LAHMACUN BÖREĞİ TARİFİ - Lahmacun Böreği nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
Yeni tarifler denemek isteyenler için lahmacun böreği vazgeçilmez lezzetlerin başında geliyor. Büyük küçük herkesin damağında tadını bırakacak bir tarif olan lahmacun böreği, kalabalık sofraların da olmazsa olmazı oldu. Vatandaşlar tarafından arama motorlarında "Lahmacun böreği nasıl yapılır? Lahmacun böreği malzemeleri nelerdir?" diye araştırılıyor. İşte tüm soruların cevabı.
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 04 Ocak 2024, 23:32:13, Güncelleme: 04 Ocak 2024, 23:32:13
LAHMACUN BÖREĞİ TARİFİ - Ayrı ayrı yemekler yapmakla uğraşmak istemeyenler için pratik bir tarif olan lahmacun böreği, herkesin damağını çatlatmaya devam ediyor. Evde lahmacun böreği yapmak isteyenler için lahmacun böreği tarifi, malzemeleri ve püf noktaları haberimizde..
❓Lahmacun böreği nasıl yapılır?
👉Malzemeler:
👉Harcı İçin:
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates(kabuksuz)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 400 gram dana kıyma
👉Sosu İçin:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
👉Börek İçin:
- 3 adet yufka
👉Yapılışı:
- Harç için; kıyma hariç bütün malzemeleri iri parçalar halinde doğrayıcı haznesine koyun.
- Tüm malzemeler birleşene kadar blender'dan geçirin.
- Hazırladığınız harcı ve kıymayı geniş bir kaseye koyun.
- Yoğurun ve akıcı, yumuşak bir hale getirin.
- Böreğin sosu için bir kasede yumurta, süt ve yağı çırpın.
- Fırın tepsisini yağlayın ve ilk yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yerleştirin.
- Yufkayı fırça yardımı ile soslayın ve kalan iki yufkayı üst üste soslayarak , hafif buruşturup tepsiye yerleştirin. Kenarda kalan yufka parçalarını ortaya doğru düz bir zemin olacak şekilde kapatın ve kalan sosu üzerine sürün.
- Tepsideki yufkaların üzerine tek bir katman olacak şekilde kıymalı harcı yayın ve düzleştirin.
- Böreği önceden ısıtılmış, 200 derecelik fanlı fırında kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Pişen böreği katlamadan önce oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirin, ardından rulo gibi sarın.
- Böreği dilimleyin.
- Böreği sıcak olarak yanında maydanoz ve limonla servis edin.
🌟AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Hep meyve olarak tükettiğimiz elma, bu kez ana yemek lezzetiyle karşımıza çıkıyor. Mayhoş tadının pirinçlerle muhteşem uyumu sebebiyle Osmanlı mutfağından tüm dünyaya yayılan elma dolması, son zamanların en çok araştırılan tarifleri arasında yer alıyor. Peki Elma dolması nasıl yapılır? İşre pirinçli elma dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Kalabalık sofraların gözdesi olan ve sık tercih edilen Piliç Topkapı, adından anlaşılacağı gibi Osmanlı saray mutfağından bu zamanlara kadar gelmiş, iç pilava sarılmış tavuğuyla severek yapılan tarifler arasında yer alıyor. Vatandaşlar tarafından arama motorlarında "Piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı malzemeleri nelerdir?" diye araştırıyor. İşte Piliç topkapı yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları..