G.Saray niye bulamıyor!

İyi oyuncuyu Kayserispor'da, Belediye'de görecek transfer edecek! Sen kendin bulup alsana. Ama hayır illa bir menajer gelecek, bunları kazıklayacak

* Galatasaray, Kayserispor'u tek golle geçip en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 6'ya çıkardı.
Ama Arena'daki maçta çok da etkili değildi. Sarı-kırmızılı takımı nasıl buldunuz?
Galatasaray'ın Fenerbahçe'den farkı talihli olması... Bir Karabük-
Fenerbahçe maçı da Arena'da olabilirdi. İlk yarı Kayserispor 5 atabilirdi. "Ujfalusi göbekte oynamalı. Oynamazsa Galatasaray savunması darmadağın olur' diye yazan Türk spor medyası, Galatasaray'ın Gaziantep maçında yediği golün Ujfalusi stoperdeyken olduğunun dahi farkında değil.
Kayseri maçında da Ujfalusi'nin göbekte ne olduğunu gördük.
Galatasaray'da göbek yok ve o göbeği değiştirmedi Fatih Terim! Niye değiştirmedi:
Kayseri atamadı da ondan...
ALLAK BULLAK ETTİ

Amrabat'a eşlik edebilecek bir isim olsaydı herhalde maç çok daha farklı olurdu.
Mesele sadece Amrabat da değil. Bir Webo allak bullak etti Galatasaray'ı...
Bu oyuncuları Kayseri, Belediye buluyor da Galatasaray niye bulamıyor!..
Webo'yu Belediye'de görüp transfer etmeye uğraşıyor. Amrabat'ı Kayseri'de görüp transfer etmeye uğraşıyor. Sen kendin görüp alsana kardeşim... Ama menajerlik sistemi var ya!..
Sen bana 5 milyon euro'luk bir adam satarsan; atıyorum, menajere 500 bin euro kalır. Ama 500 bin euro'luk bir adam satarsan; menajere 5 bin euro kalır. Onun için sen bana 5 milyon euro'luk oyuncu satmaya uğraşıyorsun!
Büyük kulüplerin oyuncu seçecek kendi adamları olması lazım.
Menajerler, DVD'leri, kasetleri getiriyor önlerine koyuyorlar! Benim de öyle kasetim yapılabilir. Bak Hıncal ne güzel topa vurmuş! Yapılabilir. 15 sene futbol oynayan bir adamdan 3 dakika bir DVD çıkmaz mı?
Büyük kulüplerin başkanlarının, teknik direktörlerine sorması lazım:
Bu oyuncuları niye siz bulamıyorsunuz!
Doka'yı niye Galatasaray bulamıyor da Türkiye'ye geldikten sonra 'Aa böyle biri varmış' deniliyor.
Amrabat'ı görsen Yiğit Gökoğlan'a ihtiyacın olur mu? Şimdi 'Kayseri'den alacağım' diye uğraş dur. Üç büyükler bu menajer eliyle transferden vazgeçmeli.
Dünyada Galatasaraylının, Galatasaraylılar Derneğinin olmadığı bir yer yok. Bunların içinde futboldan anlayan da vardır. Bakarsın, edersin, soruşturursun...
Güvendiğin bir adamı gönderir, oyuncuyu seyrettirirsin.
Karar verir, alır veya almazsın.
Afrika Kupası oynandı.
Eboue 8 maçtır yok. Terim, "Eboue'yi çok özledik" diyor. Peki Galatasaray o kupaya bir adam gönderdi mi? Tugay Kerimoğlu niye gidip o maçları izlemedi?
Niye getirip rapor vermedi, Galatasaray'a...
Hayır illa ki bir menajer elinde bir kasetle gelecek; bunları kazıklayacak. Galatasaray'ın son dönemde aldığı şu yabancı futbolculara bak. Bir tanesinin gittiğine üzülen oldu mu?
Fatih Terim şimdi diyor ki "Seneye Culio kadromuzda olacak." Olsa ne olacak, olmasa ne olacak!.. Bedava gelse ne olacak Culio!.. Sen bedava Uğur'u almıyorsun. Kendi evladını almıyorsun, ortada bırakıyorsun sonra Galatasaray'da topa vurmamış Culio'yu getirmeyi düşünüyorsun!
Gelecek seneye Galatasaray, Culio ile Pinto ile başlıyorsa yandık! Fatih Terim'in bu tür demeçleri anında reddetmesi lazım.
Hagi'yle, Taffarel'le, Popescu ile oynamış bir adamın şimdi dediğine bak!
HAGİ'Yİ YENİDEN STAR YAPTI

O zaman Hagi neyse, bugün Ronaldinho o... Sen Hagi'yi oynatmış adamsın.
Avrupa'nın ikinci küme takımlarına kadar düşmüş Hagi'yi yeniden star yapmış adamsın. Al Ronaldinho'yu oynat. "Ronaldinho'yu istemem.
Culio seneye kadromuzda!"
Culio ile başlayacaksa eğer seneye ben Galatasaraylı değilim arkadaş!..
Fatih'in kabul etmesi gereken bir şey var. Bugün üzerinde inat ettiği kadro on para etmez. Son 10 yılın en başarılı Galatasaray'ı imiş!..
Son 10 yılın en başarılı Galatasaray'ı olabilirsin. Çünkü etrafında son 10 yılın en başarısız 17 kulübü var. Fener Fener değil. Beşiktaş Beşiktaş değil.
Trabzon Trabzon değil. Bursa Bursa değil.
Karabük'ün, Samsun'un yendiği Fenerbahçe'den 6 puan önde olmak nasıl bir gurursa!..
Kimsenin buna baktığı yok.
Ünal Aysal, "Bu takım beni heyecanlandırmıyor" dedi. Beni de heyecanlandırmıyor.
Onun için Terim, 'Seneye yepyeni bir takım yapacağım' demeli ve bugüne kadar kadroda şans vermediği adamları da sahaya sürüp, 'Bir hayır var mı?' diye bakmalı.
Hakan Balta da Hakan Balta da Hakan Balta da!!!
İşte Riera oynadı sol bekte... Galatasaray'ın golü nereden geldi? Hakan Balta geliyor mu oraya artık?
Hakan Balta, Türkiye'nin en iyi hücum beklerinden biriydi ama artık geri dönemiyor. Korkuyor.
İleri çıkamıyor. Çağlar gibi bir adamı yok etti, öldürdü. Ceyhun Gülselam gibi bir adamı öldürdü. Sercan gibi bir adamı öldürdü. 'İşi yaramaz' diye attığın Necati'yi geri alıyorsun; Türkiye'nin en iyi santrforu Sercan'ı öldürüyorsun.
Sakın bana, 'Ben öldürmedim' demesin. Oyuna sokup, 5 dakika sonra oyundan çıkardığın adamdan hayır gelir mi!..
HOCASINA İNANMASI ŞART
İki şeye çok inanırım ben. Hastanın iyileşmesi için doktoruna inanması lazım.
Futbolcunun oynaması için hocasına inanması lazım.
Fatih Terim olmayacak duaya 'Amin' demekte ısrar ediyor. Seneye Galatasaray'da oynamaması gereken adamlarda ısrar ediyor; gelecek 10 senede oynayabilecek adamları tutup öldürüyor.
Galatasaray'da oynamak için;
1-Tribün seni sevecek.
2- Fatih Terim seni sevecek. Gerisi önemli değil! Böyle bir şey olabilir mi?
Arda gibi bir adamı yok eden tribünler, Melo gibi futbol özürlüsünü kahraman yapıyorlar! Yerde yürüyüp, Pitbull taklidi yapması Melo'nun gözde olmasına yeter. Çünkü Arda onu yapmıyor. Arda yerlerde sürünmüyor.
Köpek taklidi yapmıyor.
İşte o zaman da Galatasaray bu oluyor.
KİMSEYE YUTTURAMAZLAR
Sedat Doğan, Celal Gürcan ve Ali Gürsoy'un camiadan özür dilemesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz? Yönetim içi barış için bir adım olabilir mi?
Kimi kandırıyorlar? Galatasaray'daki çok başlılığı artık kimseye yutturamazlar. Özel uçakla buradan kalkıp Gaziantep'e kadar gideceksin, Gaziantep deplasmanından galibiyetle çıkmış Fatih Terim'i kutlamadan geri döneceksin!
Ondan sonra "Ben özür dilerim." Hadi canım sen de külahıma anlat. Ne özrü
CSKA İÇİN GAZOZUNA BİR MAÇTI
Galatasaray Medical Park, Avrupa Ligi'nde 13 maçtır yenilgi yüzü görmeyen CSKA Moskova'yı mağlup ederek sükse yaptı.
Neye yaradı mağlup etmesi? CSKA'ya yenilmenin bir zararı var mıydı? Galatasaray'a kazanmanın bir faydası var mıydı? Gazozuna maç o. Kim ne derse desin nereden bakarsan bak gazozuna bir maç.
Avrupa şampiyonluğuna giden CSKA için hiçbir önemi olmayan bir maç...
Hiçbir önemi olmayan maç sırasında Kirilenko sakatlanabilirdi.
CSKA bunu göze alır mı? O kadar oynadılar.
Ortalaması 87 olan bir takımı 64 sayıda mı tuttular yoksa CSKA o kadar mı oynadı; bilmiyoruz.
Galatasaray-CSKA maçındaki Galatasaray'ın ne olduğunu Yunanistan'da göreceğiz. Bizim Türk medyası biraz şişirme meraklısı...
ANTRENMAN İÇİN GELDİ
Moral motivasyon açısından güzel bir galibiyet olarak nitelendirilebilir.
İddiası yoksa adamın ne olacak! Niye kendini yırtsın, niye çırpınsın! Antrenman maçına gelmiş gibi geldiler adamlar İstanbul'a... İşini bitirmiş, eleğini asmış. Galatasaray, CSKA'yı yendiği zaman kendisine puansal bir avantaj sağlasaydı tamam. Ama hayır...
Lideri yendiğin halde niye hiçbir şey sağlamıyor; çünkü baştan çok lüzumsuz maçlar kaybetmişsin.
HİKMET DOĞRU SÖYLÜYOR
Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ın, Trabzonspor maçında 7 yabancıyı sahaya sürmesi haftanın olaylarındandı. Karaman "Yanımdaki ekibin bakması gerekiyordu" diye kendini savundu.
Hikmet hoca bu konuda doğru söylüyor. Aynı şey 2000 yılında Mustafa Denizli'nin başına geldi.
Bir teknik direktör maçı genelde ayakta seyreder. Bütün o maçın heyecanı içinde sahada kaç yabancı olduğuyla uğraşamaz.
Yanındakilerin bunlara bakması gerekiyor.
ŞAMPİYON OLUP BIRAKACAK
Tribünde ilginç bir fotoğraf vardı. 'Terim'in mutsuz olduğu ve sezon sonunda ayrılacağı' şeklindeki yorumhaberin ertesinde Eric Gerets maçı izleyenler arasındaydı.
Terim'in mutsuz olduğu kesin. Öcal Uluç, ağabeyimde, Terim'in en yakın dostlarından bir tanesi... "Daha fazla kendini ziyan etme, istifa et" diye yazdı -ki Öcal Uluç iki senedir, 'Galatasaray'ın başına Fatih gelsin'- diye yazılar yazan adam. Fatih'e "İstifa et" dedi.
Aynı şeyi ben de söylüyorum. Ama 1- Fatih Terim iyi bir Galatasaraylı... 2- Özhan Canaydın döneminde gidip de dönüşü kötü olduğu için bu defa aynı hatayı tekrar etmek istemiyor.
Sene sonunda Ünal Aysal'a şampiyonluk kupasını verecek, 'Allahaısmarladık' diyecek. O günü bekliyor istifa etmek için...
Gerets'in Amrabat'ı izlemeye gelmiş olması muhtemel... Ama bilinen bir şey var; sezon başında Bülent Tulun'un kafasındaki isim Gerets'ti. Ünal Aysal'ı da ikna etmişti. Sonra Ali Dürüst grubu çıktı, 'Fatih' diye bastırdı ve Fatih Terim geldi. Geçen sene küme düşme hattı yakınlarında dolaşan Galatasaray da şimdi puan farkıyla lider olunca Fatih'e bir şey diyemiyorlar.
Böyle bir ortamda sen Fatih Terim'i rahatsız etmek için ne yaparsın?
Gerets'i İstanbul'a davet edersin.
KENDİ ŞİRKETİNE ALSIN

Yani senaryo yazmaya kalktın mı ortam çok müsait. Çünkü başlangıcı biliyor herkes. Ama ben Gerets'in buraya gelişinin bir Bülent Tulun tezgâhı değil de Amrabat'ı izlemek için olduğunu biliyorum.
Hiddink de gidiyordu sağa sola... Türkiye'den fazla dışarıdakileri izliyordu.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum.
Sonuçta Gerets, Galatasaray'ı çok seven bir teknik adam.
Tabii... İstanbul'u bilen, Florya'da çalışmış, şampiyonluk yaşamış birisi...
Kalkıp böyle bir fırsatta İstanbul'a yeniden niye gelmesin?
Ama öteki taraftan Eric Gerets'in 15 gün önce Afrika Kupası'nda Fas Milli Takımı'nda, Amrabat ile birlikte olması ve gelişiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmaması kafa karıştırıyor. İşler bir kere şirazesinden çıkınca her şey söylenir.
Bu söylentilerin önüne geçmenin bir yolu var; Ünal Aysal, Bülent Tulun'u bu kadar çok seviyorsa 20 bin tane şirketi var. O şirketlerden bir tanesinde 25 bin euro maaşla iş verir. Ünal Aysal'ın maddi bakımından bundan haberi bile olmaz. Madem o kadar iyi, adamı alsın orada çalıştırsın.
ANLAŞAMADIĞINI BİLİYOR

Fatih Terim ile sürtüştüğü biline biline Galatasaray'da niye tutuyor; Fatih Terim'e karşı kırbaç olarak kullanmak için... Belli. Parayı da Galatasaray ödüyor, Ünal Aysal ödemiyor ki!..
Bülent Tulun hâlâ orada duruyor. Durduğu müddetçe bu dedikodular her zaman olacaktır.

Röportaj: Bülent CAN

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.