Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Avrupa'da işimiz çok zor

Fenerbahçe'nin dün Rize'de oynamaya çalıştığı futbolun puan getirisi yoktu. İlk önce Rizesporlu futbolcuları canı gönülden verdikleri mücadele için kutluyorum. Kalelerini savundular, rakip kalede de bol bol tehlike yarattılar... Futbol adına gereken her şeyi sahaya koydular. Haklı olarak da 3 puanı aldılar. Buna karşılık Fenerbahçe ne yaptı? İlk dakikalarda saçma sapan bir penaltıyla geriye düşmek deplasmanlarda hoş bir şey olmasa gerek. Arkadan gelen bir kontratak golü Rize'nin işini iyice rahatlattı. Buradaki savunma hatalarından bahsetmeme herhalde gerek yok. Can- Edu ikilisi araya atılan her topta bocalarken, Zico ilk yarıda Can'ı dışarıya alıp Semih'i sahaya soktu. Orta sahadaki Deniz'i Edu'nun yanına monte edip, risk almayı denedi. Tamam, doğru harekettir belki ama Zico'nun burada unuttuğu çok önemli bir nokta var, o da dün kanatların çalışmadığıydı. Sağ kanatta Mehmet Yozgatlı değişikliğini çok geç yaptı. Ben Zico'dan bunu yaparken sol kanatta da Ümit Özat'ı oyuna sokmasını beklerdim. Benim görüşüm daha dengeli bir iş olurdu. Yoksa Tümer, Alex, Deivid, Semih hepsi sahadayken gol yemeden atacağın gollerle kazanmak, futbol adına mucize demektir, bu da olmadı.

Beşir hayran bıraktı
Son haftalarda eleştirilen Volkan milli maçta kendine gelmişti. Dün de Rize'de yediği gollerde hatası yoktu, işini iyi yaptı. Fenerbahçe elbette dünkü maçta bir avantaj kaçırdı. Yine de aradaki puan farkına bakarsak paniğe kapılacak bir durumun mevzubahis olmadığını görürüz. Önemli olan çarşamba günü yapılacak AZ Alkmaar maçı. Bu futbolu, çarşamba günü için eğer gösterge alacaksak o zaman hiç şansımız yok demektir. Savunmada rakibine sürekli pozisyon veren, ofansta gol umudunu karambol toplarına bağlayan bir takımın Avrupa'da yol alması çok zor. Ama yine de o karşılaşmanın havasının ayrı olduğunu söyleyelim ve Fenerbahçeli futbolcuların ve teknik heyetin kafasının AZ maçında olduğuna inanalım. Yoksa Avrupa'nın en çok gol atan takımı karşısında işimiz gerçekten zor olacak. Son olarak Rizespor ve Rıza Çalımbay'ı tekrar kutlarken dün sahada verdiği mücadeleyle kendisine hayran bırakan Beşir'i ayrı bir kefeye koymak istiyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Çaresi belli   / 07-02-2007
 Üç altın puan   / 03-02-2007
 F.Bahçe ve diğerleri   / 02-02-2007
 Düğüm Ankara'da   / 31-01-2007
 Psikolojik savaş   / 30-01-2007
 Hayalkırıklığı   / 27-01-2007
 Heveslen-mesinler   / 24-01-2007
 Boynu bükükler   / 22-01-2007
 Deivid'in gecesi   / 21-01-2007
 Böyle bir garabet   / 19-01-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Rıza Efendi' nin buzlu...
Çalımbay' a kapıcı çocuğu olduğunu...
Geremi atağı
Carrusca ve İnamoto' yu gönderecek...
İnönü farkı
Denizli karşısında Ricardinho ile...
Kader günü
Puan kaybına tahammülü olmayan...