HAMSİLİ PİLAV TARİFİ - Hamsili pilav nasıl yapılır? | Fırında hamsili pilav malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Karadeniz'in en güzel lezzetlerinden hamsili pilavın yapımı vatandaşlar tarafından en çok merak edilen tarifler arasında yer alıyor. Pilavıyla birlikte ana yemek fırsatı sunan bu hazırlaması kolay ve damak çatlatan lezzet için arama motorlarında araştırılan Hamsili pilav nasıl yapılır? | Fırında hamsili pilav malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları konularını haberimizde derledik.
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 01 Kasım 2022, 00:04:09, Güncelleme: 01 Kasım 2022, 00:04:09
HAMSİLİ PİLAV TARİFİ | Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan hamsili pilav, yöresel bir lezzet olmaktan çıkarak tüm ülkeye yayılmasının ardından vatnadaşlar tarafından tarifi en çok araştırılan yemekler listesinde ilk sıralara yükseldi. Peki Hamsili pilav nasıl yapılır? İşte fırında hamsili pilav malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
FIRINDA HAMSİLİ PİLAV NASIL YAPILIR?
HAMSİLİ PİLAV MALZEMELERİ
- 1,5 kilo hamsi
- 3 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- Maydanoz
- 2 su bardağı sıcak su (pilav için)
- Tereyağı
- Sıvı yağ
HAMSİLİ PİLAV YAPILIŞI
- Hamsiler güzelce ayıklanır ve kılçıkları temizlenip yıkanır.
- Hamsiler suda bekletilir ve tuz, limon suyu eklenir. Bu sayede hamsi kokusu pilava sinmez. En az 20 dakika.
- Kuş üzümleri bir kaseye alınıp ılık suda bekletilir.
- Pirinçler yıkanıp sıcak suda tuz eklenip bekletilir.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulur. Soğanlar eklenip kavrulur.
- Fıstıklar eklenip kavurmaya devam edilir.
- Kuş üzümlerinin suyu süzülür ve tencereye eklenir.
- Karabiber, yenibahar, tuz eklenir.
- Pirinçler eklenip suyu da eklenip kısık ateşte pişirilir.
- Pişince maydanoz eklenip karıştırılır.
- Borcam tereyağıyla iyice yağlanır ve hamsiler dizilir.
- İç harcı eklenip gene hamsi dizilir.
- Üzerine çok az sıvı yağ dökülür.
- 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirilir.
HAMSİLİ PİLAV PÜF NOKTALARI
- Kılçıklarını tamamen ayıkladığınız hamsileri bol suda yıkayıp fazla sularını süzdükten hatta kuruladıktan sonra pilav yapımında kullanın.
- Isıya dayanıklı fırın kaplarında hamsili pilavı porsiyonluk olarak da hazırlayabilirsiniz.
__AFİYET OLSUN__
DİĞER HABERLER
-
Bodrum yöresine ait olarak bilinen Çökertme Kebabı Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Birçok kişi Çökertme Kebabı tarifini merak etti ve Çökertme Kebabı nasıl yapılacağını öğrenmek istedi. Peki, Çökertme Kebabı nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? -
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Kalabalık sofraların gözdesi olan ve sık tercih edilen Piliç Topkapı, adından anlaşılacağı gibi Osmanlı saray mutfağından bu zamanlara kadar gelmiş, iç pilava sarılmış tavuğuyla severek yapılan tarifler arasında yer alıyor. Vatandaşlar tarafından arama motorlarında "Piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı malzemeleri nelerdir?" diye araştırıyor. İşte Piliç topkapı yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları..