Ligin ilk haftasında yaşadığı yenilginin ardından üst üste 4 haftayı galibiyetlerle tamamlayan Fenerbahçe, başkent deplasmanında Gençlerbirliği'ni de mağlup edip, zafer serisini 5 maça çıkarmayı hedefliyor. Gençlerbirliği de puan cetvelindeki konumu nedeniyle sahadan puan ya da puanlarla ayrılma planları yapıyor.
4 maçı da kazanamadı
Fenerbahçe'nin zorlu maç öncesi en büyük korkusu deplasman ve Ankara fobisi. Bu sezon dış sahada oynadığı Salzburg, Galatasaray (Kayseri'de oynanan Süper Kupa finali), Torku Konya ve Arsenal maçlarının hiçbirini kazanamayan Kanarya, Ankara'da G.Birliği ile oynadığı 5 karşılaşmadan ise sadece 1'inde galip gelebildi. Fenerbahçe, ligde deplasman sayılan Kasımpaşa maçını ise İstanbul'da oynadı.
Yanal, "Cesur olun" dedi
Tüm bu verileri çok iyi bilen teknik direktör Ersun Yanal, futbolcularından cesur olmalarını isterken, "Yakaladığımız huzur ortamına herkes imrenerek bakıyor. Bunu sürdürmek elimizde. Hepinizden ekstra özveri bekliyorum. Alacağımız bir galibiyet bize 3 puandan daha fazlasını kazandıracak" dedi.
Emre BOL
