Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, Vodafone Park'ta misafir ettiği MKE Ankaragücü'nü 4-1 yendi. Siyah-beyazlılar bu sonuçla maç fazlasıyla ikinci Galatasaray ile puanlarını (59) eşitlerken, lider Medipol Başakşehir ile farkı ise 3 puana indirdi. Kara Kartal'ı galibiyete son haftalardaki formda ismi Burak Yılmaz taşıdı. Başarılı oyuncu ilki ceza sahası önünden çok sert bir vuruşla, ikincisi penaltıdan olmak üzere 2 golle yıldızlaşırken, diğer goller Vida ve Ljajic'ten geldi.
DERBİYE KAYIPSIZ GİDİYOR
MKE Ankaragücü'nün tek sayısını ise penaltıdan Hadi Sacko kaydetti. Beşiktaş bu sonuçla ligde üst üste 6'ncı, ikinci yarıda ise 13'üncü maçında 10'uncu galibiyetini elde etti (3 beraberlik). MKE Ankaragücü ise 3 hafta sonra sahadan puansız ayrıldı (1 galibiyet, 2 beraberlik). Beşiktaş haftaya kritik derbide Galatasaray'a konuk olacak. Kazanması halinde ilk yarıdaki karşılaşmada da 1-0 galip geldiği için ezeli rakibini ikili averajda sollayacak. MKE Ankaragücü ise evinde Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.
ATİBA'DAN ÇİFTE PENALTI
36'lık delikanlı Atiba Hutchinson, müthiş performansını Ankaragücü önünde de sürdürdü. Kanadalı, sahada basmadık yer bırakmazken, takımına bir de penaltı kazandırdı. 74'te ise kendi ceza sahasında topa dirseği ile dokununca penaltıya sebep oldu.
İKİ DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş, Ankaragücü karşısına Sivas maçına göre iki değişiklikle çıktı. Sivas maçında sakatlanan Medel'in yerine sarı kart cezası biten Caner Erkin sol bekte oynadı. Kagawa da kulübeye çekilirken, yerine Güven Yalçın görev aldı. Japon yıldız, 64. dakikada Güven Yalçın'ın yerine girdi.
YILDIZLAR DÖNDÜ
Beşiktaş'ta sakatlıkları geçen Quaresma ile Adriano, kadroda yer aldı. Göztepe maçında sakatlanan Brezilyalı futbolcu, Rize, Başakşehir ve Sivas maçlarında oynamamıştı. Quaresma da Adriano gibi bu 3 maçta oynamadı. Q7, 76'da Lens'in, Adriano 88'de Burak Yılmaz'ın yerine girdi.
