THY EuroLeague'de mart-nisan aylarının MVP'si Walter Tavares
THY Avrupa Ligi'nde mart ve nisan aylarının en değerli oyuncusu (MVP), İspanya ekibi Real Madrid'in pivotu Walter Tavares oldu.
- EuroLeague Haberleri
- Giriş Tarihi: 14 Nisan 2025 16:04
Organizasyondan yapılan açıklamaya göre Real Madrid formasıyla mart ve nisanda çıktığı 7 maçta 16,7 sayı, 7,1 ribaunt ve 21,3 verimlilik puanı ortalamaları yakalayan Tavares, mart-nisan aylarının MVP'si seçildi.
Bu periyotta 6 galibiyet, 1 mağlubiyet yaşayan Real Madrid'in 7. sıradan play-in bileti almasında etkili olan yıldız basketbolcu, söz konusu maçlardaki iki sayılık atışlarda yüzde 77,4 ve serbest atış çizgisinden yüzde 75,9 isabet oranıyla oynadı.
Ekim 2018, Kasım 2021 ve Nisan 2023'ten sonra kariyerinde 4. kez bu ünvanı elde eden Tavares, ayın MVP'si ödülünü en çok kazanan basketbolcular listesinde üçüncü sıradaki Sasha Vezenkov'u yakaladı.
Avrupa Ligi tarihinde Nikola Mirotic 7 ve Mike James 5 kezle bu ödülü en fazla kazanan ilk iki isim oldu.
DİĞER HABERLER
-
EuroLeague Play Off turu 2. maçında Fenerbahçe Beko sahasında Zalgiris'i mağlup etti. Temsilcimiz, seride 2-0 öne geçti. İşte maçın detayları... -
EuroLeague Play-off serisi ikinci maçında Fenerbahçe Beko, Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas’ı ağırlıyor. Serinin ilk müsabakasını 89-78 kazanarak 1-0 öne geçen sarı-lacivertliler, taraftarı önünde bir galibiyet daha alarak Litvanya deplasmanı öncesi büyük bir avantaj yakalamayı hedefliyor. Üç galibiyete ulaşan ekibin Dörtlü Final bileti alacağı bu kritik eşleşmede, tüm gözler yine Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda. Fenerbahçe Beko-Zalgiris Kaunas maçını haberimizden canlı olarak izleyebilirsiniz... -
Basketbol Avrupa Ligi (EuroLeague) play-off serisi ikinci maçında Litvanya ekibi Zalgiris'i 86-74 yenerek durumu 2-0'a getiren Fenerbahçe Beko'nun başantrenörü Sarunas Jasikevicius, rakibin sertliğine cevap vererek iyi oynadıklarını söyledi.