Transfer şampiyonu
Trabzonspor, başkan Hacıosmanoğlu döneminde 8'i bu sezon olmak üzere toplam 39 oyuncu alarak rekor kırdı
- Trabzonspor Haberleri
- Giriş Tarihi: 01 Eylül 2015 00:00
- Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015 00:06
2014-15'TE 26 OYUNCU
Fırtına en çok transfer hareketliliğini ise geçtiğimiz sezon yaşadı. Bordomavili yönetim; Belkalem, Oscar Cardozo, Medjani, Fatih Atik, Musa Nizam, İshak Doğan, Constant, Sefa Yılmaz, Salih Dursun, Ferhat Yazgan, Kurtuluş Yurt, Turgut Doğan Şahin, Gökhan Karadeniz, Anıl Taşdemir, Serhat Çakmak, Serdar Gürler, Deniz Yılmaz, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, Waris, Yatabare, Papadopulos gibi isimleri alırken; devre arasında da Hakan Arıkan, Uğur Demirok, Erkan Zengin ve Aytaç Kara'yı transfer etti. Karadeni z ekibi bu sezon da önemli isimleri kadrosuna kattı. Türkiye'de yabancı oyuncu sınırlamasının arttırılmasıyla yabancı transferlerine ağırlık veren Karadeniz ekibi, 2 tane yerli oyuncuyu bünyesine kattı. Bordo-mavililer Okay ve Alper isimleri dışında MBia, N'Doye, Esteban, Cavanda, Marko Marin ve Douglas Franco'yu kadrosuna kattı. Hac ıosmano ğlu, görevde bulunduğu süre boyunca transfere 50 milyon euro'luk bir harcama yaparken, oyuncuların yıllık alacağı garanti ücretler ise 25 milyon euro'yu buluyor. Bordo-mavili takım gönderilen oyunculardan ise 18 milyon euro'luk gelir elde etti.
15 YABANCI FUTBOLCU ALDI
Başkan Hacıosmanoğlu, Douglas ile toplam 16. yabancı oyuncu transferini yaptı. Hacıosmanoğlu göreve geldiği ilk dönemde 2013-2014 sezonunda Fransız Malouda, Portekizli Bosingwa, Rumen Bourceanu'yu transfer ederken, geçen sezon Medjani, Belkalem, Constant, Cardozo, Yatabare, Papadopoulos ve Waris transferlerini gerçekleştirdi. Hacıosmanoğlu, bu sezon ise MBia, N'Doye, Esteban, Cavanda, Marin ve Douglas Franco'yu bordo-mavili takımın kadrosuna dahil etti.
Yunus Emre SEL
DİĞER HABERLER
-
Fırtına, geçtiğimiz yaz Bastia'dan 4 taksitle 5.5 milyon euro'ya aldığı Oulai'yi Fiorentina'ya sattı. Uzun zamandır 20 yaşındaki merkez orta sahanın peşinde olan Serie A ekibi ile 26+4 milyon euro ve sonraki satıştan yüzde 15 paya anlaşma sağlanmıştı. Fildişi Sahilli yıldız dün Fiorentina ile görüşmek üzere İtalya'ya gitti. -
Nwaiwu’nun transferi konusunda da süreç hızlı ilerliyor. Fulham teklifini 30 milyon euro’ya çıkarmıştı. Bonuslarla birlikte bu rakam geçilebilir. Nijeryalı stoperin gitmesi yüksek ihtimal. Trabzonspor, Nwaiwu’nun menajeri Fulham ile anlaştı. Premier Lig ekibi 22 yaşındaki stoperin transferini kısa zamanda bitirmek istiyor. -
Forvet hattını güçlendirmek isteyen Fenerbahçe, Trabzonspor'un golcüsü Paul Onuachu'yu transfer gündemine alırken, yönetim futbolcusunu bırakmak istemiyor. Başkan Ertuğrul Doğan, Nijeryalı forveti kesinlikle bırakmak istemiyor.