A Milli Kadın Tenis Takımı gruptan lider çıktı
Kadınlar tenisinin dünya şampiyonası olan Billie Jean King Cup’ta Türkiye ilk rakibi Fransa’nın ardından İsveç’i de 2-1 yenerek grubunu lider tamamladı.
- Tenis Haberleri
- Giriş Tarihi: 10 Nisan 2025 21:24
8-12 Nisan tarihleri arasında Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşecek Billie Jean King Cup Avrupa/Afrika Grup I'de millilerin bugünkü rakibi İsveç'ti. Serinin ilk karşılaşmasında Ayla Aksu, Nellie Taraba Wallberg'i 6-3, 5-7, 6-1 yenerek Türkiye'yi 1-0 öne taşıdı. Serinin ikinci tekler maçında Zeynep Sönmez, Lisa Zaar'ı 6-2, 6-4 yenerek İsveç karşısında skoru 2-0'a getirdi. Çiftler karşılaşmasında Çağla Büyükakçay/Deniz Dilek ikilisi Lea Nillson/Linea Bajraliu çiftine 1-6, 6-3, 10-4 kaybetti.
Fransa'nın ardından İsveç serisinden de 2-1 galip ayrılan ve grubunu lider tamamlayan Türkiye yarın Play-Off'lara gitmek için Macaristan ile karşılaşacak. Macaristan Belçika'ya 2-1yenilip Yunanistan'ı 3-0 yenerek C grubunu ikinci olarak tamamladı.
Ay-yıldızlıların Vilnius SEB Arena'daki Macaristan eşleşmesi TSİ 12.00'de başlayacak ve karşılaşmalar Billie Jean King Cup'ın sitesinden canlı yayınlanacak.
DİĞER HABERLER
-
Milli tenisçi Zeynep Sönmez, kadınlar dünya sıralamasında kariyerinin en iyi derecesi olan 48'inciliğe yükseldi. -
Wimbledon tek kadınlar finalinde Karolina Muchova'yı mağlup etmeyi başaran Linda Noskova, kariyerinin ilk grand slam tekler şampiyonluğunu kazanarak önemli bir başarıya imza attı. -
Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Kadınlar Tenis Birliğinin (WTA) güncellenen klasman listesinde 3 basamak yukarı çıktı.