Anadolu Efes 80-71 Barcelona | MAÇ SONUCU

THY Euroleague'de çeyrek final serisi 5'inci ve son maçında temsilcimiz Anadolu Efes bu akşam Sinan Erdem Spor Salonu'nda Barcelona Lassa'yı konuk etti. Anadolu Efes, Barcelona'yı 80-71 yenerek Fenerbahçe Beko'nun Final-Four'daki rakibi oldu.

THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi 5'inci ve son maçında Anadolu Efes kendi sahasında İspanya temsilcisi Barcelona Lassa'yı 80-71 mağlup ederek seride durumu 3-2'ye getirdi ve İspanya'nın Vitoria-Gasteiz kentinde düzenlenecek olan Dörtlü Final'e katılmaya hak kazandı.
Anadolu Efes'in Dörtlü Final'deki rakibi bir diğer Türk temsilcisi Fenerbahçe Beko olacak. Mücadele 17 Mayıs Cuma günü oynanacak.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan müsabakaya ev sahibi Anadolu Efes; Beaubois, Larkin, Simon, Moerman ve Dunston beşiyle başlarken, deplasman ekibi Barcelona Lassa ise Pangos, Ribas, Claver, Singleton ve Tomic beşiyle sahaya çıktı.
Karşılaşmanın ilk periyoduna Barcelona Lassa hücumda etkili bir oyunla başlarken, Anadolu Efes savunması bu periyotta İspanyol rakibini durduramadı ve periyot 28-23 deplasman ekibinin üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci periyotta savunma sertliğini arttıran Anadolu Efes, Micic'in etkili oyunu ve pota altındaki sert savunması ile öne geçmeyi başardı. Heurtel'in sayılarına rağmen skor üstünlüğünü rakibine bırakmayan İstanbul ekibi, devreyi 47-42 önde kapattı.
Üçüncü periyodun ilk bölümünde iki ekip de hücumda sayı bulmakta zorlanırken, Anadolu Efes pota altında yine rakibine geçit vermedi. Periyotta ilk 5 dakikalık bölüm 49-46 Anadolu Efes üstünlüğü ile tamamlandı. Periyodun kalan bölümünde farkı 7 sayıya kadar çıkaran Efes, Barcelona'nın yakaladığı 7-1'lik seriyi Larkin'in üç sayılık basketiyle sonlandırdı ve maçın final periyoduna 4 sayı önde girdi: 61-57.
Final periyoduna Anderson ve Moerman'dan gelen üçlüklerle başlayan Anadolu Efes maçın bitimine 8 dakika kala farkı 10 sayıya çıkarttı: 67-57. İki takım karşılıklı sayılar kaydetmeye devam ederken, son 5 dakikaya 70-61'lik skorla girildi. Barcelona Lassa farkı eritirken, son 1 dakikaya 75-71 Anadolu Efes üstünlüğü ile girildi. 30 saniye kala Moerman'ın üçlüğü ile rahatlayan Anadolu Efes, mücadeleyi 80-71'lik skorla kazandı ve Dörtlü Final'e katılmaya hak kazandı.
Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, "Maçtan önce kazanacağımıza dair tweet atmıştım. Bu sezon iyi oynayan takımın kazanacağını söylemiştim. Bugün sahaya 16 bin insan geldi ve Anadolu Efes 18 yıl sonra Final-Four'a kaldı" dedi.
THY Euroleague Play-Off serisi 5. maçında Anadolu Efes, sahasında karşılaştığı İspanyol ekibi Barcelona'yı 80-71 yenerek, seriyi 3-2 yaptı ve adını Final Four'a yazdırdı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, "Bu maçın ardından teknik bir şey söylemeyeceğim. Maçtan önce kazanacağımıza dair tweet atmıştım. Bu sezon iyi oynayan takımın kazanacağını söylemiştim. Bu sezon daha iyi oynayan ve hak eden takım olarak biz kazandık. Türk seyircisinden ve takımımdan çok gururluyum. Bugün sahaya 16 bin insan geldi ve Anadolu Efes 18 yıl sonra Final-Four'a kaldı" diye konuştu.
"KAZANAN TÜRKİYE OLACAK"
Final-Four'daki rakiplerini Fenerbahçe için ise deneyimli çalıştırıcı, "Bizden daha önce Final-Four'a kalma başarısı gösteren ve normal sezonunu birinci bitiren Fenerbahçe'yi kutluyorum. Zeljko Obradovic'i kutluyorum. 5 yıl üste üste Final-Four'a kaldılar. Bunun ne kadar zor olduğunu en iyi anlayan insanlardan birisiyim. Çok tecrübeli bir takım. Bir, iki gün dinlenelim. Play-Off'ta çok yorulduk. İspanya'da üçüncü maçta Euroleague Play-Off maçlarından birini oynadık. Kazandık ve seriyi buraya taşıdık. Fenerbahçe maçına sonra bakacağız. Bu sene eşitlik var. Tabi bu bir Euroleague yarı finali. O gün hak eden, daha iyi oynayan takım finali oynayacak ama kazanan Türkiye olacak. Euroleague'de ilk kez iki Türk takımı Final-Four'a kaldı. Her iki kulübü de kutluyorum" şeklinde konuştu.
Hakemlerin performansının sorulması üzerine Ataman, "Hakemle ilgili konuşmak istemiyorum. Bu sezon Euroleague'in sponsor ve yan sponsorlarından biri Ergin Ataman oldu çünkü" diye cevap verdi.
Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi beşinci ve son maçında deplasmanda Anadolu Efes'e 80-71 yenilerek Dörtlü Final'e kalamayan Barcelona Lassa'da başantrenör Svetislav Pesic, "Öncelikle Anadolu Efes'i kazandıkları maç için tebrik ediyorum. Sonuna kadar hak ettiler." dedi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren Pesic, bekledikleri bir atmosferde oynadıklarını belirtti.

Pesic, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anadolu Efes'i tebrik ediyorum. Dörtlü Final'i sonuna kadar hak ettiler. Beklediğimiz gibi bir maç oldu. Atmosfer harikaydı. Taraftarlar takımlarını güzel desteklediler. Bu, oyunculara güç kattı. Bu sezonki en iyi oyunumuz bu değildi. Karakterimizi ortaya koyduk. Bunda sıkıntı yaşamadık."

Zor bir maç oynadıklarını aktaran Pesic, "Üçüncü çeyrekte bir şansımız vardı. Ama savunma ribauntlarını alamayınca bu şansı kaybettik. Geri döndüler. Büyük bir özgüvenle geri döndüler. Hücumda iyi karar veremezseniz 1'e 1'lerde iyi olmazsanız bu sonuç normal. Maçta 17 hücum ribaundu aldık. Bununla gurur duyabiliriz. Hakemler hakkında konuşmak istemiyorum. Barcelona olarak hakemlere her zaman saygılıyız." diyerek sözlerini tamamladı.


ÇOK MUTLU VE GURURLUYUZ
Türkiye Basketbol Federasyonu Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Onan, Fenerbahçe Beko'nun ardından Anadolu Efes'in de THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e yükselmesinden dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan ve Anadolu Efes'in adını Dörtlü Final'e yazdırdığı Barcelona Lassa maçının ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Onan, bir Türk takımının finali garantilediğini belirtti.

İki Türk takımının Dörtlü Final'e kalmasının büyük bir başarı olduğuna değinen Onan, "Bizim için gurur verici bir durum. Türk basketbol tarihinde ilk kez iki takımımız Dörtlü Final'de mücadele edecek. Türk basketbolunun geldiği nokta ve takımlarımızın durumu açısından çok önemli bir başarı. İspanya'da çok güzel olacak. Türk basketbolu açısından bir takımımız final oynamayı garantiledi. Bunun için çok mutlu ve gururluyuz." diye konuştu.

Ömer Onan, Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki atmosfere vurgu yaparak, "Müthiş bir atmosfer vardı. Anadolu Efes'i tebrik ediyoruz. Salon, seyirci, takım, antrenör, organizasyon olarak herkes hazırdı. Barcelona için kolay değildi. Tam bir Dörtlü Final takımı havası vardı." ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes ile İspanya'nın Barcelona Lassa takımları arasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisinin 5. maçı tamamen dolu tribünler önünde oynandı.

THY Avrupa Ligi'nde normal sezonu 4. bitiren Anadolu Efes, play-off çeyrek final serisinde 5. Barcelona Lassa ile eşleşti. Serinin İstanbul'daki ilk maçını 75-68 kazanan lacivert-beyazlı ekip, ikinci maçta 74-72 mağlup olarak ev sahibi avantajını kaybetti. İspanya'da devam eden serinin üçüncü maçında rakibini 102-68'lik skorla yenen Anadolu Efes, dördüncü müsabakayı 82-72 kaybedince seri beşinci ve son maça taşındı.
Serinin 5. maçında Sinan Erdem'de tıklım tıklım tribünler önünde Barcelona'yı 80-71 mağlup ederek seride durumu 3-2'ye getirdi ve Fenerbahçe Beko'nun Final-Four'daki rakibi oldu.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan serinin son maçına basketbolseverler yoğun ilgi gösterdi. Müsabakanın biletleri satışa çıktıktan kısa süre sonra bitiren taraftarlar, 16 bin 500 kişi kapasiteli Sinan Erdem Spor Salonu'nu da tamamen doldurdu.

Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı Kaptanı Doğuş Balbay, THY Avrupa Ligi'nde 18 yıl aradan sonra Dörtlü Final'e kalarak hasreti sonlandırdıklarını söyledi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda İspanya'nın Barcelona Lassa takımıyla oynanan play-off çeyrek final serisinin 5. ve son maçının ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Doğuş, hedefledikleri Dörtlü Final'e ulaştıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Barcelona Lassa'ya son maçta büyük bir baskı uyguladıklarını aktaran tecrübeli basketbolcu, "Kulüp olarak 18 yıldır Dörtlü Final'e hasrettik. İnanılmaz bir atmosfer vardı. 15 binin üzerinde taraftar geldi. Her birine teşekkür ediyorum. Bu salonu Barcelona Lassa'ya dar ettik. Hedefimiz olan Dörtlü Final'e ulaştık." diye konuştu.

Doğuş, 3-2 biten serinin zorlu geçtiğini kaydederek, "Bu kadar zor olacağını biliyorduk. Ev sahibi avantajının önemini gördük. Fenerbahçe Beko maçını şu anda düşünmek istemiyorum. Kutlamaya bakacağız." ifadelerini kullandı.

Yarı finalde Fenerbahçe Beko ile eşleştiklerinin hatırlatılması üzerine Doğuş, "İki Türk takımının Dörtlü Final'e kalması Türk basketbolu açısından çok büyük bir gurur. İki takımla gittiğimiz için çok mutluyuz. Yarı finalde güzel bir maç olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Doğuş, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iki Türk takımının Dörtlü Final'e gitmesiyle ilgili, "İki Türk takımının Dörtlü Final'de olması spor tarihimiz açısından çok önemli ve mutluluk verici. Zorlu mücadele olacak ama ben buna rekabet olarak bakmıyorum. İki Türk takımı el ele Dörtlü Final'e gidiyor. Ne mutlu bize." şeklinde görüş belirtti.

BASKETBOL CAMİASI EFES'İN YANINDA

Basketbol camiasından birçok isim lacivert-beyazlı takımı destekledi.

Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkaı Hidayet Türkoğlu, TBF Üst Yöneticisi Ömer Onan, Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, A Milli Erkek Basketbol Takımı Menajeri Kerem Tunçeri, A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, Galatasaray Doğa Sigorta Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, milli basketbolcu Semih Erden ile basketbol camiasından birçok isim maçı saha kenarından takip etti.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TEBRİK
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türk Hava Yolları (THY) Avrupa Ligi Dörtlü finalinde mücadele etme hakkı kazanan Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'yu kutlayarak başarı dileğinde bulundu.
Bakan Kasapoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi;
"Türk Hava Yolları (THY) Avrupa Ligi play-off çeyrek final serilerinde rakiplerini yenerek Dörtlü Final'e yükselen Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'yu tebrik ediyorum. Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde iki temsilcimizin de yer alması Türk sporu adına çok gurur verici. Bu sevinci bizlere yaşatan sporculara, teknik heyetlere ve yöneticilere teşekkür ediyorum. 17-19 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Vitoria Gasteiz şehrinde gerçekleştirilecek (THY) Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde mücadele edecek olan Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'ya başarılar diliyorum."

CEDİ OSMAN TRİBÜNDE

Anadolu Efes'in kazanması durumunda Dörtlü Final'e yükseleceği maçı milli basketbolcu Cedi Osman da tribünden izledi.

Anadolu Efes'ten Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Cleveland Cavaliers'a transfer olan Cedi, karşılaşmayı salonda takip etti.

Müsabaka öncesinde ismi anons edilen Cedi'ye taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu.

TRİBÜNLER MAVİYE BOYANDI

Müsabakanın oynandığı Sinan Erdem Spor Salonu'nun tribünlerindeki mavi renk ağırlığı görsel açıdan güzel bir atmosfer oluşturdu.

Anadolu Efes Kulübünün taraftarlara yaptığı çağrı üzerine taraftarların büyük çoğunluğu mavi giyerek maça geldi. Ayrıca her koltuğa üzerinde "Kazanacağız" yazılı turkuaz renkli tişörtler bırakıldı.

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.