Nadal'ın rakibi Djokovic oldu
Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 2. finalist, yarı finalde İskoç Andy Murray'yi çekişmeli geçen maçta 3-2 yenen Sırp Novak Djokovic oldu.
- Tenis Haberleri
- Giriş Tarihi: 27 Ocak 2012 00:00
- Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2012 16:10
4 saat 46 dakika süren mücadelede ilk set 6-3'le Djokovic'in oldu. Mücadeleyi bırakmayan Murray, 2. seti 6-3, 3. seti de tie-break'de 7-4 üstünlük sağlayarak 7-6 kazandı ve setlerde 2-1 öne geçti.
Djokovic sadece 25 dakika süren 4. seti 6-1 kazandı ve mücadele 2-2'lik skorla final setine taşındı. Final setinde Djokovic'in 5-2 öne geçmesine rağmen Murray, maçı bırakmadı ve durumu 5-5'e getirdi. Murray, bu setin 11. oyununda Djokovic servis kullanırken 2 kez servis puanı kırma fırsatından faydalanamadı. Servis attığı 11. oyunu kazanarak 6-5 öne geçen Djokovic, 12. oyunda da rakibinin servisini kırdı ve seti 7-5 maçı 3-2 kazanarak adını finale yazdırdı.
Karşılaşmada Djokovic 11 kez, Murray 9 kez ''ace'' attı. Sırp tenisçi 6 kez çift hata, 69 kez basit hata yaptı, İskoç tenisçi 10 kez çift hata, 83 kez basit hata yaptı.
Djokovic, 25 kez servis kırma şansı yakaladı ve 10 kez rakibinin servisini kırdı. Murray ise 24 kez yakaladığı servis kırma fırsatlarından 7'sini değerlendirdi.
Novak Djokovic, böylece Avustralya Açık'ta 3. kez finale yükseldi. Sırp raket, daha önce 2 kez final oynadığı bu turnuvada 2008 ve 2011'de şampiyon olmuştu. Djokovic, 2008 finalinde de bu yıl finaldeki rakibi Nadal'ı yenmişti.
DİĞER HABERLER
-
Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Madrid Açık Tenis Turnuvası'nın 32 turunda Arjantinli rakibi Solana Sierra'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. -
Milli tenisçi Zeynep Sönmez, İspanya’da düzenlenen Madrid Açık’ta Filipinli partneri Alexandra Eala ile birlikte çiftlerde son 16 turunda elenerek turnuvaya veda etti. -
Genç milli sporcu Berk Öztoprak, Dünya Masa Tenisi Gençlik Turu Bosna Hersek ayağında 17 yaş altı tek erkekler kategorisinde altın madalya kazandı. İşte detaylar...