Bir kupa daha!
- Avrupa’dan Futbol Haberleri
- Giriş Tarihi: 07 Mart 2010 00:00
- Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2010 01:52
Moskova'da oynanan karşılaşmaya Hasan Kabze ilk 11'de başlarken, Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke yedek soyundu. Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren atak oynayan Kazan ekibi aradığı golü 35'te Buharov'un ayağından bulurken, golden sonra baskın oynayan taraf ise CSKA Moskova oldu. İkinci yarıda beraberlik arayan CSKA, bütün çabalarına rağmen gol atmayı başaramayınca, sahadan 1-0 yenik ayrılarak, geçen sene aynı skorla kupayı elinden aldığı Rubin'e kupayı vermek zorunda kaldı.
Kazan'a transfer olduktan sonra ilk kez bu karşılaşmada 82'inci dakikada forma giyen Tekke, Rusya'da 15 günde bir Türkçe yayımlanan ''Gazetem'' gazetesine yaptığı açıklamada, yeni takımıyla ilk maçına çıktığını belirterek, ''Süper kupayı kazandık. Bu benim Rusya'da kazandığım ikinci Süper Kupa. Yeni geldim. İşte on gün oldu antrenmanlara başlayalı. İnşallah bu sene iyi bir performansla başarılı oluruz. Rusya'ya alıştım, ama Kazan, St. Petersburg'a göre biraz daha iyi. Burada hem Türkçe konuşuluyor, hem de arkadaşlarımızla bir birimizi daha önceden tanıyorduk ve burada daha iyi bir ortam var'' dedi.
Zenit ile maçlara çıktığı için UEFA Kupası'nda yoluna devam eden Rubin'in Avrupa'daki karşılaşmalarında forma giyemediğini belirten Tekke, arkadaşlarının başarılı olacağına inandığını söyledi.
Tekke, Trabzonspor'un da ligin ikinci yarısında iyi bir çıkış yakaladığını, ancak sonradan alınan beraberliklerin canını sıktığını ifade ederek, Trabzonspor'un her geçen gün daha iyiye gittiğini kaydetti.
Kazan'ın attığı tek golde büyük emeği olan Kabze de yaptığı açıklamada, ''Biz geçen senede biliyorsunuz kupa maçında CSKA ile karşılaşmıştık. Orada hiç beklemediğimiz bir golle 1-0 yenilmiştik. Bu sezon gerçekten çok istiyorduk kupayı almayı. Kazandığımız için mutluyuz. Sezona iyi bir başlangıç yaptık'' diye konuştu.
Kabze, Rubin'de daha önce sadece kendisinin top koşturduğunu, ancak Gökdeniz ve Tekke'nin gelişiyle Türk futbolcuların sayısının 3'e yükseldiğini belirterek, Tekke'nin Kazan'da başarılı olacağına inandığını söyledi.
YAŞI 16 DEĞERİ 20 MİLYON EURO
FENER'İN ALEX'İ BIRAKMASI İMKANSIZ
TUNCAY UNUTULAMADI GERİ DÖNMELİ
FENER'LE ASLAN'IN UNUTULMAYAN MAÇLARI
DİĞER HABERLER
-
Premier Lig bu sezon kendi kalesine atılan gollerde Avrupa'nın en büyük 10 ligi arasında açık ara zirvede yer alıyor. İngiltere'de 35, Süper Lig'de ise 21 kendi kalesine gol kaydedildi. İşte detaylar... -
Avrupa'nın 5 büyük liginde heyecan dorukta. LaLiga'da Barcelona üst üste 9. galibiyetini alarak şampiyonluğa yaklaşırken, Premier Lig'de Arsenal liderliğini sürdürüyor. Serie A'da Inter, Ligue 1'de PSG ve Bundesliga şampiyonu Bayern Münih dikkat çeken sonuçlar aldı. İşte detaylar... -
Boynuzunu öyle bir geçirdi ki...