Ülkesinde El Heraldo gazetesinin telefonla ulaştığı Kolombiyalı futbolcu, "Ülkeme dönüyorum. Şu anda bir şey konuşmayacağım. Gelince tüm detayları bildireceğim" dedi.
Gazeteye konuşan, Teo'nun babası ise oğlunun büyük sağlık sorunları olduğunu belirterek, "Cumartesi günü idman sırasında bayılmış. Kolombiya'nın ABD maçları için bu ülkede olduğu sırada da herkesi korkutan bir baygınlık yaşamış" dedi.
Kolesterol ve trigliserid taraması yapılan Teo'nun kan örneklerinden herhangi bir şey çıkmadığı, takım doktorları tarafından kontrol edildiğini fakat bir şey bulunamadığı bildirildi. Bu arada Teo'nun daha kapsamlı tedavi edilmesi için İstanbul'a gönderildiği, fakat karısı ve çocuklarının da Trabzon'daki sert hava yüzünden sürekli hastalandığı için Kolombiyalının ülkesine gittiği bildirildi. Bu arada Teo'nun menajeri Ricardo Pachon, yıldız futbolcunun sorununu halletmek için Trabzon'a geliyor.
Diğer yandan Radio Caracol'a açıklama yapan Teo, "Ne yazık ki bir yanlış anlama var. Ben gerçekten Trabzonspor'un internet sayfasına koyduğu için kaçmadım. Türkiye'de insanları ve Trabzonspor'u seviyorum. Gerçek şu ki Cumartesi günü büyük bir sağlık sorunu yaşadım. Neredeyse ölüyordum. Baş dönmesi ve göğüs ağrısı çektim. Bu beni korkuttu. Bu durumda devam edemeyeceğimizi söyleyip ayrıldım. İstanbul'da göründüğüm doktorum bana pekçok oyuncunun böyle sorunlar yaşadığını ve saha içinde ölümler olduğunu söyledi. Ben de bunu duyunca ne yapacağımı bilemedim. Bir kez de Kolombiya'daki doktoruma görünmek istiyorum. Onun benim için söyleyecekleri önemli" dedi.
