Masterchef LOR TATLISI TARİFİ | Lor Tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Tam ölçülü Lor Tatlısı
Masterchef'te Lor Tatlısı yapılmasının ardından ülkemize ait yöresel tatlılar arasında yer alan Lor Tatlısı merak konusu oldu. Lor Peyniri Tatlısı şerbetli ama hafif tatlı sevenler için ideal bir lezzet. Lor Tatlısı birçok püf noktası da barındırıyor. Masterchef Lor Tatlısı tarifi malzemeleri ve yapılışı ile ilgili detayları sizler için derledik.
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 14 Aralık 2023, 21:51:45
Ayvalık'ın meşhur tatlısı olarak bilinen Lor Tatlısı Masterchef'in 14 Aralık tarihli bölümünde yapıldı. İzleyicilerin de dikkatini çeken bu pratik ama bir o kadar da lezzetli tatlı Kalburabastı tatlısını anımsatıyor. Peki, Lor Tatlısı nasıl yapılır? Lor Peyniri Tatlısı tarifi malzemeleri ve püf noktaları haberimizde...
LOR TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı tuzsuz lor peyniri
- 3 adet yumurta (orta boy)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 60 gram tereyağı
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
LOR PEYNİRİ TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Uygun bir tavaya su süt toz şeker ve tereyağ eklenerek yağ ve şeker eritilir.
- Üzerine unu eleyerek ve ardından irmiği ekleyip karıştırılır.Katı bir hamur oluyor.
- Ocağın altı kapatılır ve lor peyniri eklenerek karıştırılır.
- Hazırladğımız hamuru derin bir kaseye alarak teker teker yumurta kırılır ve mikser yardımıyla çırpılır.
- Hamuru sıkma torbasına alıp tepsiye aralıklarla sıkılır. Dilerseniz kaşık yardımıylada dökebilirsiniz.
- Fırın önceden 200 derecede ısıtılıp ısısı 170 dereceye düşürülür ve tatlımız üzeri kızarsana kadar yaklaşık 25-30 dk pişilir.
- Tatlı fırındayken şerbeti hazırlanır.
- Tencereye su ve şeker eklenir şeker eriyip kaynadıktan 10 dk sonra limon suyu ilave edilir ve 10 dk daha kısık ateşte kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
- Fırından çıkan tatlıya sıcak şerbet dökülür.
- Tatlı sıcak şerbet hafif sıcak olacak.
DİĞER HABERLER
-
Kalabalık sofraların gözdesi olan ve sık tercih edilen Piliç Topkapı, adından anlaşılacağı gibi Osmanlı saray mutfağından bu zamanlara kadar gelmiş, iç pilava sarılmış tavuğuyla severek yapılan tarifler arasında yer alıyor. Vatandaşlar tarafından arama motorlarında "Piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı malzemeleri nelerdir?" diye araştırıyor. İşte Piliç topkapı yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları.. -
Bodrum yöresine ait olarak bilinen Çökertme Kebabı Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Birçok kişi Çökertme Kebabı tarifini merak etti ve Çökertme Kebabı nasıl yapılacağını öğrenmek istedi. Peki, Çökertme Kebabı nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? -
Hep meyve olarak tükettiğimiz elma, bu kez ana yemek lezzetiyle karşımıza çıkıyor. Mayhoş tadının pirinçlerle muhteşem uyumu sebebiyle Osmanlı mutfağından tüm dünyaya yayılan elma dolması, son zamanların en çok araştırılan tarifleri arasında yer alıyor. Peki Elma dolması nasıl yapılır? İşre pirinçli elma dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...