HELATİYE MUHALLEBİSİ TARİFİ | Helatiye Muhallebisi nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Osmanlı'nın en sevilen lezzetlerinden olan ve içindeki envai çeşit malzemeyle büyük küçük herkesin severek yediği, hem hafif hem pratik helatiye muhallebisinin yapılışı, en çok araştırılan tarifler arasında yerini aldı. Peki Helatiye Muhallebisi nasıl yapılır? İşte helatiye muhallebisi malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 11 Ağustos 2023, 20:30:29, Güncelleme: 11 Ağustos 2023, 20:30:29
HELATİYE MUHALLEBİSİ TARİFİ | Osmanlı mutfağından günümüze gelen, damla sakısı ve gül suyu esansıyla damak çatlatan bir lezzet olan helatiye muhallebisi, sıcak yaz günlerinin en sevilen tatlıları arasında yer alıyor. Peki Helatiye Muhallebisi nasıl yapılır? Helatiye muhallebisi malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını sizler için haberimizde derledik. İşte detaylar...
HELATİYE MUHALLEBİSİ NASIL YAPILIR?
Helatiye Muhallebisi Malzemeleri:
Muhallebi için;
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 parça damla sakızı
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 3.5 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı gül suyu
- 1 çay bardağı nar tanesi
- 1 çay bardağı soyulmuş badem
- 2/3 çay bardağı soyulmuş antep fıstığı
- 1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı
Helatiye Muhallebisi Yapılışı:
- Şerbet için şeker, su ve gül suyunu tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Soğumaya bırakın.
- Süt, şeker ve damla sakızını tencereye alıp kaynamaya bırakın. Nişasta ve suyu iyice karıştırıp ince ince süte ekleyin ve muhallebi kıvamında pişirin.
- Karışımı su ile ıslatılmış kare bir kabın içerisine yayın. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra küp şeklinde doğrayın. Servis kaplarına şurubu paylaştırın.
- Küp doğranmış muhallebi, kayısı, nar, badem ve fıstık ekleyip hafif karıştırın ve servis yapın. İsteğe göre buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
DİĞER HABERLER
-
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Bodrum yöresine ait olarak bilinen Çökertme Kebabı Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Birçok kişi Çökertme Kebabı tarifini merak etti ve Çökertme Kebabı nasıl yapılacağını öğrenmek istedi. Peki, Çökertme Kebabı nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? -
Kalabalık sofraların gözdesi olan ve sık tercih edilen Piliç Topkapı, adından anlaşılacağı gibi Osmanlı saray mutfağından bu zamanlara kadar gelmiş, iç pilava sarılmış tavuğuyla severek yapılan tarifler arasında yer alıyor. Vatandaşlar tarafından arama motorlarında "Piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı malzemeleri nelerdir?" diye araştırıyor. İşte Piliç topkapı yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları..