BEEF WELLINGTON TARİFİ | Beef Wellington nasıl yapılır? - Beef Wellington malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Puf böreğine sarılıp fırınlanan biftekten yapılan ve damak çatlatan lezzetiyle geleneksel İngiliz yemeklerinin en sevileni olan Beef Wellington tarifi, son zamanlarda arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. Orta, az pişmiş dana etiyle yapılan bu lezzet hakkında araştırılan Beef Wellington nasıl yapılır? sorusunun cevabını haberimizde derleidk. İşte Beef Wellington malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 19 Aralık 2022, 06:31:06
BEEF WELLINGTON TARİFİ | Zorlu bir tarif olarak bilinen böreğe sarılmış, orta pişmiş dana etiyle yapılan Beef Wellington, en sık araştırılan yemek tarifleri listesinde ilk sıralarda yerini aldı. İngiltere'nin geleneksel yemeklerinden olan ve adını Wellington 1. Dükü Arthur Wellesley'den aldığı düşünülen Beef Wellington hakkında araştırılan Beef Wellington malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik. İşte detaylar...
👉 JESUS İSTEDİ MOU ALIYOR! TRANSFER...👈
🔥 KIM MIN-JAE'YE DÜNYA DEVİ TALİP! REKOR BONSERVİS... 🔥
BEEF WELLINGTON NASIL YAPILIR?
BEEF WELLINGTON MALZEMELERİ
🍖Bir kg bütün bonfile
🍖500 gr milföy hamuru
🍖250 gr mantar
🍖12 dilim füme dana eti
🍖Dijon hardalı
🍖3 dal taze kekik
🍖3 dal taze biberiye
🍖1 yumurta
🍖Zeytinyağı
🍖Deniz tuzu
🍖Karabiber
BEEF WELLINGTON YAPILIŞI
🍖Bütün bonfileyi sığabileceği kase içerisine yerleştirdikten sonra her iki tarafı da tuz ve karabiberlenir.
🍖Baharatlanan bonfile tavaya alınarak üzerine zeytinyağı dökülür ve çevrilerek mühürlenir. Ardından tepsiye yerleştirilir.
🍖Dilimlenen mantarlar tavada zeytinyağı ile pişirilir. Ardından milföy hamuru streç film üzerine yerleştirilir ve üzerine dijon hardalı serpilir. üzerine füme etler yan yana dizilir. Milföy hamurunun üzeri kaplanacak şekilde. Füzem etin üzerine mantarlar konulur. Mantarların üzerine de bonfile yerleştirilir. Etin üzerine kekik ve biberiye atılabilir. Ardından birkaç dilim daha füme et konulur ve milföy hamurları ile üstü kapatılır. Milföy hamurları ile et iyice sarılır.
🍖Pişirme kağıdı konulan tepsiye milföy hamurlu et konulur. Etrafına yumurta sürülür. Fırında 200 derece 35 dakika kadar pişirilir. Dilimleyerek servis edilir.
BEEF WELLINGTON PÜF NOKTALARI
🍖Bonfilenizi dilerseniz pişirmeden önce porsiyonlara bölüp tek tek parçalar halinde fırınlayabilir ya da piştikten sonra küçük parçalara bölerek servis edebilirsiniz.
DİĞER HABERLER
-
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Bulgurla yapılan köftenin muhteşem sosla buluştuğu yöresel lezzet Fellah köftesi, arama motorlarında en sık araştırılan yemek tarifleri listesinde ilk sıralara yükseldi. Peki Fellah Köftesi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? Asla dağılmayan nefis Fellah köftesi tarifi haberimizde... -
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...