınavını kazanamadım..."
(11:00)
Menajer Yusuf Turanlı savunmasına başladı. Turanlı, ""Kıbrıs'ta inşaat şirketim var. Eskiden Çaykur Rizespor futbol şube sorumlusuydum."
(10:30)
Duruşmaya kısa süreli ara verildi.
(10:10)
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Bize 4-5 saat zaman verirseniz, hayırlı karar alabiliz" dedi.
(10:00) Tamer Yelkovan savunmasını tamamladı ve suçlamaları kabul etmediğini belirtti.
(09:40)
Duruşma Fenerbahçe Muhasebe Müdürdü Tamer Yelkovan, savunmasına başladı.
Ali Kıratlı: "Benim yaptığım her iş resmidir ve kendimle alakalıdır"
Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ali Kıratlı, savunmasında sabıkasız olduğunu ancak medyanın kendisini sabıkalı olarak gösterdiğini iddia etti. Fezlekede ve iddianamede farklı gösterilen olayların olduğunu söyleyen Kıratlı, emniyette ve savcılıkta 600 tane tapeye ve her soruya tek tek cevap verdiği belirtti.
Hayatının hiçbir bölümünde yasa dışı bir örgütün içinde olmadığını belirten Kıratlı, Olgun Peker'le toplam 3 görüşmesinin olduğunu söyledi. Kıratlı, ''Biri Sercan'ın transferi ile ilgili, ikinci görüşme ise İlhan Eksioğlu'nun telefonunu soruyor. Üçüncü görüşmede ise ben aradım Fatih Tekke'nin transferini sordum'' dedi.
Popüler bir insan olmadığını, Fenerbahçe ile olan tanışmasının ise babasından miras kaldığını belirten Kıratlı, şöyle devam etti:
''İddianamede para taşıyıcı oldum, koli taşıyıcı oldum. İddianamede ben ve İlhan Eksioğlu ile aramızda geçen tapeler çoğunluktadır. Aramızda geçen para konuları var. Benim bütün tapelerimde para konusu var. Bunu inkar etmiyorum. Ben paraları aldım. Paraları alıp bankaya yatırıyorum, gidiyorum Kıbrıs'a. Kime vereceğim diye polis beni takip ediyor. Bu menajerlikle alakalı bir olaydır. Transfer olayına girmiştik. Bu olaylar patlayınca olmadı. Transfer olmayınca da verilen paraları geri aldık.''
Sanık Kıratlı, iddianamede Bülent Uygun ile görüşmelerinin yer aldığını ifade ederek, Uygun'la 15 yıldır yakınlığının bulunduğunu ve aynı yazlık evi kullandıklarını söyledi.
Bülent Uygun'a karşı sempatisinin olduğunu ve Sivasspor'da hocalık yaptığında da maçlarına gidip izlediğini anlatan Kıratlı, ''Ben, Bülent'in peşinden her yere gitmişim. Eskişehir'e şike ve teşvik anlaşması için gitmedim. Ben oraya bir ceket, bir gömlek gidiyorum. Ümit Karan da görüştüğüm bir kardeşimdir. Ben Ümit'le de, Bülent'le de 5 ay yan yana yattım. Bundan da onur ve gurur duydum. Bu görüşmelerim şike ve teşvik üzerine kurulmaya çalışıldı. Feryadım bunadır'' diye konuştu.
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Kıratlı'ya ''İBB Spor-Bursa maçı hakkındaki tapelerin için ne diyeceksin?'' diye sordu. Ali Kıratlı da, ''Bu konuşmalar bizim işimizle alakalıdır. Edebiyat hocam beni görseydi herhalde asardı. Bazen kendi konuşmamdan ben de bir şey anlamıyorum'' dedi.
''Kendimi, Fenerbahçe'yi, onur ve şerefimizi kurtarma çabasındayız. Benim yaptığım her iş resmidir ve kendimle alakalıdır'' diyen Kıratlı'ya Mahkeme Başkanı Ekinci, ''tapelerde 'bombamız patladı' diyorsunuz. Bomba nedir?'' diye sordu.
Ali Kıratlı da, ''Benim orada söylemek istediğim, medyaya çok malzeme olduğumdur. O kadar çok üstüme gelindi ki televizyona çıkıp açıklama yapmak zorunda kaldım'' cevabını verdi. Kıratlı, tahliyesini talep etti.
Ahmet Çelebi: "Aziz Yıldırım ile abi kardeş gibi ilişkimiz var"
Sivasspor eski yöneticisi Ahmet Çelebi de savunmasında, petrol istasyonu işlettiğini ve tekstil işiyle de uğraştığını belirterek, ''şike'' ve ''teşvik'' gibi suçlamalarla burada olduğundan dolayı üzgün olduğunu ifade etti.
Sanıklardan Mecnun Odyakmaz ile Aziz Yıldırım'ı tanıdığını söyleyen Ahmet Çelebi, hakkındaki iddialara cevap verdi. Aziz Yıldırım ile bir otelde görüşmelerinin farklı yönlere çekildiğini iddia eden Çelebi, ''Söz konusu otelde Aziz Yıldırım ile kombine kartları için görüştüm. 'Gerginim sonra görüşürüz' dedi. Daha sonra kulübe gittim ve 15 dakika gibi kısa sürede bu konuyu görüştük'' diye konuştu.
Futbolcu Mehmet Yıldız ile konuştuğundan dolayı suçlandığını ifade eden Çelebi,şöyle devam etti:
''Sivasspor yöneticisiydim, Mehmet de Sivasspor'da oyuncu. Bu nedenle görüşmemiz normal. Suçlanmamı anlayamıyorum. 'Üç koldan çalışıyorum' ifadelerim, 'şike için çalışıyorum' olarak yorumlanmış. Ayrıca Mehmet de benzin istasyonu işine girmek istiyordu. Bir iki istasyon bulmuş 'Bunlara baktırabilir misin abi?' dedi. Petrol Ofisi bölge müdürü arkadaşım ile görüştüm. Mehmet Yıldız'ı çağıracaktım. Arkadaş bana telefonda 'Çağırma, ben yöneticiyim yanlış anlaşılma olmasın' dedi. Ben Mehmet'i çağırdım. 'Çocuğu olacağını, gelemeyeceğini' söyledi. Daha sonra Mehmet ile buluştuk. Bana 'Hayırdır abi, beni neden çağırdın' dedi. 'İstasyon istiyordun' dedim. 'Ben Sivas'ta istemiyorum, İstanbul'da istiyorum' dedi. O sırada Mehmet bana 'Maçta da oynamayacağım' dedi. 'Hayırdır' dedim. 'Başkanla anlaşamıyoruz' dedi. Bu görüşmeler şike olarak değerlendiriliyor.''
Hiçbir maçla ilgili hiçbir yöneticiye kural dışı, ahlak dışı teklif yapmadığını ifade eden Çelebi, ''Tüm kamuoyu önünde takımını satan yönetici olarak lanse edildim. Aziz Yıldırım ile abi kardeş gibi ilişkimiz var, emir alacak değilim, neden emir alayım'' ifadelerini kullandı. Sanık Ahmet Çelebi, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini talep etti.

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.