Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Çaresi belli
F.Bahçe'ye alerjisi olanların tek ilacı, F.Bahçe hakkında fikir yürütmemektir Hatta başarabiliyorlarsa seyretmemektir Bu ilaç, o sinir hastalarına iyi gelecektir!


Şu çok açık ki Fenerbahçe, AZ Alkmaar maçına hazırlanıyor. Zico her maç değişen kadrolarla sahaya çıkıyor. Sakatlar riske edilmiyor. Hedef bu kadar açık ve net belliyken oynanan iki karşılaşma için felaket senaryoları üretilip şimdiden darağaçları kuruluyor. Hatta Aurelio'dan santrfor üretme gibi ilginç fikirler de ortaya atılıyor. Trabzon'dan sağ dış olarak alınan Aurelio'dan ön libero yaratan Daum'a futbolu bilmiyor diyenler şimdi Zico'ya sallıyorlar. Fatih Terim de (Aurelio'nun) Mehmet adını aldıktan sonra Milli Takımımızın ön liberosunu bulduğunu söyledi.
Şu çok değerli fikirleri biraz da Terim'e verseler nasıl olur acaba? "Zico yatsın kalksın orta sahaya şükretsin" diye yazıp çiziyorlar. Ama orta sahayı kimin yarattığını sorgulamıyorlar. Bitmiş durumdaki Deniz'i kazanıp Aurelio'yla çift ön liberolu sisteme dönüp o kuvvetli orta sahayı kurduğu için bence Zico'nun değil orada oynayanların, seyredenlerin ve de yazanların Zico'ya şükretmesi gerekir. Geçen hafta salı günkü yazımda ve de çıktığım TV programlarında üstüne basa basa çok kesin bir dille puan farkının bu hafta 7 ya da 8 olacağını belirtmiştim. Bunları elbette bana yukarıdan bir vahiy falan geldiği için söylemedim. Ortaya futbolun gerçeklerini koydum. Ankaraspor karşısında seyrettiğim Galatasaray'ın Kayseri'den çıkaracağı 1 puanı öpüp başına koymasını savunurken, Zico ile her geçen gün ivmesini yükselten Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği geçeceği şeklinde falcılık da (!) yapmıştım. Dediğimiz çıktı. Hem de Kayseri'de yüzde 100'lük bir penaltı çatır çatır yenmesine ve izmir'de Fenerbahçe'nin nizami golünün verilmemesine, üstüne son 15 dakika 10 kişi oynanmasına rağmen... Emin olduğum bir konu daha var. Alkmaar maçında Fenerbahçe'nin futbolu en üst seviyeye çıkacaktır. Bugünlerde Zico'nun yapacağı en büyük yanlış, futbolcuların yerleriyle oynamaktır. Ama böyle bir amatörlüğüe düşmeyecektir. Taşlar yerli yerinde olmalı. PSV ve Schalke'ye 3 atıldığı zaman ortalarda görünmeyenler, her kötü sonuçta sonra Alex'i dillerine doluyorlar. Zico bunlara da dikkat etmeli. 3-5 kişinin değil, futbolun gerçeklerinin peşinde koşmalı. Zaten öyle de yaptığı için korkulacak bir şey yok. Söylemek istediğim; Fenerbahçe'ye alerjisi olanların ilacı, takıma her gelen teknik adam ve futbolcuların kellesini istemek değildir. Zaten o günler geride kaldı. Bu hastalığın tek ilacı, Fenerbahçe hakkında fikir yürütmemek, hatta başarılabiliyorsa seyretmemektir. Bu ilaç, kendilerine de iyi gelecektir, kendilerini takip edenlere de. Eee onlar da sinir hastası olmuyorlar mı?



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Üç altın puan   / 03-02-2007
 F.Bahçe ve diğerleri   / 02-02-2007
 Düğüm Ankara'da   / 31-01-2007
 Psikolojik savaş   / 30-01-2007
 Hayalkırıklığı   / 27-01-2007
 Heveslen-mesinler   / 24-01-2007
 Boynu bükükler   / 22-01-2007
 Deivid'in gecesi   / 21-01-2007
 Böyle bir garabet   / 19-01-2007
 Semih ve kulübe   / 17-01-2007


 
Çaresi belli
Korkulacak bir şey yok
Forma geldi de
Ayıp oluyor
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Sahada görüşürüz
Sambacı: Bu konu hakkında konuşmak...
Sevgililer gününde iki...
Riva ile 140 milyon dolar gelecek,...
Milne şoku
İngiliz çalıştırıcı, 308 bin...
İlaç olurum
"Uyum sorunum yok. Bu kaliteli...