KORUK SUYU NASIL YAPILIR? Koruk suyu yapımı, tarifi ve malzemeler...
Koruk suyu arama motorları ve sosyal medyada sık sık araştırılan, olduça sağlıklı ve sevilen bir lezzettir. zeytinyağlı bamya, zeytinyağlı dolma gibi yemek tariflerinde sık sık kullanılmaktadır. Peki, evde koruk suyu nasıl yapılır? Koruk suyu tarifi nedir? Koruk suyunun faydaları ne? İşte detaylar...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 15 Ağustos 2022, 23:30:32, Güncelleme: 15 Ağustos 2022, 23:30:32
Olgunlaşmamış üzümden elde edilen Koruk suyu üzümlerin ezilmesiyle ortaya çıkmaktadır. Oldukça sık araştırılan koruk suyu ile ilgili tüm bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte koruk suyu tarifi, fadaları ve yapılışı...
KORUK SUYU NEDİR? NASIL YAPILIR?
Ham üzümden elde edilen koruk suyunun ismi de buradan gelmektedi. Olgunlaşmamış üzümün ezilmesiyle elde edilmektedir. Zeytinyağlı yemeklerde sık sık kullanılır. Koruk suyu birden fazla tarif ile elde edilebilmektedir.
KORUK SUYU NASIL YAPILIR? MALZEMELERİ NELER?
- 1 su bardağı su,
- 2 adet salkım koruk,
- 2 tane kuru soğan,
- Tuz
KORUK SUYU YAPIMI
Asmadan koparılan tam olgunlaşmamış üzüm iyice yıkanır. Ardından Mutfak robotundan geçirilir. Ezilen koruklara su takviyesi yapılır. El yardımıyla sıkılan koruklar tülbent veya benzeri bir malzeme ile süzülür. Ardından tuz eklenir. İnce doğranmış soğanlar suya eklenir.
KORUK SUYU NASIL SAKLANIR?
Hazırlanmış olan koruk sularının saklanması mümkündür. Bununla beraber koruk sularının saklanması için cam şişe kullanmak gerekmektedir. Hazırlanan koruk suları; cam şişeler içerisine alınarak, mutlaka olarak buzdolabı içerisinde saklanmalıdır.
KORUK SUYUNUN FAYDALARI NE?
Sindirimi kolaylaştıran koruk suyu hazımsızlığı azaltır. Vücuttaki harareti alır. Toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Ödem oluşması riskini azaltır.Bağışıklığı güçlendirir.
DİĞER HABERLER
-
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Bulgurla yapılan köftenin muhteşem sosla buluştuğu yöresel lezzet Fellah köftesi, arama motorlarında en sık araştırılan yemek tarifleri listesinde ilk sıralara yükseldi. Peki Fellah Köftesi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? Asla dağılmayan nefis Fellah köftesi tarifi haberimizde... -
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...