MARCA(İspanya): Fenerbahçe ve Beşiktaş'a Avrupa'dan men. Türklere sert cezalar geldi. Ama Steaua Bükreş aklandı. Türk kulüplerine Tahkim ve CAS yolu açık. AS(İspanya): UEFA Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi cezalandırırken, Rumen ekibi Steaua Bükreş'i akladı. Ancak iki Türk kulübü de karara itiraz edip bir üst mahkemeye taşıyacak.
De Teleegraf (Hollanda): Kuyt'ın kulübü, Şampiyonlar Ligi'nde yok. UEFA'nın Disiplin Kurulu, Türkiye'deki 3 Temmuz süreci ile ortaya çıkan şike skandalında Fenerbahçe'ye 2+1, Beşiktaş'a ise aynı soruşturma nedeniyle 1 yıl Avrupa kupalarına katılmama cezası verdi.
The Guardian (İngiltere): UEFA şike yaptıkları için Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden, Beşiktaş'ı da Avrupa Ligi'nden men etti. Fenerbahçe şike sürecinden dolayı böylece son iki yılda ikinci defa Avrupa kupalarından men edilmiş oldu.
Der Spiegel (Almanya): UEFA, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı Avrupa'dan men etti. Türkiye'nin iki üst düzey takımı 2011'de Türkiye'de yaşanan şike skandalından dolayı UEFA tarafından cezalandırıldı.
Bild (Almanya): UEFA, Türkiye'nin iki büyük kulübünü Avrupa'dan ihraç etti. Şike yaptıkları için ihraç edilen Fenerbahçe 2, Beşiktaş ise 1 yıl Avrupa kupalarına katılamayacak.
La Gazzetta Dello Sport (İtalya): Türklere büyük şok! Türk takımlarına UEFA Disiplin Kurulu şike cezaları verdi. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı UEFA Avrupa'dan men etti. İki kulüp de itiraz edeceğini açıkladı.
Sport (İspanya): Türklere şok ceza. UEFA, iki Türk kulübüne şikeden ötürü men cezası verdi. Karar tahkime gideceği için cezalar henüz belli değil.
Mediaset (İtalya): UEFA'dan çok ama çok ağır ceza. Fenerbahçe ve Beşiktaş gelecek sezon Avrupa kupalarından men edildi. Malaga'nın başvurusunun reddedilmesinin ardından Türkler de UEFA'nın hışmından nasibini aldı.
Corriere dello Sport (İtalya): UEFA, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı Avrupa kupalarından attı. Karar çok büyü şok etkisi yarattı ve 2006'da İtalya'da yaşanan şike skandalını hatırlattı.
Daily Mail (İngiltere): UEFA'dan Türk futboluna tokat. Fenerbahçe'ye iki, Beşiktaş'a bir yıl men. Şok ceza.
REUTERS: UEFA 2011 yılında lig maçlarında şike yaptığı tespit edilen Fenerbahçe'ye 2, Beşiktaş'a ise 1 yıl ceza verdi. Bu kararların ardından Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde, Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edemeyecek.
Prosport (Romanya): Steaua Bükreş aklandı. Ancak Türkler ceza alınca UEFA'nın kendilerine komplo teorileri kurduğu konusundaki düşünceler arttı. Türk taraftarlar twitter ve facebook üzerinden UEFA'ya çok ağır ithamlar ve hakaretlerde bulundular.
Gazeta Sporturilor (Romanya): Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye acı haber. İki takım da Avrupa kupalarından men edildi. Steaua'ya müjdeli haber gelirken, Türk futbolunda adeta yas. Mircea Lucescu'nun eski takımı Beşiktaş ve Avrupa'da ses getiren Fenerbahçe, gelecek sezon UEFA organizasyonunda yok.
