MÜCADELE ÇOK, GOL YOK!

Sezonun ikinci derbisinde Beşiktaş, sahasında ezeli rakibi Galatasaray'ı ağırladı. Maç boyu muhteşem gol pozisyonlarının yaşandığı ve seyir zevki hayli yüksek olan maçta gol sesi çıkmayınca, taraflar sahadan birer puanla ayrıldı. Sezon başından bu yana eleştiriler alan kaleci Muslera ise maçın yıldızı oldu.

İLK TEHLİKE KAZIM'LA GALATASARAY'DAN
Derbinin ilk önemli gol pozisyonu Galatasaray adına 7. dakikada Kazım'dan geldi. Ceza sahası sağ çaprazında Engin'in yaptığı isabetli ortaya gelişine vuran Kazım'ın şutu kaleyi bulmadı ve auta gitti.
QUARESMA VE MUSLERA
Beşiktaş 17. dakikada Quaresma ile gole yaklaştı. Kaptanın ceza sahası içinde sol çaprazda topla buluşup çektiği falsolu ve sert şutu Muslera kornere tokatladı.
ÖNCE QUARESMA, SONRA DİREK
23. dakika çok büyük bir gol pozisyonuna sahne oldu. Beşiktaş Aqaresma ve Almeida ile aynı pozisyonda iki kez gole çok yaklaştı. Simao'nun pasında Quaresma kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunu Muslere muhteşem çıkardı ancak devam eden atakta Almeida'nın vuruşunda direkten dönen top Muslera'da kaldı. Yüzde yüzlük bir gol pozisyonuydu.

BEŞİKTAŞ SALDIRIYOR
Siyah Beyazlı ekip 25. dakikada gole bir kez daha yaklaştı. Beşiktaş atağında Veli sol kanattan ortaladı, arka direkte Almeida'nın rahat pozisyonda kafasını direk dibinde Muslera kornere tokatladı.

YİNE DİREK!
31. dakikada Beşiktaş çok önemli bir gol pozisyonundan daha faydalanamadı. Aurelio'nun orta saha çizgisinden ceza sahasına gönderdiği pası Almeida Simao'ya indirdi.Ancak Portekizli yıldızın vuruşu direğe de çarparak auta çıktı. Beşiktaş'ın maç başıdnan bu yana yakaladığı ikinci yüzde yüzlük gol pozisyonuydu.
İlk devrenin kalan dakikalarında da gol sesi çıkmayınca ezeli rakipler soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti.
QUARESMA BİR KEZ DAHA
İkinci devrenin de ilk önemli gol pozisyonu ilk devrenin etkili ismi Quaresma ile geldi. Sol kanattan kullanılan kornerde ceza sahası dışında Quaresma gelişine vuruşunu yaptı. Savunmaya çarpan top dışarıya gitti ama hakem aut kararı verdi.
GALATASARAY YÜZDE YÜZLÜK KAÇIRDI
57. dakikada Sarı Kırmızılılar inanılmaz bir gol kaçırdı. Melo'nun savunmanın arkasına attığı müthiş ara pasında Hakan sol çaprazda Cenk ile karşı karşıya kaldı. Şut çekmek yerine topu ortaya çeviren Hakan'ın pasında top defanstan sekerek Kazım'ın önünde kaldı. Ancak Kazım'ın vuruşu savunmadan kornere gitti. Müthiş bir fırsat kaçtı.

TOP BİR O KALEDE BİR BU KALEDE!
Dakikalar 60'ı gösterirken Beşiktaş bir pozisyon daha buldu. Golcü oyuncu Almeida ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Ancak Portekizlinin sert şutunu Muslera güçlükle çıkardı.
SIMAO ÇAPRAZDAN YOKLADI
68. dakikada Beşiktaş Simao ile kaleyi yokladı. Defansın arkasına sarkarak sol çaprazdan ceza sahasına giren Portekizli yerden vuruşunu yaptı, top sağ taraftan direğin yanından az farkladışarı çıktı.
YİNE OLMADI!
Bu sefer de Sivok 78. dakikada takımını gole yaklaştıran isim oldu. Kazanılan serbest vuruşu paslaşarak kullanan Beşiktaş'ta, Quaresma'nın ortasında Sivok bomboş pozisyonunda kafayı vurdu. Ancak Muslera direk dibinde mükemmel bir kurtarışla topu aldı.
SELÇUK'UN FRİKİĞİ DİREĞİ YALADI
85. dakikada Engin ceza sahasının hemen dışında yerde kaldı. Kazanılan serbest vuruşu Selçuk İnan kulalndı. Topa muhteşem bir plasyele vuran Selçuk'un şutu direğin hemen yanından çok az farkla dışarı çıktı.
Kalan dakikalarda da başka gol sesi çıkmayınca ezeli rakipler sahadan birer puanla ayrıldı. Bu beraberlikle Galatasaray 19 puanla 3. sırada yer alırken, Beşiktaş ise 18 puanla 6. sırada kaldı.
STAT: Fi-Yapı İnönü
HAKEMLER: Cüneyt Çakır xx, Bahattin Duran xx, Tarık Ongun xx
BEŞİKTAŞ: Cenk xx, Hilbert xx, Egemen xx, Sivok xx, İsmail xx, Ernst xx, Aurelio xx, Quresma xx, Veli x (Necip dk. 60 ?, Mustafa Pektemek dk. 67 x), Simao xx, Almeida xx
YEDEKLER: Rüştü, İbrahim Toraman, Tanju, Sindei, Holosko
GALATASARAY: Muslera xx, Eboue xx, Ujfalusi xx, Semih xx, Hakan xx, Melo xx (Baros dk. 65 x), Kazım xx, Selçuk xx, Ayhan x (Sabri dk. 46 ?, Riera dk. 57 x), Engin xx, Elmander xx
YEDEKLER: Ufuk, Çağlar, Servet, Sercan
SARI KARTLAR: Semih, Melo (Galatasaray), Almeida (Beşiktaş)
İKİ DERBİDE DE BERABERLİK
Spor Toto Süper Lig'de ezeli rakibi Galatasaray ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş, bu sezon evinde oynadığı ikinci derbiden de 1 puanla ayrıldı.
Fiyapı İnönü Stadı'nda ağırladığı rakibi karşısında özellikle ilk yarıda net gollük fırsatları değerlendiremeyen siyah-beyazlı takım, 2-2'lik Fenerbahçe derbisinin ardından Galatasaray karşısında da ev sahibi ekip avantajını kullanamadı.
Beşiktaş, bu beraberlikle puanını 18'e çıkararak, 11. haftayı gol averajıyla 6. sırada kapattı.
EBOUE VE ENGİN'E BÜYÜK TEPKİ
Beşiktaşlı taraftarlar, Galatasaraylı Eboue ve Engin'e maç içinde büyük tepki gösterdi.
Maçta zaman zaman sakatlanarak yerde yatan Eboue'ye ''Sakatlık numarası yaptığı'' iddiasıyla tepki gösteren taraftarlar, bu oyuncuya ikinci yarının ortalarında bir korner atışı sırasında yabancı maddeler attılar. Oyunun uzatma anlarında bu kez kapalı tribün önünde aynı futbolcu yerde kalınca, bu tribünden oyuncuya yönelik yine maddeler atıldı.
Aynı sırada Beşiktaşlı taraftarlar, Engin Baytar'a ağır biçimde küfür etti.
GERGİN BİTTİ
Uzatma anlarındaki gerginlik maç sonuna da yansıdı.
Beşiktaşlı taraftarlar, soyunma odasına giden Galatasaraylı futbolcular ve hakemlerin üzerine yabancı maddeler attı.
Bu nedenle sarı-kırmızılı futbolcular ile hakemler bir süre saha içinde beklemek zorunda kalırken, polislerin kalkanlarıyla oluşturduğu koridorun ardından soyunma odasına gidebildiler. Bu sırada atılan yabancı maddelere tepki gösteren Melo'nun tribünlere hareket yaptığı görüldü. Galatasaray teknik Direktörü Fatih Terim de bu futbolcuyu sakinleştirip, içeri girmesini sağlamak için çaba harcadı.
Öte yandan, atılan yabancı maddeler nedeniyle polis, yeni açık tribüne girerek, bazı taraftarlara müdahale etti. Bu sırada polisin üzerine oturma koltuklarının atıldığı görüldü.
DOLMABAHÇE'DE KAYIPLAR ARTIYOR
Beşiktaş, bu beraberlikle Fiyapı İnönü Stadı'nda oynadığı son 4 lig maçında 3. kez puan kaybetti.
Dolmabahçe'deki son 4 sınavında sadece Sivasspor'u yenebilen siyah-beyazlı ekip, Kayserispor'a 2-0 yenildi, Fenerbahçe ile 2-2, Galatasaray ile de 0-0 berabere kaldı.
''BELEŞTEPE''DE GERGİNLİK
Bu arada, stat dışında iki takımın taraftarları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
Derbilere deplasman yasağının ardından takımlarını Fiyapı İnönü Stadı'nda destekleyemeyen sarı-kırmızılı taraftarlardan küçük bir grup, stadın hemen üstünde yer alan ve ''Beleştepe'' olarak adlandırılan yerde meşaleler yakarak, tezahürat yapınca, aynı yerde bulunan Beşiktaşlılarla arasında gerginlik çıktı.
Emniyet güçleri devreye girerek olay çıkmasını engellerken, bu sırada stat içindeki Beşiktaşlı taraftarlar''Saldır Beleştepe'' diye tempo tuttu.
SAHAYA SEYİRCİ GİRDİ
Derbinin 21. dakikasında bir taraftar saha içine girdi.
Kapalı tribünden atlayarak sahaya giren taraftar, özel güvenlik görevlilerince fazla ilerleyemeden kontrol altına alınarak, sahadan çıkarıldı.
TRİBÜNDE İKİ ÇOCUK KAYBOLDU
Maçın devre arasında, yeni açık tribünde iki çocuk bulunduğu anonsu yapıldı.
Stattaki dahili anonsla, isimleri okunan çocukların aileleriyle buluşmaları sağlandı.

BEŞİKTAŞ'TA TEK DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş'ta teknik direktör Carlos Carvalhal, Galatasaray ile yapılan derbi maçta, son oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasının kadrosundan sadece 1 değişiklik yaptı.
Portekizli çalıştırıcı, Ankara deplasmanında ilk 11'de oynattığı Mustafa Pektemek'i derbide yedek soyundururken, yerine forvette Hugo Almeida'ya şans tanıdı.
Savunmayı Hilbert, Sivok, Egemen ve İsmail Köybaşı'ndan oluşturan Portekizli çalıştırıcı, ön liberoda Aurelio-Ernst ikilisini, kanatlarda Simao-Quaresma ikilisini, Almeida'nın arkasında da Veli'yi oynattı.
RÜŞTÜ VE İBRAHİM YEDEK
Beşiktaş'ta sakatlıkları geçen Rüştü Reçber ve İbrahim Toraman, Galatasaray derbisinde 18 kişilik maç kadrosuna alındı.
Ligin 6. haftasında oynanan Kayserispor maçında sakatlanan Rüştü Reçber ve İbrahim Toraman, 4 maç aradan sonra kadroya girdiler.
Rüştü ve İbrahim'in yan sıra yedek kulüb esinde Mustafa Pektemek, Sidnei, Holosko, Necip ve Tanju yer aldı.
EGEMEN, ALMEIDA VE VELİ İLK KEZ
Beşiktaş'ta 3 futbolcu, siyah-beyazlı formayla ilk kez Galatasaray derbisine çıktı.
Yeni transferlerinden Egemen Korkmaz ve Veli Kavlak ile geçen sezonki derbide forma giymeyen Almeida, siyah-beyazlı formayla ilk kez Galatasaray'a karşı forma giydi.
CARVALHAL VE TERİM İLK KEZ RAKİP
Derbide her iki takımın teknik direktörleri Carlos Carvalhal ile Fatih Terim, ilk kez birbirlerine karşı rakip oldu.
Beşiktaş'ın Portekizli teknik adamı Carvalhal, Fenerbahçe'nin ardından ikinci derbisine çıkarken, Terim ise sarı-kırmızılı takımdaki 3. döneminde ilk derbisinde takımının başında yer aldı.
GALATASARAY SEYİRCİSİ YOK
Derbide ''Dört Büyükler'' arasındaki ortak karar ilk kez uygulandı ve Fiyapı İnönü Stadı'nda konuk Galatasaraylı taraftarlar yer alamadı.
Derbide konuk Galatasaray, İnönü Stadı'na taraftarından yoksun çıktı.
Bu arada daha önce konuk takım seyircileri için ayrılan eski açık tribündeki bölüme kadın ve çocuk taraftarlar alındı. Bu bölümün tamamını kaplayan güvenlik filesi de kaldırıldı.
TRİBÜNLER DOLDU
Beşiktaş-Galatasaray derbisine siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi.
Fiyapı İnönü Stadı'nı tamamen dolduran siyah-beyazlı taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.
DEPLASMAN HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ
Beşiktaşlı taraftarlar ''Dört Büyükler'' arasında alınan deplasmana seyirci götürmeme kararına tepki gösterdi.
Taraftarlar maç öncesinde ''Deplasman hakkımız engellenemez'', ''Deplasman hakkımız söke söke alırız'', ''Kadıköy'e gitmemiz engellenemez'' diye tezahüratlar yaptı.
Bu arada kadın ve çocukların bulunduğu tribünden de aynı tezahüratlar yükseldi.
ŞARKIYA TELİF ENGELİ
Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi Hakan Peker'in söylediği ''Ateşini yolla bana'' şarkısının çalınmasını istedi.
Taraftarlar, bu yönde tezahüratlar yaparken, stat hoparlörlerinden telif hakları nedeniyle bu şarkının çalınamayacağı belirtildi.
GLADYATÖR EGEMEN
Beşiktaşlı taraftarlar savunmada görev yapan Egemen Korkmaz için kapalı tribünde pankart açtı.
Pankartta Egemen'i gladyatör gibi gösteren resim ile 'Gladiator'' yazısı yer aldı.
Bu arada taraftarlar, maç öncesi futbolcuları tek tek tribünlere çağırıp moral verdi.
Öte yandan Beşiktaşlı futbolcular sahaya ''Dünya diyabet gününde diyabetlilerle elele'' yazılı pankartla çıktı.
MİYAZAKİ'Yİ UNUTMADILAR
Beşiktaşlı taraftarlar Van'da yaşanan depremde hayatını kaybeden Japon Doktor Atsushi Miyazaki'yi unutmadı.
Kapalı tribünde ''Çekik gözlü Japon kardeşim Dr. Miyazaki'' yazılı pankart açıldı. BAŞKANLAR BERABER
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, derbi maçı birlikte izledi.
Demirören ve Aysal, birlikte protokol tribününe gelip ön sırada oturdular. A Milli Futbol Takımı'nın başına getirilen Abdullah Avcı, bu görevinde ilk kez bir derbi maç izledi.
Yardımcıları Okan Buruk ve Haluk Güngör ile birlikte Fiyapı İnönü Stadı'na gelen Avcı, karşılaşmayı protokol tribününden izledi.
ÇAKIR'IN İLK İNÖNÜ DERBİSİ
Dev maçın hakemi Cüneyt Çakır, kariyerinde 11. derbiye çıkarken, Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde ilk kez İnönü Stadı'nda düdük çaldı.
İki takım arasındaki maçlarda daha önce 4 kez görev yapan Çakır, bu maçların tamamını sarı-kırmızılıların sahası olan Ali Sami Yen Stadı'nda yönetti.
GALATASARAY'DAN İKİ DEĞİŞİKLİK
Spor Toto Süper Lig'deki derbi karşılaşmasında Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray, Mersin İdmanyurdu ile yaptığı bir önceki maçından 2 değişik isimle sahaya çıktı.
Teknik direktör Fatih Terim, Mersin İdmanyurdu karşısında ilk 11'de sahaya sürdüğü isimlerden Sabri Sarıoğlu ile Albert Riera'yı Beşiktaş mücadelesinde yedek soyundurdu.
Terim, performansı eleştirilen İspanyol oyuncu Riera'yı ilk 11'de tercih etmezken, A Milli Takım'ın Hırvatistan'la yaptığı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off ilk maçında sakatlanan Sabri Sarıoğlu'nu da tedavisi tamamlanmasına karşın derbi maçın ilk 11'inde görevlendirmedi.
Sabri Sarıoğlu maç öncesi yaptığı açıklamada, ''Sakatlığım vardı. Çekilen MR'da biraz ciddiydi. Sağolsun doktorumuz ve fizyoterapistlerimiz yoğun program uyguladı. Ağrım sızım yok. Hocam görev verdiği sürece elimden geleni yapacağım. Şu an iyiyim'' demesine karşın, maç kadrosunda yedekler arasında kendisine şans buldu.
Galatasaray'da Albert Riera ile Sabri Sarıoğlu'nun yerine ilk 11'de Engin Baytar ve Ayhan Akman sahaya çıktılar.
Sarı-kırmızılı takımda, sakatlığı süren Yekta Kurtuluş ile sakatlığı yeni düzelen Gökhan Zan'la birlikte Aykut Erçetin, Ceyhun Gülselam, Aydın Yılmaz, Serkan Kurtuluş ve Emre Çolak derbi maçın kadrosuna alınmadılar.
SEMİH FORMAYI BIRAKMIYOR
Galatasaray'ın altyapısında yetiştirdiği isimlerden Semih Kaya, son maçlardaki şans bulmasının ardından sergilediği performansla formasını derbi maçta da kaptırmadı.
Çok sayıda eksik oyuncunun bulunması nedeniyle Fatih Terim'in ilk olarak Kayserispor deplasmanında forma verdiği genç oyuncu, Mersin İdmanyurdu maçından sonra derbi maçta da sahadaki yerini aldı.
Kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle Kayserispor maçında formasını Semih Kaya'ya kaptıran tecrübeli isim Servet Çetin de derbi maçın yedekleri arasında yer aldı.
CİMBOM'DA 8 OYUNCUNUN SARI KIRMIZI FORMAYLA İLK DERBİSİ
Galatasaray'da 8 oyuncu, Beşiktaş maçında sarı-kırmızılı formayla ilk derbi karşılaşmalarına çıktılar.
Kadroya bu sezon başında dahil olan, Muslera, Selçuk İnan, Elmander, Melo, Ujfalusi, Eboue ve Engin Baytar ile A takımla son haftalarda şans bulmaya başlayan genç futbolcu Semih Kaya, Galatasaray'da ilk derbilerini Beşiktaş karşısında oynama fırsatı buldular.
Sarı-kırmızılı takımın ilk 11'inde daha önce derbi oynamış Ayhan Akman, Hakan Balta ve Kazım Kazım yer aldı.

AYHAN'A TEPKİ
Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman, derbi maçta Beşiktaş taraftarlarının yine tepkisini aldı.
Daha önce Beşiktaş forması giyen ve Beşiktaş'a karşı oynadığı maçlarda da taraftarların hedefi olan Ayhan Akman, bugünkü derbide de sahaya çıkarken küfürlü tepkilerle karşılaştı.
FATİH TERİM 8 YIL SONRA
Galatasaray'da bu sezon tekrar takımın başına geçen tecrübeli teknik adam Fatih Terim, Beşiktaş derbisinde 8 yıl sonra yeniden Fiyapı İnönü Stadı'na çıkmış oldu.
Terim, Galatasaray'ın başında Fiyapı İnönü Stadı'ndaki son maçına 31 Ekim 2003 tarihinde çıkmış ve karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlanmıştı.
AYSAL İLK KEZ
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, takımının ilk derbi maçını Beşiktaş deplasmanında izledi.
Sarı-kırmızılı kulüpte başkanlığa 14 Mayıs 2011'de tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul'da seçilen Ünal Aysal, başkan sıfatıyla ilk derbi maçını Beşiktaş deplasmanında takip etti.

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.