BALLI TAVUK TARİFİ - Evde Ballı Tavuk nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları...
Uzak Doğu tarifleri arasında yer alan ballı tavuk, favori lezzetler arasında yer almaya devam ediyor. Evde ballı tavuk yapmak isteyen vatandaşlar tarafından son zamanlarda en sık araştırılan ballı tavuk tarifi haberimizde...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 01 Kasım 2023, 23:30:56, Güncelleme: 01 Kasım 2023, 23:30:56
BALLI TAVUK TARİFİ - Tavuk ve balın kombinasyonuyla ortaya çıkan bu Uzak Doğu yemeği büyük küçük herkesin hoşuna gitmeye devam ediyor. İşte "Ballı tavuk nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?" sorularının yanıtı haberimizde.
Ballı Tavuk nasıl yapılır?
Malzemeleri:
- 4 adet tavuk but veya göğüs
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı bal
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- Tuz ve karabiber
- Taze kişniş veya taze soğan
Yapılışı:
- Tavukları yıkayıp kurulayın. Tavuk göğsünü dilimler halinde kesin.
- Bir tavada sıvı yağ ve tereyağını ısıtın. Tavukları tavada her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın.
- Tavuklar pişerken tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz. Kızartma işlemi sırasında tavukların içi tamamen pişmesine gerek yok.
- Son pişirme işlemini fırında yapın. Tavukları kızarttıktan sonra bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Başka bir kaba bal, soya sosu, ezilmiş sarımsak ve toz zencefili karıştırın. Bu karışımı tavukların üzerine dökün.
- Tavukları 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Tavuklar iyice pişene kadar bal karışımını üzerlerine sık sık sürün.
- Tavuklar kızarana ve bal sosu iyice koyulaşana kadar fırında pişirin. İsteğe bağlı olarak, üzerini taze kişniş veya taze soğan ile süsleyebilirsiniz.
- Ballı tavukları sıcak servis yapın. Yanında pilav veya sebzelerle servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Kalabalık sofraların gözdesi olan ve sık tercih edilen Piliç Topkapı, adından anlaşılacağı gibi Osmanlı saray mutfağından bu zamanlara kadar gelmiş, iç pilava sarılmış tavuğuyla severek yapılan tarifler arasında yer alıyor. Vatandaşlar tarafından arama motorlarında "Piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı malzemeleri nelerdir?" diye araştırıyor. İşte Piliç topkapı yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları.. -
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Bodrum yöresine ait olarak bilinen Çökertme Kebabı Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Birçok kişi Çökertme Kebabı tarifini merak etti ve Çökertme Kebabı nasıl yapılacağını öğrenmek istedi. Peki, Çökertme Kebabı nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?