PİROHU TARİFİ | Kıbrıs mantısı nasıl yapılır? - Pirohu malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Peynir, et suyu ve cevizle yapılan bir çeşit mantı olan Pirohu, Osmanlı mutfağında sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Piruhi olarak da bilinen ve et suyunda pişirilen peynirli mantının tarifi, son zamanlarda en sık araştırılan yemekler arasında yerini aldı. Peki Kıbrıs mantısı nasıl yapılır? - Pirohu malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 24 Aralık 2022, 00:01:00, Güncelleme: 29 Kasım 2023, 09:00:40
PİROHU TARİFİ | Kıbrıs'ın geleneksel lezzetlerinden olan ve Osmanlı mutfağından dünyaya yayılan, yiyen herkesin tadına hayran kaldığı Pirohu tarifi, son zamanlarda sıklıkla araştırılan tarifler arasında yerini aldı. Kuzey Kıbrıs Türk mutfağının yanı sıra Güney Kıbrıs Rum mutfağında da sevilen lezzetler arasında yer alan Pirohu hakkında arama motorlarında araştırılan Kıbrıs mantısı nasıl yapılır? - Pirohu malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları konularını haberimizde derledik. İşte detaylar...
KIBRIS MANTISI NASIL YAPILIR?
PİROHU MALZEMELERİ
Hamuru İçin:
- 1 yumurta
- 2, 5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- Tuz
İçi için:
- Tulum peynir
- Maydanoz
- Bir tutam kırmızı biber
Üzeri için:
- Sarımsaklı yoğurt (isteğe bağlı)
- Tereyağı
- Tatlı kırmızı toz biber
PİROHU YAPILIŞI
- Bir kaba elenmiş unu alın. Ortasını havuz gibi açın ve yumurtayı ekleyin.
- Çevresine bir silme tatlı kaşığı tuz serpin.
- Yumurtayı elinizle karıştırın bir yandan su ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz.
- Hamurun sert olmamasına dikkat edin.
- Bu hamuru yumruk büyüklüğünde bezelere ayırıp kabuk tutmaması için üzerini nemli bezle örtün.
- 20 dakika dinlenmeye bırakın.
- İç kısmı için tulum peynirini rendeleyin.
- İçine ince doğradığınız maydanozu ve bir tutam kırmızı biberi ekleyin, karıştırın.
- Bezeleri yufka şeklinde açın. (Çok ince olmamalı.) Kare şeklinde kesin.
- İçine birer tutam iç karışımdan koyun.
- Üçgen şeklinde katlayın ve kenarlarını parmak uçlarınızla sabitleyip çatal ucu ile kenarlarına bastırın.
- Geniş bir tencerede su kaynatın.
- Piruhileri içine dikkatlice koyun ve arada karıştırarak pişirin.
- Piştiğini bir tane deneyerek kontrol edebilirsiniz.
- Servis tabağına alın. Üzerine toz biber ile kavurduğunuz tereyağını dökün.
- İsterseniz sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.
PİROHU PÜF NOKTALARI
Pirohu'nun aslı et su yu ile pişirilir. Bu sebeple kaynattığınız suya bir adet et bulyon veya bir miktar et suyu dökerek hamurları bu şekilde haşlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Bulgurla yapılan köftenin muhteşem sosla buluştuğu yöresel lezzet Fellah köftesi, arama motorlarında en sık araştırılan yemek tarifleri listesinde ilk sıralara yükseldi. Peki Fellah Köftesi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? Asla dağılmayan nefis Fellah köftesi tarifi haberimizde... -
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde... -
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...