KUMPİR BÖREĞİ TARİFİ | Kumpir böreği malzemeleri, yapılışı, püf noktaları
Ağızda dağılan patatesin içine konan envai çeşit malzemeyle herkesin damak tadına uyan kumpir böreği, son zamanların en sık araştırılan tarifleri arasında yerini aldı. Nefis lezzeti ve doyuruculuğuyla deneyenlerin vazgeçemediği kumpir böreğini yapmak isteyenler için kumpir böreği nasıl yapılır? sorusunun cevabını haberimizde derledik. İşte kumpir böreği malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 05 Ekim 2023, 20:01:41, Güncelleme: 05 Ekim 2023, 20:01:41
KUMPİR BÖREĞİ TARİFİ | Kumpir böreği, son zamanların en poopüler tarifleri arasında yer alan kumpir böreği, büyük küçük herkesi lezzetiyle büyülüyor. İçinde eriyen tereyağına karıştırılan envai çeşit malzemeli kumpiri bir de böyle deneyenler, bu eşsiz tattan vazgeçemiyor. Peki Kumpir böreği nasıl yapılır? İşte malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
KUMPİR BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Malzemeleri:
- 4-5 büyük patates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 su bardağı ince doğranmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- Yufka (mümkünse yufka yerine baklavalık yufka kullanabilirsiniz)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (üzerine sürmek için)
- Susam veya çörek otu (üzerine serpmek için)
Yapılışı:
- Kumpir böreği için öncelikle patatesleri haşlayın.
- Haşlanan patatesin içine kaşar ve baharatları ekleyin.
- İyice ezerek karıştırın.
- Yufkaların yapraklarını 4'e ayrılacak şekilde pizza dilimi kesin.
- Yufka diliminin yarısına malzemeden koyup rulo şekilde sarın ve gül böreği yapar gibi dolayın.
- Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın.
- Yufkalar bittiğinde üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Püf noktaları:
İç malzemeyi isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Patates haricinde sucuk, beyaz peynir, mantar veya ıspanak gibi farklı malzemelerle de deneyebilirsiniz.
DİĞER HABERLER
-
Kalabalık sofraların gözdesi olan ve sık tercih edilen Piliç Topkapı, adından anlaşılacağı gibi Osmanlı saray mutfağından bu zamanlara kadar gelmiş, iç pilava sarılmış tavuğuyla severek yapılan tarifler arasında yer alıyor. Vatandaşlar tarafından arama motorlarında "Piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı malzemeleri nelerdir?" diye araştırıyor. İşte Piliç topkapı yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları.. -
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Bodrum yöresine ait olarak bilinen Çökertme Kebabı Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Birçok kişi Çökertme Kebabı tarifini merak etti ve Çökertme Kebabı nasıl yapılacağını öğrenmek istedi. Peki, Çökertme Kebabı nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?