Ramazan Bayramı tatlısı! Evde baklava nasıl yapılır? Baklava tarifi ve yapımı nasıl? Bayram tatlıları...
Ramazan Bayramı'nda evde yapılacak tatlılar merak konusu oldu. Arama motorlarında araştırılan konular arasında "Bayram tatlıları, bayramda yapılacak tatlılar, bayrama özel tatlı, tatlı tarifleri, baklava tarifi" gibi sorgular da yapılıyor. Peki, evde baklava nasıl yapılır? Baklava tarifi ve malzemeleri nelerdir?
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 13 Mayıs 2021, 09:42:35
Ramazan Bayramı'nda tatlı yapmak isteyenler için bayram tatlıları listesinde 1 numarada yer alan baklava tarifini sizler için derlerdik.
BAKLAVA MALZEMELERİ
Yufkası İçin:
-5 su bardağı un
-3 adet yumurta
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı ayçiçek yağı
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı sirke
-1/2 çay kaşığı tuz
Yufkaları açmak ve ara katları için:
-1,5 su bardağı mısır nişastası
-250 gram eritilmiş tereyağı
-3 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için:
-3.5 su bardağı toz şeker
-3.5 su bardağı su
-1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
BAKLAVA NASIL YAPILIR? İŞTE TARİFİ
Öncelikle, unu derin bir kaba koyun. Orta kısmını havuz gibi açın. İçine süt, yumurta, ayçiçek yağı, sirke, tuz ve kabartma tozunu ilave edin. Ardından malzemeleri yavaş yavaş karıştırarak, unla birlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru, üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 1 saat oda sıcaklığında bekletin. Dinlenmiş hamuru, 20 eşit parçaya ayırın. Unladığınız tezgah üzerinde bezeleri tabak büyüklüğünde açın. Aralarına mısı nişastası serpiştirerek, açtığınız hamurları üst üste dizin. Ardından oklava yardımıyla üst üste dizilen hamurları incecik açın. Yufkanın katlarını yağlamak için tereyağını minik bir tavada ya da tencerede kısık ateşte eritin. Fırın tepsinizin tabanını eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Açtığınız yufkalardan iki tanesini baklavanın alt ve üst katı içi ayırın. Yufkaların on adetini aralarını tereyağıyla yağlayıp, fırın tepsisinde üst üste dizin. İnce çekilmiş ceviz içini baklavanın orta katına eşit olarak serpiştirin. Kalan yufkaları, aynı şekilde aralarını tereyağı ile yağlayarak üst üste dizin ve baklavayı bu şekilde oluşturmaya devam edin. Yufkaların kenar kısımlarını bir bıçak yardımıyla tepsinin alt tarafına doğru ittirin. Baklavayı olmasını istediğiniz şekilde dilimleyin. Tereyağını biraz da baklavaların üzerine sürüp, tepsiyi önceden ısıtılmış fırında 180 derece yaklaşık 50 dakika pişirin. Ardından şerbeti hazırlamaya geçin. Toz şekeri, derin bir tencerede su içerisinde eritip yaklaşık 25 dakika pişirin. Kaynayan suya limon suyu da ekleyip ocaktan alın. Fırından çıkarttığınız baklavanın üzerine hazırladığınız şerbeti azar azar dökün. Afiyet olsun...
DİĞER HABERLER
-
Bulgurla yapılan köftenin muhteşem sosla buluştuğu yöresel lezzet Fellah köftesi, arama motorlarında en sık araştırılan yemek tarifleri listesinde ilk sıralara yükseldi. Peki Fellah Köftesi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? Asla dağılmayan nefis Fellah köftesi tarifi haberimizde... -
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde...