Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Zapotocny ve Sivok Kartal'a fayda sağlar mı?

Tomas Zapotocny
Liberec'ten 600 bin euro karşılığında Udinese'ye geldiği söylenir. Udinese bu sezon İtalya'nın bu sezon en çok gol yiyen 7. takımı oldu. Onun Udinese'de bu sezon forma giydiği 23 maçın 15'inde takım gol yedi. Bu arada iyi penaltı atar, dolayısı ile Kartal penaltılarını ona emanet edebilir. Sağ bek olarak oynayabilmesi de bir başka avantajı olacaktır. Ayrıca sadece kez futbol hayatında kırmızı kart gördü. İki sıkıntı olabilir Tomas konusunda... Birincisi, Slovan Liberec ve Udinese'de oynadığı 6 sezonda sadece 1 kere 20 maçtan daha fazla oynadı. Bu sene de Udinese'de yeni yeni forma buluyordu. 2.
sıkıntı da Udinese, artık dünyada pek uygulayanı kalmamış olan 3'lü savunmayı oynar. Zapatocny de bu sezon maçlarında sürekli 3'lü savunmanın sağ stoperi olarak oynadı. Adam 4'lü savunmayı bu sene unuttu adeta. Bu, Beşiktaş için özellikle ilk maçlarında sıkıntı yaratabilir. Ama Liberec'te oynarken UEFA Kupası karşılaşmaları olan AZ ve Sevilla maçlarında seyretmiştim onu. Orada 4'lü savunmada tandem olarak oynuyordu. Yani kısa sürede hatırlayacaktır gerçek yerini ve Kartal'a faydası olacaktır.

Tomas Sivok
Sparta Prag'dan geldiği Udinese'de tutunamadı aslında. Doğru düzgün forma bulamadı. 90 dakikanın tamamında oynadığı 3 maç oldu. 3'ünde de takımı yenildi. Sonunda da bu sezon başında yeniden Sparta Prag'a kiralandı. Orta alanın her tarafında oynatabileceğiniz bir oyuncudur. Temel oynadığı yer Udinese'nin 4'lü savunma oynadığı maçlarda 3'lü orta alanın soludur. Çek'lerin Galler deplasmanında 0-0 berabere kaldığı ve tamamını seyrettiğim maçta da orta alan 4'lüsünün en solundaki adam oydu. Ama değişik de kullandı Udinese onu. İddialı Futbol ofisimde biz dünyadan her ülkeden maçlar izliyoruz. Yine tüm ekibimle izlediğim Udinese'nin Atalanta'ya kendi sahasında 3-2 yenildiği maçta ve Cagliari'ye deplasmanda 2-1 kaybettiği karşılaşmada orta alanın sağında oynadı. Ama Lazio'ya kendi sahalarında 4-2 yenildikleri maçta orta alanın ortasında idi görev yeri bu kez. Bu görev yeri bana garip gelmemişti. Çünkü Sparta Prag'da oynarken, UEFA kupasında Wien'e ve Ajax'a karşı seyretmiştim onu. Aynı şekilde orta alanın ortasında oynuyordu. 2005'te ciddi bir diz sakatlığı geçirince Milan hayalleri yıkılmıştı. Udinese'ye yaklaşık 4 milyon dolara giderken, herkes onun en yetenekli Çek'lerden biri olduğunu düşünüyordu ama olmadı, beceremedi. Yine de teknik bir oyuncu, orta alanın her yerinde oynayabilme becerisi ile Beşiktaş'a katkısı olur.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Semih fasulyeden santrfor mudur?   / 20-05-2008
 Fatih Terim bu işi bilmiyor   / 16-05-2008
 Şampiyon Her Zaman Her Şeyi En Doğru Yapan Mıdır?   / 09-05-2008
 Şansı var mı?   / 05-05-2008
 Sivas G.Saray'ı yenebilir mi?   / 03-05-2008
 İspanya-İngiltere liglerinin alt üst önerileri   / 02-05-2008
 Mental yorgunluk   / 28-04-2008
 Derbiyi kim kazanır?   / 25-04-2008
 Süper Edu   / 20-04-2008
 Kezman atmasaydı   / 14-04-2008


 
Vagner Love ile uğraşmaya değmez
Sammer G.Saray'a yarar mı?
Zapotocny ve Sivok Kartal'a fayda sağlar mı?
MiLLi TAKIM PiRANA OLMALI
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Coupet atağı
Serdar ile henüz anlaşılmamış...
G.Saray' a gelirim
Barça' da çok az şans bulan...
Gökhan dert yandı
İlk görüşmelerde anlaşma...
İmza fırtınası
Germinal' den Colman, OFTAŞ' tan...