Trabzonspor'un yetenekli kalecisi Onur Kıvrak, "Dünyanın gelecek vaadeden 5 kalecisinden biri" gösterildi. İngiliz Givemefootball sitesi, David De Gea, Thibaut Courtois, Marc-Andre ter Stegen ve Jack Butland'ın arasına bordo-mavili takımın 25 yaşındaki file bekçisini de koydu. Trabzonspor'un resmi sitesi, "dünyanın gelecek vaadeden en iyi 5 kalecisi arasında gösterilen milli kalecimiz Onur Recep Kıvrak'ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz" diye haberi duyurdu.
Onur: Böyle haberler beni motive ediyor
Bu sezon 25'i ilk 11 olmak üzere 26 lig maçında kaleye geçen Onur Kıvrak, Dünya Kupası elemelerinde de ay-yıldızlı kaleyi 2 maçta korudu. Onur, UEFAAvrupa Ligi'nde 2, ZiraatTürkiye Kupası'nda da 2 maçta görev yaptı. 2007-2008 sezonunda Karşıyaka'dan transfer edilen Onur'un Trabzonspor ile 2016'ya kadar sözleşmesi bulunuyor. Onur, "Böyle haberler beni motive ediyor" diye konuştu.
26 maçta 31 gol yedi
Onur Kıvrak: 25 yaşında, 1.87 boyunda. 2008'den beri Trabzonspor'da.
David De Gea: Manchester United - 22 yaşında, 1.90 boyunda. İki yıldır ManU'nun kalesini koruyor.
Thibaut Courtois: Chelsea (Atletico Madrid'te kiralık) - 20 yaşında, 1.99 boyunda. İki yıldır A.Madrid'te.
Marc-Andre ter Stegen: Borussia M'Gladbach - 20 yaşında, 1.90 boyunda. Üç yıldır GLadbach'ta.
Jack Butland: Stoke City (Birmingham City'de kiralık) 20 yaşında, 1.96 boyunda. 2013'ten bu yana Birmingham'ın kalesinde.
Cevat KOL
