Çürükleri temizleyin

Aziz Yıldırım, 'Hakem hataları olmasa 5-6 puan öndeydik' dedi, TFF'yi uyardı: Halis Özkahya, derbide Fenerbahçe'yi katletti. Maçın kaderiyle oynadı. 70 milyon euro'luk transfer yaptık. Bir düdükle herhalde bunu sokağa atamayız! Federasyon içindeki çürük yumurtaları temizlemelidir

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile birlikte basının karşısına geçip, hakem hataları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Yıldırım, "Halis Özkahya, derbide Fenerbahçe'yi katletti. Bu sezon 70 milyon euro'ya yakın transfer yaptık. Bir hakemin düdüğü ile bu rakamı sokağa atamayız. Federasyonu uyarıyorum, sorumluları ve içindeki çürük yumurtaları temizlemeli" dedi. Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
'Hasan Doğan bitirmişti'
"RAHMETLİ Hasan Doğan, TFF Başkanı olduğunda ilk yaptığı eylem hakem camiası içinde kronik hale gelmiş hakemlerin futbol hayatını bitirmekti. O zaman bu operasyonlar yapılmasaydı sorun hala devam edecekti. İki sene iyi idare ettiler."
'Profesyonellik bozdu'
"HAKEM camiası içinde bir karışıklık, bir savaş var. Profesyonellik gelince hakemlik cazip hale geldi. Hakemlerin 40-50 bin lira aylık gelirleri var. Asgari ücret ortada ve kimse bunu sorgulayamıyor. İşin içine para girince camia içinde çok ciddi çekişmeler başladı. Güç mücadeleleri olduğunu duyuyoruz"
'1-2 kulüp korunuyor'
FENERBAHÇE'NİN hakkı yendi diye açıklama yapmıyorum. Biz bunları aştık. Bütün kulüplere karşı hakem hataları var. Sadece 1-2 kulüp korunmaya çalışılıyor. Son üç senede üç tane MHK Başkanı değişti. Jaap Uilenberg diye bir hakem hocası getirildi ve bu kişinin sayesinde bizim hakemler Avrupa'da maç yönetmeye başladı."
'Eğitim sistemi hatalı'

HAKEME göre gözlemci, gözlemciye göre hakem veriliyor. Kötü bir maç idare eden bir hakeme gözlemci yüksek not verebilmekte ve yeniden maç almasını sağlamakta. 14 yıldır eğitim sistemi aynı şekilde devam ediyor. Bunlardan birisi Oğuz Sarvan."

'Bir düdükle silemeyiz'

70 milyon euro'ya yakın bu sene transfer yaptık. Bir hakemin düdüğü ile bu kadar büyük rakamı sokağa atamayız. Bunu yapanlar mutlaka cezalandırılmalı. En kısa zamanda Futbol Federasyonu içerideki çürük yumurtaları temizlemelidir. Temizlenmezse bu operasyonlar yıl sonuna kadar devam edecektir."
'Çoban'ı kutluyorum'

DENİZ Çoban açıklama yaptı. Eski MHK başkanları ateş püskürüyorlar. Gayet dürüstçe bir açıklamaydı, tebrik ederim. Bizim kafamızda oluşacak 'talimatla mı yapıyor?' soruları hafızalarımızdan silindi. Demek ki hiçbir etki altında kalmamış. Bir daha yaptığında da düdüğünü duvara asar."
'Halis soru işareti!'
"HALİS Özkahya için benim kafamda soru işareti var. Ankara'da onun yönettiği maçta berabere kaldık, şampiyonluktan olduk. Galatasaray derbisinde Meireles'i olmayacak şeylerle suçladı. Tahkim'e gitti. 12 maçlık ceza 4 maça indi. Markovic'e arkadan atılan tekmeyi görmemezlikten geldi. Bazı yazarlara göre 'dağılsaydı' bizim lehimize hata yapması lazımdı. Demek ki dağılmadı. Sahaya çıkış fikri neyse, o fikrinde devam etti. Maçın kaderi ile oynadı. Kendisinde biriken geçmişte olan bazı sıkıntıları mı sahaya yansıdı? 3-4 ay önce Atiba'yı çizgiye basıp basmamasından dolayı oyundan attı. Ondan da etkilenmiş olabilir. Koşuda başarısız olan insan, gelip burada derbi yönetiyor. Özkahya, Fenerbahçe'yi katletmiştir"
'Cüneyt Çakır hakem değil'
"TRABZON'DA Cüneyt Çakır, Trabzonspor'un en az berabere kalacağı maçta mağlup olmasını sağladı. Ben Cüneyt Çakır'ın hâlâ hakem olmadığını iddia ediyorum. Böyle devam ederse kaos olur. TFF problemli hakemleri temizlemeli. Aşağılanmış hakemlerle bu iş yürümez."
'Nani, Sneijder olmaz'
HERKESİ uyarıyorum. Yarın Van Persie, Sneijder, Eto'o, Nani olmaz. Siz burada 3. sınıf futbolculara hakemlik yaparsınız. Üçüncü sınıf futbolcularla oynadığımız için tribünler zevk almaz. TFF hangi ligi yönettiğinin farkına varmaz ve hakemlerin hepsinin değeri olmaz."

'Betonda ısınılır mı?'

"Saha komiseri, oyuncumuzun (Van Persie) kolundan tutamaz. O komiserin parasını ben ödüyorum. TFF'ye bir daha ödemeyeceğimi söyledim. Bu oyuncunun sadece değeri 30-40 milyon euro. Sakatlıktan çıkmış bir oyuncu betonun üzerinde ısınma yapamaz."
'Güç, baba Çakır'da'

"HAKEMLER içinde kutuplaşma var. Cüneyt Çakır'ın babası bir yandan gücü elinde bulunduruyor. Cüneyt Çakır güçlü olduğu için öyle göründüğü için hakemler de ona yanaşıyor deniyor. Barış Şimşek, Hüseyin Göçek'in bu sistemin içinde hakemlik hayatlarına devam ettiği belirtiliyor. Bu çok sıkıntılı, TFF'nin bu konulara acilen eğilmesi ve çözmesi lazım."
'Gençlere görev verin'
"Ali Palabıyık'ı hiç tanımam, bizim maçı idare etti. Beşiktaş ve Galatasaray maçları da idare etti, o zaman derbi de idare edebilir. Aynısı Mete Kalkavan için de geçerli. Gençleştirme operasyonu lazım. Hatadan korkmayacaklar."
'Kulaklarına üfleniyor!'
"TÜRK hakemlerin dışarıda iyi maç yönettiklerini düşünmüyorum. Alex Ferguson, Jose Mourinho kime kızıyor? İçeri geldiklerinde ise, yurt dışında maç yönettikleri için egoları yükseliyor ve hata yapıyorlar. Ya birileri kulaklarına bir şey üflüyor, ya da kapasiteleri yetmiyor."
'Bugün nazikçe uyardık'
"FUTBOLDA milyar dolarlık potansiyel var. Ülkede spordan dolayı kaos olması hepimizi üzer. Bugün nazikçe uyardık. Kendimize saygımızdan dolayı. Şimdi hakem atayacaklar Akhisar maçı ile ilgili. Her şeyi söyleriz, sonra maçı idare edemez. Sorumluları göreve çağırıyoruz.."
'Beşiktaş sevinmesin!'
"Hakem hataları olmasaydı, Fenerbahçe şu anda 4-5 puan önde olabilirdi. Fenerbahçe yine şampiyon olacak, bu kadrosu ile olacak. İkinci yarıda Beşiktaş'ı burada yener, şampiyon oluruz. Bir maç kazandılar, çok sevinmesinler."
Uzaya çıkacağız!
AZİZ Yıldırım, toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım, bazı hakemlerin Fenerbahçe'ye karşı neden olumsuz yönetimi olduğu yönündeki bir soru üzerine, "Ya bilinçli yapıyor, ya bir yerden talimat alıyor, ya da Deniz Çoban gibi hata yapıyor. Bilinçli mi yoksa o andaki şartlardan kaynaklı bir hata mı, bunu onlara soracaksınız" dedi. Yıldırım, "Hatalar böyle devam ederse bir sonraki hamleniz ne olur?" sorusuna ise, "Uzaya çıkacağız! (Gülerek)" yanıtını verdi. "Özkahya, Deniz Çoban gibi maçtan sonra yaptığı hatalardan dolayı özür dileseydi ne düşünürdünüz" sorusuna, "Saygı duyardım" karşılığını veren Yıldırım, "Hangi hakem derbiye atansın?" sorusunu ise, "Böyle soru olur mu? Deniz Çoban atansın! Genç olmuş, yaşlı olmuş önemli değil. Adaletli olsun" diye cevaplandırdı. Yıldırım, "Lig daha heyecanlı hale gelsin diye mi bu yönetimler oluyor?" şeklindeki soru üzerine ise, "Ligin mi heyecanlı olması lazım, hak edenlerin hak ettikleri puanları alması mı lazım? Ona karar verilmeli. Lig heyecanlı olacak diye birileri kaybetmek zorunda mı? Maçlar adaletli yönetilmeli. Böyle lig dizaynı olmaz" değerlendirmesinde bulundu.
Uilenberg'in danışmanlığı düşündürücü
ASBAŞKAN Şekip Mosturoğlu, TFF'nin danışmanı Jaap Uilenberg ve hakemlerin terfi sistemi hakkında da çarpıcı tespitlerde bulundu: "Terfi sistemi bozulmuştur. Profesyonel hakemlerle 4'er yıllık sözleşme yapılmıştır. Formu ne olursa olsun 4 yılını garanti altına almıştır. Ben, UEFA'da bunun böyle olmadığını biliyorum. Jaap Uilenberg'in, federasyonun danışmanı olması düşündürücü. Etik anlamda bu izaha muhtaçtır. Tolga Özkalfa, FIFA hakemliğinden düşmüştür. Uilenberg'in diş hekimi olduğu için FIFA hakemliğine yükselmiştir! Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım, FIFA hakemliğinden düşmüş olmasına rağmen, profesyonel hakemliğe imza atmıştır. Atamalarda bir ihmal var. Hakemlik camiası ile ilgili inanılmaz söylenti var. Bu hakemler yetenekli-genç hakemlerin önünü kesmektedir. Beşiktaş'ı kazandığı için tebrik ediyoruz. Ama yarın aynı şey onların başına gelince ne yapacaklar!"

Yıldırım'ın mektubu barkovizyonda gösterildi
BASIN toplantısından önce Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın derbiden beş gün önce Bursaspor maçı sonrası TFF'ye gönderdiği mektup barkovizyonda gösterildi. Yıldırım, mektup gösterilmeden önce, "Türk sporunda 6 haftadır hakemler konusunda sıkıntılar yaşanmakta. Bu hatalar genel. Biz bu konuşmaları yaparken, Beşiktaş maçında hakem şöyle yaptı, böyle yaptı diye değerlendirme yapmayacağız. 6 haftalık hakem hatalarından ne anladığımızı çözebilmek için bu toplantıyı yapıyoruz. Bursaspor maçında neler yaşandığını anlatan mektuptur" dedi.
Orman'ın sözleri
MEKTUPTA Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın MHK'nin Gençlerbirliği maçına Fırat Aydınus'u ataması öncesi yaptığı, 'Tüm atamaları takip ediyoruz' açıklaması, Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun Mersin İdman Yurdu maçından sonraki, "Biz her şeyi görüyoruz" ifadeleri ile Şenol Güneş ve İlhan Cavcav'ın Gençlerbirliği- Beşiktaş maçı sonrası verdiği demeçler ve Fenerbahçe aleyhine yapılan hakem hataları yer aldı.
Özkahya bırakmalı
Şekip Mosturoğlu barkovizyonun ardından şöyle konuştu: "Bu açıklamalardan dolayı bu isimler PFDK'ya sevk edilmedi . Gazeteye vermediği bir demeçten dolayı Aziz Yıldırım ise PFDK'ya sevk edilmiştir. Sayın Mahmut Uslu da maç sonrası açıklamaları nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildi. Bu şahısların açıklamalarının ardından hakemler tesir altında kalmıştır ve önemli hatalar yapmıştır. Halis Özkahya maalesef durumdan vazife çıkarmıştır. UEFA maçı yönetmesi önemli değil. Bence Halis Özkahya'nın bir an önce hakemliği bırakmasında fayda vardır."
ERMAN TOROĞLU: İkazları doğru ama...
AZİZ Yıldırım kendi bakış açısıyla hakem konusunda doğru şeyler söylemiş. Yaptığı ikazlar da doğru. Çünkü canı yanan kulüpler, parayı veren kulüpler. Deniz Çoban konusunda söyledikleri duygusal açıdan doğru, teknik açıdan son derece yanlış. Hakemlikte duygusallık yoktur. Hakemlikte kurallar vardır ve bunların kesinlikle tarafsız olarak uygulanması vardır. Maçtan sonra ağlayan adamdan hakem olmaz. Belki de dünyanın karar verme açısından en katı olması gereken grubu hakem camiası olması lazım. Çünkü verdiği kararın ne yargıtayı, ne danıştayı ne anayasa mahkemesi var ne de insan hakları mahkemesi var!
AHMET ÇAKAR:Namuslu diyordu!
"Cüneyt Çakır'a "hakem değil" diyen Aziz Başkan'a soruyorum "tapelerde bana en iyi namuslu hakem cüneyt'i yollayın" derken NEREDEYDİN?" "Yahu bu Aziz Yıldırım ne saygısız adam! Muhabirimize "sor atçı" diyor. Keşke muhabir Sezgin de O'na "buyur inşaatçı" diye hitap etseydi." "Benim muhabirim Sezgin'e "sor atçı" diyen Aziz Başkan "sen müteahhittin başkan oldun sonra da tarlacılığa soyundun" nolcak şimdi peki?" (Twitter'dan)

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.