Fenerbahçe Beko evinde kazandı! Valencia Basket’e geçit yok
EuroLeague’in 22. haftasında Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda ağırladığı Valencia Basket’i 82-79 mağlup ederek kritik bir galibiyete imza attı.
- EuroLeague Haberleri
- Giriş Tarihi: 16 Ocak 2026 22:46
- Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2026 23:15
Basketbol Avrupa Ligi'nin (EuroLeague) 22. haftasında Fenerbahçe Beko, sahasında İspanya ekibi Valencia Basket'i 82-79 mağlup etti.
Sarı-lacivertli takım, bu sezon EuroLeague'de oynadığı 21. maçta 14. galibiyetini aldı. Valencia ise 8. yenilgisini yaşadı.
Valencia Basket'in dış atışlardan 5 kez isabet bulduğu, Fenerbahçe Beko'nun ise pota altını etkili kullandığı ilk 6 dakika 18-18 berabere geçildi. Üst üste hatalar yapan İspanya ekibi karşısında 10-0'lık seri yakalayan sarı-lacivertliler, 9. dakikada skoru 28-18'e getirdi. Fenerbahçe Beko, ilk periyodu 28-20 önde bitirdi.
İkinci çeyreğe Valencia Basket etkili başladı. Periyodun başında 10 sayı kaydeden ve Fenerbahçe'nin sadece 2 sayı atmasına izin veren konuk takım, 13. dakikada skorda dengeyi sağladı: 30-30. Kalan bölümde oyun üstünlüğünü yeniden eline geçiren ve farkı 13 sayıya kadar çıkaran sarı-lacivertli takım, soyunma odasına 45-34 üstün gitti.
Üçüncü periyot, karşılıklı basketlerle başladı. Üç sayı çizgisinin gerisinden art arda kaydettiği 4 basketle oyuna ağırlığını koyan Valencia, 28. dakikada farkı 4'e indirdi: 60-56. Bulduğu kritik sayılarla çabuk toparlanan Fenerbahçe, son 10 dakikaya 66-58 önde girdi.
Dengeli geçen dördüncü ve son çeyrekte Valencia Basket, Montero'un skorer oyunuyla bitime 21 saniye kala farkı 3'e indirdi: 80-77. Kalan sürede hata yapmayan Fenerbahçe Beko, karşılaşmayı 82-79 kazandı.
ÇEYREK SONUÇLARI
1. Çeyrek: Fenerbahçe Beko 28-20 Valencia
2. Çeyrek: Fenerbahçe Beko 45-34 Valencia
3. Çeyrek: Fenerbahçe Beko 66-58 Valencia
4. Çeyrek: Fenerbahçe Beko 82-79 Valencia
DİĞER HABERLER
-
Fenerbahçe Basketbol Takımı, son olarak Barcelona forması giyen Amerikalı forvet Will Clyburn ile 1 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. İşte detaylar... -
Son dakika haberi: Beşiktaş GAİN, 2026-27 sezonunda Euroleague’de yer alacak. İşte detaylar... -
Fenerbahçe, Atina'da düzenlenen Euroleague Final Four organizasyonunda taraftarların yaşadığı aksaklıklarla ilgili Euroleague yönetimine resmi olarak başvuru yapıldığını, kendilerine kapsamlı bir açıklama ve somut geri dönüş beklediklerini duyurdu.