AKHİSAR KÖFTE TARİFİ - Evde Akhisar Köfte nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları neler?
Adını Manisa'nın Akhisar ilçesinden alan meşhur köfte mükemmel tadıyla damak çatlatmaya devam ediyor. Arama motorlarında en sık araştırılan yemek tarifleri listesinde ilk sıralara yükselen Akhisar Köfte nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? Asla dağılmayan nefis Akhisar Köfte tarifi haberimizde...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 07 Kasım 2023, 23:30:45, Güncelleme: 07 Kasım 2023, 23:30:45
AKHİSAR KÖFTE TARİFİ - Manisa ve çevresinde yaygın olan Akhisar Köfte yapımı vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Ağızda dağılan nefis Akhisar Köfte denemek isteyenler için Akhisar Köfte nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? sorularının cevabını haberimizde derledik. İşte detaylar...
Akhisar Köfte nasıl yapılır?
Malzemeleri:
- 700 gr kuzu kıyma (sinirlerden arındırılmış kaburga eti kıyması)
- 300 gr iç yağ
- Büyükçe bir baş soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- karabiber
Yapılışı:
- Kuzu kaburga etinin sinirlerini temizlettikten sonra iç yağını da ekleterek iki kere çektirelim.
- Büyükçe bir baş soğanı rendeleyelim ve bir tülbentin içine alarak suyunu iyice sıkalım.
- Kıymayı, suyunu sıktığımız soğanı (soğanın posası diyebiliriz), tuz ve karabiberi çukur bir kaba alarak güzelce yoğuralım.
- Üzerini örterek buzdolabına alalım ve en az bir gün buzdolabında dinlendirelim.
- Sosis kalınlığında ve işaret parmağı uzunluğunda şekil verdikten sonra mümkünse kömür ateşinde pişirelim.
- Piyaz soğan, fasulye piyazı ve yeşillikler eşliğinde taze pide ile servis yapalım.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Bulgurla yapılan köftenin muhteşem sosla buluştuğu yöresel lezzet Fellah köftesi, arama motorlarında en sık araştırılan yemek tarifleri listesinde ilk sıralara yükseldi. Peki Fellah Köftesi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? Asla dağılmayan nefis Fellah köftesi tarifi haberimizde...