Ve TFF kararını verdi!
Türkiye Futbol Federasyonu, gerçekleştirdiği toplantı sonucunda kararını verdi.
- Futbol Haberleri
- Giriş Tarihi: 30 Ocak 2012, 18:36
- Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2012, 19:14
"Futbol Ailesinin üyelerinin katılımı ile 26 Ocak 2012'de Ankara'da yapılan TFF Genel Kurulu'ndan sonraki 4 günlük süreçte, sayısız kulüp ve birçok Genel Kurul delegesi, başta Başkanımız Mehmet Ali Aydınlar olmak üzere tüm TFF Yönetim Kurulu'na ulaşarak göreve devam etmeleri yolundaki ısrarlarını iletti. Bilhassa Spor Toto Süper Lig kulüplerinin çok büyük bir çoğunluğu, mevcut TFF Yönetim Kurulu'nun görevini sürdürmesi gerektiğini gerek ziyaretlerle gerekse de telefonla bildirdi.
Bu talepleri ve ısrarlı telkinleri değerlendiren TFF Yönetim Kurulu, futbolumuzun içinde bulunduğu kaos ortamının daha da derinleşmesini önlemek amacıyla görevine aynen devam etme kararı aldı. Göreve geldiği 29 Haziran'dan sadece 3 gün sonra şike soruşturması ile karşı karşıya kalan TFF Yönetim Kurulu, bugüne kadarki 7 aylık süreçte hemen hemen tüm mesaisini şike soruşturmasının yarattığı sportif ve hukuki travmaları çözmek için harcadı.
89 yıllık Türk futbolunun en ciddi krizini çözmek sorumluluğunu üzerine alan TFF Yönetim Kurulu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukukun gerekliliğinden ve adil yönetim anlayışından asla vazgeçmeyecektir. Söz konusu soruşturmada inisiyatifin artık TFF yargı kurullarında olduğunu belirtmek isteriz. TFF Yönetim Kurulu, Etik Kurulu, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nun konuyla ilgili raporlarına ve alacağı kararlara saygı gösterecektir.
Tüm kamuoyundan da çıkacak kararlara aynı saygıyı göstermesini bekliyoruz. TFF Yönetimini güven tazelemeye davet edenlerin, Asıl güven tazelemesi gerekenler olduğuna inanıyoruz."
DİĞER HABERLER
-
Gençlik ve Spor Bakanlığı, spor federasyonları ile Trendyol Süper Lig kulüpleri yeni yıl mesajı yayımladı. -
Futbol heyecanı yeni yılın ilk gününde de hız kesmiyor. 1 Ocak maç takvimi, bugün oynanacak karşılaşmaları merak eden sporseverlerin gündeminde. “Bugün hangi maçlar var, kimler oynuyor?” soruları yanıt buluyor. İşte 1 Ocak bugün oynanacak maçlar, saatleri ve liglere göre detaylı maç programı… -
Afrika Uluslar Kupası F Grubu’nda Fildişi Sahili’nin 3-2 kazandığı mücadelede Trabzonspor’un 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Christ Inao Oulai, milli formayla ilk 11’de başladığı maçta gösterdiği performansla 'gecenin en iyisi' oldu.