Necmi Perekli

Necmi Perekli

03 Ekim 2015 | Cumartesi

Bu takım galip gelemez

Bu takımı yaklaşık en son bir buçuk ay önce izledim. Geldim gördüm ki aynı tas, aynı tarak. Değişen hiç bir şey yok. Bu takım rakip sahaya yıkılıyor, ani bir kontratak yiyoruz ve bizim savunma oyuncuları, iki orta bek adamımız halen yerlerinden dahi dönemiyorlar. Bir bakıyorsunuz rakip forvet dört kişi olmuş, senin savunma adamların onların arkasından nal topluyor.. Bu nasıl savunma mantığı ki, iki saatte yerine dönüp rakibe müdahale edemiyor; adam da gidip golünü atıyor.
Sadece savunma oyuncuları değil. Bu savunma mantığının nerede, ne zaman ve nasıl yapılacağı konusunda da son derece büyük zaaf var. Bırakın rakibi kendi sahamızda sıkıştırmayı, bundan önceki maçlarda dahi alınan sonuçlar ve yenilen gollere baktığımızda; Trabzonspor savunması fevkalade hatalı ve ağır kalıyor.

Şanssızlık edebiyatı
Forvet meselesine gelince. Bu konuda zaten hiçbir şey söylemeye gerek yok.
Forvet denilen bir anlayış ve oyuncu yok. Kaçan birkaç pozisyon için, sadece şanssızlık edebiyatı ile teselli buluyoruz.
Simetrik oyundan, asimetrik futbola geçiş; bilinçsiz ve başarısız.
Orta sahaya gelince. Ne bir pres, ne bir rakip kovalama, ne geriye yardım, ne de forvete bir destek ve katkı yok.
Yani bu tarz bir orta saha anlayışı ve yapısı ile her iki tarafta çoğalma denilen fonksiyon yok.. Yok oğlu yok. O zaman sizin rakip üzerinde bırakın deplasmanı, kendi sahanızda dahi bir hakimiyet ve baskı kurmanız asla mümkün değildir.
Şu an hiç bir şey imkansızlıkla kayıtlı değil. Sadece Trabzonspor'da bir tembellik, sistemsizlik ve temelsizlik var.
Bu zaafları bir an önce, nasıl telafi etmeleri gerektiğini bilmeleri gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor