Sinan Vardar

Sinan Vardar

17 Ekim 2014 | Cuma

Lafta değil özde değişim şart

Futbol kamuoyu, A Milli Takım'ın son dönemde aldığı başarısız sonuçları konuşuyor. Konuşmaya da devam edeceğiz. Geçtiğimiz hafta Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören çok önemli açıklamalar yaptı. Denizin bittiğini, karanın gözüktüğünü belirterek; kulüplerimizin borç batağına girdiğini tespit ettiğini söyledi.
Bakın, bu da bir erdemdir. Demirören bile bu sistemden rahatsız! O zaman şimdi değişim, reform zamanı. Futbolun başındaki kişi de artık uyandığına göre; "Haydi artık uygulayın!"

Reform kazandı!
Türk futbolunun kurtulması ve yeniden doğru sistemle yol alması için neler yapılması gerektiğini yine bu sütunlarda defalarca vurguladım. Fotomaç'ın arşivine girenler daha önceki yazılarımda üstüne basa basa futbolumuz için neler yapılması gerektiğini bir bir yazdığımı göreceklerdir.
Artık futbolda reform yapılırken; kulüpleri yönetenler savurganlıktan vazgeçip batma noktasına gelen futbolumuza nefes aldırmalı. Türk futbolunun, akil adamları derhal bir araya gelmeli. Reform için ortam sağlanmalı.
Futbolumuzun önde gelen insanları olan Şenes Erzik, Mehmet Ali Aydınlar, Ali Dürüst, İlhan Cavcav, Mehmet Seyit Özkan, Ali Şen ve Süleyman Seba'nın takdirini kazanmış ve 50 yıldan bu yana Türk futbolunda bir şeylerin değişmesi için çırpınan bendeniz de bu yapılanma için elimi taşın altına sokmaya hazırım.

Yarın çok geç olmasın
Dikkatinizi çekerim; Türk Futbolu bu çöküşünü sürdürürse yöneticiler, teknik kadrolar, futbolcular, taraftar ve medya gibi birçok kişi ve kurum bu enkazın altına kalacaklar. Bu çöküş hepimizi etkiliyor. Yoksa günü kurtarma politikalarıyla dünya futbolunda hiç bir şekilde yer bulamayacağımız artık ortada. Yarın çok geç olmadan harekete geçmeliyiz.
Hemen ve şimdi!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor